Rishikim AvaTrade

AvaTrade është një broker online pionier dhe i lartë reguluar që ofron një gamë të gjerë të platformave të tregtisë, instrumenteve dhe llojeve të llogarisë. Ata japin përparësi kënaqësinë e klientit dhe ofrojnë një mjedis tregtar të sigurt. Me mbi 400,000 tregtarë të lumtur në mbarë botën, AvaTrade ofron teknologjinë më të fundit, shumë platforma tregtare, shërbim të specializuar për klientët, burime edukative dhe masa të forta sigurie. AvaTrade ka një histori të gjatë që daton që nga viti 2006 dhe është e rregulluar nga autoritete të njohura si ASIC (Australia), CBI (Irlanda), FFAJ (Japonia), FSCA (Afrika e Jugut), AD-FSRA (UAE, Abu Dhabi) dhe BVI FSC. Brokera është ngjitur madje edhe me Aston Martin, një prodhues i njohur super makinash. Rrjedhjet në AvaTrade zakonisht marrin 1 ose 2 ditë pune për të procesuar, ndërsa depozitat janë të menjëhershme. Që nga themelimi i tij, AvaTrade ka marrë shumë çmime, duke përfshirë Platformën më të Mirë Tregtare Për Celular, Programin më të Mirë të Afiliuarëve, dhe Brokerin më të Besueshëm për 2023. Brokera ka një reputacion shumë të mirë në Trustpilot që e bën zgjedhje të besueshme midis tregtarëve. Jo vetëm që faqja është multiligjore, por ofrohen edhe shumë faqe interneti për jurisdictione të ndryshme për të përshtatur plotësisht me mjediset e rregullative lokale. Brokera ka prezantuar AvaProtect që i mundëson tregtarëve të rimbursohen në tregtinë me humbje dhe gjithashtu zbaton mbrojtje kundër bilancit negativ për llogaritë e paketave tregtare. Me llogaritë e ndarë, parasat e klientëve janë të paprekshme nga brokera. Përveç kësaj, të gjitha mbeshtetjet janë të disponueshme në gjuhë të ndryshme, duke bërë AvaTrade një broker global të besueshëm.
Shtetet
Afganistani, Shqipëria, Algjeria, Andorrë +171 Më shumë
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA, FSCA +1 Më shumë
Monedhat e llogarisë
AUD, CHF, EUR, GBP +6 Më shumë
Aktet
CFDs në Stokë, CFDs Kripto, Energjitë, Indekset, Metale të Çmuara, Produkte të Ngrohta
Platformat
MT4, MT5
Metodat e depozitës
Transferim bankar, Karta e kreditit, Neteller, Paraja e përsosur, Skrill, STICPAY
Të tjerë
Llogaritë e ndarë, Llogaritë në Cent, Kopjo tregtimin, Llogaria demonstrative, ECN, Valutat egzotike, Këshilltarë ekspertë, Tërheqjet e shpejta, Lejohet hedhja, Leverazi i lartë, Depozita minimale më e ulët, Shpërndarjet më të ulëta, Lote mini, NDD (No Dealing Desk), Mbrojtja nga saldo negativ, PAMM (Percent Allocation Management Module), Pjesë e skemës së kompensimit, Ofron seminare dhe webinare, STP (Straight Through Processing), Pa swap
Promocionet
Bonus depozite, VPS falas, Bonus i mirëseardhjes, Bonusi i referimit
Vizito maklerin
AvaTrade dallon për gamën e mundësive të lloga-s, duke iu kushtuar llojeve të ndryshme të tregtarëve. Ndërsa nuk ofron llogari tradicional të tregtisë, ofron llogari tregtimi për profesionistë, demo dhe islame. Llogaritë për tregtimin e zakonshëm janë të dizajnuar për klientët individualë dhe japin qasje në një varg të gjërë instrumentesh financiare, si Forex, aksione, mallra, futures dhe kriptovaluta. Përfitimet specifike që ofrohen, si përdorimi dhe kushtet marginale, mund të ndryshojnë në vartësi të juridiksioneve rregullative dhe llojit të llogarisë të zgjedhur. Si një broker krijues tregtare me një tavolinë duke u merret nga AvaTrade mund të ofrojë përhapje fikse të ulëta. Për shembull, përhapjet fikse për EURUSD janë vendosur në 0.9 pips, më të ulta se mesatarja e industrisë prej 1 pips. Kjo karakteristikë e përhapjes fikse e lejon tregtarët të hapin pozicione me përhapje të ulëta edhe në tregjet shumë të lëvizshme. AvaTrade veçanërisht i përshtatet tregtarëve të përvojuar që e gëzojnë tregtimin e lajmeve gjatë periudhave të fuqishme të volatilitetit të tregut. Megjithatë, vlen të theksohet që përhapjet për GBPUSD janë pak më të larta, në 1.5 pips. Levëndimi maksimal i disponueshëm ndryshon gjithashtu në vartësi të përkatësisë tuaj, ku disa lejojnë deri në 1:400. Megjithatë, organet rregullatore si FCA, ASIC dhe CySEC kufizojnë levëndimin në maksimum 1:30. Përveç llogarive të ndryshme, AvaTrade ofron llogari tregtimi islame, gjithashtu të njohura si llogari pa swap, që i shërbejnë tregtarëve që respektojnë ligjet islamike të sharias. Për ata që kualifikohen si tregtarë profesionistë, AvaTrade ofron llogari me një levëndim deri në 1:400, kërkesa më të ulëta marginale dhe mbështetje të përparuar për klientët. Për të mbështetur tregtarët në të gjitha nivelet, AvaTrade ofron një akademi tregtimi të dedikuar që ofron kurs për fillimtarët. Këto kurse tërheqin konceptet më të rëndësishme tregtare lidhur me Forex, kriptovaluta dhe mallra. Brokera gjithashtu mbajnë një blog tregtimi dhe ofrojnë mjetet e ndryshme të tregtisë, duke përfshirë një kalendar ekonomik, Trading Central, një kalkulator dhe analizë. Tregtarët mund të hynë në analizat periodike themelore dhe teknike në seksionin e analizave të AvaTrade, duke përmirësuar edhe më shumë përvojën e tyre të tregtisë. Në përgjithësi, AvaTrade ofron një gamë të gjerë llogarish, burimet edukative dhe mjetet e tregtisë, duke e bërë atë një zgjedhje të përshtatshme për tregtarët me nivele dhe preferenca të ndryshme.

Pyetje të shpeshta për AvaTrade

A është AvaTrade një broker i besueshëm?

Po. AvaTrade posedon licenca të shumëfishta nga rregullatorë të njohur si FSCA, ASIC, FFAJ, dhe ofron përhapje të fiksuara nga 0.9 pips.

Sa është depozita minimale në AvaTrade?

AvaTrade ka një kërkesë për depozitë minimale prej 100 USD, vlera mund të ndryshojë në varësi të llogarisë së zgjedhur të tregtisë.

Në cilat vende është në dispozicion AvaTrade?

AvaTrade ofron shërbimet e saj në disa jurisdictione duke përfshirë BE-në, Japoninë, Australinë, Afrikën e Jugut, UAE-në dhe Ishujt e Virgjër Britanikë.