Shqyrtimi i Fortrade-it

Fortrade është një broker i njohur ndërkombëtar për Forex dhe CFD, i specializuar në ofrimin e qasjes në një varg të ndryshëm klasash të instrumenteve përmes platformës popullore MetaTrader 4. Me çelësat e tij të rregullatorëve të forta, brokeri siguron një mjedis të sigurt dhe të besueshëm tregtar për klientët e tij. Përveç përshtatshmërisë së tij rregullatore, Fortrade bën dallimin duke ofruar një shumëllojshmëri të pasur të burimeve edukative dhe një set të plotë mjetesh për studimin dhe analizën e tregut. Materialet edukative të ofruara nga Fortrade janë të gjerë, duke i shërbyer tregtarëve në të gjitha nivelet e ekspertizës. Fillimtarët mund të përfitojnë nga kursi i nisës në tregti, që vendos themelet për të kuptuar tregjet Forex dhe CFD. Për tregtarët më të përparuar, Fortrade ofron një seleksion të hollësishëm e-librash që fokusohen në tregtinë Forex dhe CFD. Gjithashtu, brokeri ofron video mësuese të tregtisë, duke pajisur tregtarët me njohuri dhe strategji praktike për të përmirësuar aftësitë e tyre tregtare. Për të lehtësuar kuptimin e tregtarëve për aspekte të ndryshme të tregut, Fortrade gjithashtu ofron strategji tregtare ditore dhe një glossar të plotë të termave tregtarë. Kur është fjala për studimin dhe analizën e tregut, Fortrade ofron një gamë mjetesh për të mbështetur proceset e vendimmarrjes të tregtarëve. Tregtarët mund të kenë akses në raportet e analizës mëngjesore dhe të mbrëmjes, të cilat japin njohuri mbi ngjarjet kyçe të tregut dhe mundësi tregtare potenciale. Raportet e analizës javore ofrojnë një pamje më të gjerë të tendencave dhe zhvillimeve të tregut. Për ata që kërkojnë informacion më të hollësishëm, Fortrade ofron raportet e mikroanalizës, të cilat përqendrohen në valutat specifike apo asete të veçanta. Për të qëndruar të informuar për ngjarjet ekonomike që vijnë dhe ndikimin e tyre potencial në tregjet, tregtarët mund të përdorin kalendarin ekonomik të ofruar nga brokeri. Përveç kësaj, informacionet historike janë të disponueshme, duke lejuar tregtarët të analizojnë performancën e tregut në të kaluarën dhe të identifikojnë modele të përsëritura. Një nga avantazhet e dallueshme të tregtisë me Fortrade është struktura e tarifave. Brokeri nuk i ngarkon komisionet për tregtat, pasi tarifat e tregtisë janë të inkorporuara në spreade. Ky model i tarifave ofron transparencë dhe të lehtësi për tregtarët, pasi ata mund të përqendrohen në zbatimin e strategjive të tyre tregtare pa barrën e tarifës shtesë të komisionit. Në kushtëzime, Fortrade është një broker Forex dhe CFD i njohur ndërkombëtar, që ofron një gamë të gjerë të klasave të instrumenteve përmes platformës MetaTrader 4. Me strukturën e tij të fortë rregullatore, brokeri siguron një mjedis tregtar të sigurt. Materialet edukative të zgjeruara, duke përfshirë kurse tregtie, e-libra dhe video mësuese, i jep fuqi tregtarëve të të gjitha niveleve. Mjetet e Fortrade për studimin dhe analizën e tregut, si analizat e mëngjesit dhe të mbrëmjes, analizat javore, mikroanalizat, kalendarin ekonomik dhe analizat historike, ndihmojnë tregtarët në marrjen e vendimeve të informuar. Gjithashtu, mungesa e komisioneve dhe përfshirja e tarifave të tregtisë në spreade bëjnë tregtinë me Fortrade të përgjegjshme dhe transparente.
Shtetet
Shqipëria, Andorrë, Antigua dhe Barbuda, Argjentina +103 Më shumë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK, FSC Mauritius +1 Më shumë
Monedhat e llogarisë
EUR, GBP, USD
Aktet
CFDs në Stokë, CFDs Kripto, ETFs, Energjitë, Indekset, Metale të Çmuara, Produkte të Ngrohta
Platformat
MT4, Tejkalohet
Metodat e depozitës
Transferim bankar, Karta e kreditit, Neteller, PayPal, Skrill
Të tjerë
Llogaritë e ndarë, Kopjo tregtimin, Llogaria demonstrative, Valutat egzotike, Këshilltarë ekspertë, Tërheqjet e shpejta, Lejohet hedhja, Depozita minimale më e ulët, Lote mikro, Mbrojtja nga saldo negativ, PAMM (Percent Allocation Management Module), Pjesë e skemës së kompensimit, Ofron seminare dhe webinare, Sinjalet, Pa swap
Promocionet
Bonus pa depozitë
Vizito maklerin
Fortrade ofron një ndjekje maksimale të kapitalit prej 200:1, megjithatë është e rëndësishme të theksohet se ndjekja aktuale e kapitalit të mundshëm mund të ndryshojë sipas vendit të banimit të tregtarit. Përkushtimi i brokerit ndaj zbatimit të masave rregullatore është i dukshëm nëpërmes rregullimit të tij të rreptë nga organet rregullatore të njohura si Financial Conduct Authority (FCA) në Mbretërinë e Bashkuar, Organizata rregullatore e Industrisë së Investimeve të Kanadasë (IIROC), Komisionit Australisë për Siguritë dhe Investimet (ASIC), Komisionit të Burseve dhe të Tregjeve të Qipros (CySEC), Bankës Kombëtare të Republikës së Bjellorusisë (NBRB) dhe Komisionit të Sherbimeve Financiare, Mauritius (FSC). Me akses në mbi 400 instrumente të shtrirë nëpër klasa të ndryshme të aseteve, Fortrade ofron një gamë të ndryshme opsionesh tregtie. Klientët mund të tregtojnë monedha, indekse, CFD-të në aksione, metale të çmuar, produkte energjetike, mallra të bujqësisë, Shtetet e Bashkuara Tombinoze dhe ETF-et. Në mënyrë të keqe, Fortrade ofron vetëm një opsion llogarie tregtimi live, duke kufizuar zgjedhjet për tregtarët. Megjithatë, llogaritë demo janë të disponueshme për ata që dëshirojnë të praktikojnë strategjitë e tyre tregtare para se të angazhohen në tregti live. Platforma kryesore e tregtisë që ofron Fortrade është MetaTrader 4 (MT4), e njohur gjerësisht si software-i kryesor tregtar Forex në nivel global. Tregtarët gjithashtu mund të kenë akses në platformën MT4 përmes versioneve mobile dhe të internetit, duke i dhënë fleksibilitet tregtimit të tyre. Fortrade nuk ngarkon tarifa të depozitit ose të tërheqjes nga ana e tyre, që është avantazhoze për klientët. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se tarifat e tregtisë në Fortrade janë më të larta krahasuar me konkurrentët. Tregtarët gjithashtu duhet të jenë të vetëdijshëm për tarifën e pasivitetit, e cila shkon deri në 10 njësi të monedhës së llogarisë në muaj pas 6 muajve të pasivitetit. Procesi i hapjes së llogarisë në Fortrade është i shpejtë dhe i plotësisht digjital, duke siguruar një përvojë të pajisur për klientët e rinj. Brokeri gjithashtu ofron mbështetje profesionale për klientët, të disponueshme 24/5, për të adresuar çdo pyetje apo shqetësim. Klientët dhe tregtarët potencialë mund të kontaktojnë Fortrade përmes emailit, thirrjes telefonike, ose bisedës live për ndihmë. Në kushtëzime, Fortrade është një broker i rregulluar në mënyrë të rreptë, duke u mbajtur në standarde të rregullatorëve të klasit të parë. Me akses në një gamë të gjerë të instrumenteve tregtare dhe platformën popullore MetaTrader 4, Fortrade ofron mundësi tregtie të ndryshme. Ndërsa brokeri ofron vetëm një opsion llogarie tregtimi live, llogaritë demo janë të disponueshme për qëllime stërvitjeje. Tregtarët duhet të jenë të kujdesshëm në lidhje me tarifat e tregtisë relativisht të larta dhe tarifën e pasivitetit pas 6 muajve të pasivitetit. Procesi i hapjes së llogarisë së shpejtë dhe plotësisht digjital dhe disponueshmëria e mbështetjes së klientëve profesionale kontribuojnë në një përvojë pozitive tregtare me Fortrade.

Pyetje të shpeshta për Fortrade

A është e sigurt të përdoret Fortrade?

Fortrade është licencuar dhe i rregulluar në jurisdikcione të ndryshme dhe si rezultat mund të besohet. Lista e plotë e zbatueshmeres përfshin Financial Conduct Authority (FCA) në Mbretërinë e Bashkuar, Organizatën Rregullatore të Industrisë së Investimeve të Kanadasë (IIROC), Komisionin Australisë për Siguritë dhe Investimet (ASIC), Komisionin e Burseve dhe të Tregjeve të Qipros (CySEC), Bankën Kombëtare të Republikës së Bjellorusisë (NBRB) dhe Komisionin e Shërbimeve Financiare, Mauritius (FSC).

Si të tërhiqë para nga Fortrade?

Për të qenë në gjendje për të tërhequr paratë nga balanca e llogarisë së tregtimit, duhet të keni një llogari të verifikuar. Verifikimi zakonisht kërkon që ju të siguroni brokerit dëshminë tuaj të identitetit dhe dëshminë e vendbanimit. Fortrade ofron mundësi të ndryshme depozitimi dhe tërheqjeje për klientët e saj, duke përfshirë Transfer bankar, Kartë Krediti/Dëbiti, Neteller, PayPal dhe Skrill.

Sa është depozita minimale për Fortrade?

Depozita minimale fillestare e nevojshme për të ngritur një llogari tregtimi live me Fortrade është 100 dollarë amerikanë, ose ekuivalent në monedhën e llogarisë. Monedhat e llogarisë që janë të disponueshme janë dollarë amerikanë, euro dhe sterlina britanike. Është e rëndësishme të hapni një llogari në një monedhë që përdorni shumë për të kursyer tarifat e konvertimit të monedhës.