Shqyrtimi i LiteFinance

LiteFinance

LiteFinance (ish LiteForex) është një broker ECN në linjë që ka qenë në skenën e tregtisë në Forex që nga viti 2005. LiteFinance ofron klientëve të saj qasje në likuiditetin e Kategorisë 1 në tregje të ndryshme si valutat Forex, mallrat, aksionet dhe kriptovalutat. Brokeri ofron një platformë tregtare në linjë të sigurtë dhe të lehtë për përdorim në 15 gjuhë, nëpërmjet të cilës mund të bëhet analizimi i grafikës së çmimeve. Tregtarët gjithashtu mund të përdorin platformat popullore MetaTrader 4 (MT4) dhe MetaTrader 5 (MT5). LiteFinance përpiqet të etablohet si një furnizues prestigjioz me shpërndarje të ulët, ekzekutim tregu pa kërkesa të ri-lidhura, ndihmë profesionale dhe akses në materiale dhe sinjale analitike ekskluzive. Në nëntor të vitit 2021, kompania rifitizoi në LiteFinance, duke hyrë në një fazë të re zhvillimi që fokusohet në krijimin e produkteve financiare dhe investimeve inovatore. Disa veçori dhe përfitime të rëndësishme të LiteFinance përfshijnë teknologjinë ECN, tregti drejtpërdrejtë me ofruesit e likuiditetit, ekzekutim të menjëhershëm, mungesë kërkesash të ri-lidhura ose konfliktesh interesash dhe asnjë kufizim ndaj strategjive të tregtisë. Të gjitha strategjitë mund të përdoren në platformat e LiteFinance dhe lejohen EA-të. Ata gjithashtu ofrojnë një platformë tregtare sociale për kopjimin e tregtive, një program partneriteti me komisione multilevel, tërheqje automatike të fondeve dhe një proces regjistrimi shpejt dhe të lehtë me kërkesat minimale fillestare të depozitës. Brokeri është i rregulluar nga Komisioni i Vlerave dhe Bursave të Qipros (CySEC) dhe është i regjistruar në Shën Vinsent e Grenadinet. Përveç kësaj, LiteFinance ofron periudhikisht garat demo me çmim prej 4000 USD dhe bonuset e depozitave për tregtarët. Sajti dhe mbështetja e brokerit ofrohen në 12 gjuhë të ndryshme. Brokeri ofron kanale të ndryshme mbështetjeje, duke përfshirë bisedën në drejtpërdrejtë, mbështetjen me email, linjën e nxehtë dhe formën në linjë.
Shtetet
Afganistani, Shqipëria, Algjeria, Andorrë +141 Më shumë
Rregullimet
CySEC
Monedhat e llogarisë
EUR, USD
Aktet
CFDs në Stokë, CFDs Kripto, Energjitë, Indekset, Metale të Çmuara
Platformat
MT4, MT5
Metodat e depozitës
Transferim bankar, Boleto, Karta e kreditit, Kripto, M-Pesa, Paraja e përsosur, Alipay, Paratë mobile afrikane
Të tjerë
Llogaritë e ndarë, Kopjo tregtimin, Llogaria demonstrative, ECN, Valutat egzotike, Këshilltarë ekspertë, Tërheqjet e shpejta, Lejohet hedhja, Leverazi i lartë, Depozita minimale më e ulët, Shpërndarjet më të ulëta, Lote mikro, Mbrojtja nga saldo negativ, PAMM (Percent Allocation Management Module), Pjesë e skemës së kompensimit, Ofron seminare dhe webinare, Sinjalet, Pa swap
Promocionet
Turne demo
Vizito maklerin
LiteFinance i shërben stileve të ndryshme të tregtisë me dy lloje llogarish të projektuara për të gërshetarët, tregtarët e ditës dhe tregtarët e swing. Këto janë llogaritë ECN dhe klasike, të dyja ofrojnë leva deri në 1:1000. Është e rëndësishme të theksohet se rregullatorja CySEC kufizon levën në 1:30, por në varësi të juridiksionit, LiteFinance mund të ofrojë levë deri në 1:1000. Llogaria ECN ka shpërndarje të lëvizshme që fillojnë nga 0.0 pikë. Megjithatë, ajo ngarkon komisione tregtie të ndryshme në bazë të instrumenteve të tregtuara. Për valutat kryesore Forex, komisioni është 10 USD për kryerjen e rrotullimit të një lote, për kryqëzimin e valutave Forex rreth 20 USD për lote dhe valutat e veshura Forex kanë një komision prej 30 USD për një lote të përkohshëm. Është e vlefshme të përmendet se këto komisione janë më të larta se mesatarja e industrisë prej 7 USD për rrotullimin e një lote, e cila bën tregtinë me 0 shpërndarje në platformat LiteFinance relativisht më të shtrenjtë. Në anën tjetër, llogaria klasike është pa komision, por shpërndarjet fillojnë nga 1.8 pikë, e cila është më e lartë se mesatarja e industrisë prej 1 pipë. Të dy llogaritë tregtare kanë një kërkesë depozitimi minimale moderate prej 50 USD dhe LiteFinance gjithashtu ofron llogari të ndryshme islamike. LiteFinance ofron një gamë të gjerë burimesh edukative dhe mjete kërkimi në treg. Tregtarët mund të kenë akses në webinarë të drejtpërdrejtë, glosarë, libra dhe strategji tregtie nga tregtarët ekspertë. Platforma ofron gjithashtu kalendare ekonomike, analitika, kalkulatorë dhe lajme tregu. Përveç kësaj, LiteFinance ofron shërbimet VPS dhe mundësitë e kopjimit të tregtisë për investitorët, me të dhëna të plota të disponueshme në formën e Pyetjeve të Bëra Së Shpeshti (FAQs). Në përgjithësi, LiteFinance është një broker legjitim me përvojë të gjërë dhe kushte tregtie mesatare, veçanërisht e përshtatshme për ata që kërkojnë kërkesa fillestare të depozitave të vogla.

Pyetje të shpeshta për LiteFinance

A është brokeri LiteFinance legjitim?

Po, LiteFinance është një broker legjitim që është i rregulluar nga CySEC. Ai ka qenë në skenën e brokerazhit që nga viti 2005, që e bën atë një broker legjitim me përvojë të gjerë në industrinë.

A është LiteFinance i sigurt?

LiteFinance ofron një mjedis tregtar të sigurt me mbikëqyrje ligjore dhe masat e sigurisë të forta. Brokeri ofron mbrojtje nga balançi negativ, përdor llogari të ndara dhe është pjesë e fondit të kompensimit të investitorëve.

Sa është depozita minimale për LiteFinance?

Depozita minimale për llogaritë tregtare të LiteFinance si ECN dhe Klasike fillon nga 50 USD. Të gjitha komisionet e depozitave kthehen pasi në llogaritë e tregtarëve dhe tërheqjet automatike mund të vendosen.