Shqyrtim OspreyFX

OspreyFX, një broker Forex dhe CFD që u themelua në vitin 2018, operon pa regulim. Ata pretendon t'i japin një shërbim i vërtetë ECN duke ofruar të asete të ndryshme për tregti si Forex, Kriptovaluta, Aktet, Indeksët dhe Mallrat e ndryshme. Duke kombinuar elementët e modeleve ECN dhe STP, ata eleminojnë një tavolinë të transaksioneve dhe dërgojnë porosi drejtpërdrejtë te ofruesit e lëndëve të lëvizshme. Kompania ka bazën e saj në Saint Vincent dhe Grenadinet dhe ende nuk ka marrë një licencë. Rishikimet e tregtarëve tregojnë shërbime tregtimi të kënaqshme por theksojnë një program rikompensimi te llogaritur që dështoi. Ne rekomandojmë përdorimin e OspreyFX vetëm për shërbimet tregtimi dhe shmangien e sfidës së llogarisë së tyre të financuar. Mbështetja është e disponueshme përmes bisedës në drejtpërdrejtë dhe një forme online, por aktualisht, faqja e tyre dhe shërbimet e mbështetjes ofrohen vetëm në gjuhën angleze. Brokeri vazhdon të zhvillojë dhe përmirëson platformat e tyre, që mund të shpjegojë disa reagime negative. Ka të disponueshme zgjidhje të shumta të pagesave, duke përfshirë Visa, MasterCard, transferet bankare, Skrill, sofort, giropay, dhe Bitcoin për financimin e llogarisë. Bitcoin dhe pagesat në internet përpunohen menjëherë, ndërsa transferet bankare mund të zgjasin më gjatë dhe përfshijnë një tarifë prej mbi 25 USD. OspreyFX pretendon të përdorë llogari bankare të ndara për fondet e klientëve, por mungon mbrojtja e saldove negative. Ata ofrojnë autentifikim me dy faktorë për sigurinë e të dhënave të klientëve. Përveç kësaj, është i shqetësueshëm që aplikohet një tarifë mosaktiviteti prej 10 USD ose ekuivalentja e tij çdo muaj pas 90 ditësh mosaktivitet.
Shtetet
Afganistani, Shqipëria, Algjeria, Andorrë +174 Më shumë
Rregullimet
Monedhat e llogarisë
BTC, USD
Aktet
CFDs në Stokë, CFDs Kripto, Energjitë, Indekset, Metale të Çmuara
Platformat
MT4, MT5
Metodat e depozitës
AstroPay, Transferim bankar, Karta e kreditit, Kripto, Neteller, PayRedeem, Sofort
Të tjerë
Kopjo tregtimin, Llogaria demonstrative, ECN, Valutat egzotike, Këshilltarë ekspertë, Tërheqjet e shpejta, Lejohet hedhja, Leverazi i lartë, Depozita minimale më e ulët, Lote mikro, Mbrojtja nga saldo negativ, STP (Straight Through Processing), Pa swap
Promocionet
Vizito maklerin
OspreyFX ofron rreth 120 instrumente tregtare dhe ofron katër lloje të ndryshme llogarish tregtare. Spreadet tipike për valutat kryesore janë konkurruese, duke variuar nga 0.7 pips për EURUSD deri në 1 pip për NZDUSD, mirë brenda mesatares industriale. Brokeri nuk aplikoi asnjë komision tregtimi. Gjithsesi, mungesa e një llogari me 0 spread për një komision të vogël është një kufizim. Në platformat MT4 dhe MT5 të OspreyFX, tregtarët mund të kenë qasje në një gamë të gjerë të të aseteve, duke përfshirë 55 kombinime valutash, 9 indekse, 9 mallra (metale, naftë dhe mallrat e buta), 37 aksione si CFD dhe 31 kriptovaluta. Së fundi, brokeri shtoi platformën MT5, e cila ofron veçori të avancuara për tregtarët. Platformat tregtare të disponueshme janë Standard, Pro, VAR dhe Mini. Shumica e llogarive tregtare kanë komisione tregtimi për lotin e treguar dhe spreade relativisht të larta, që mund të jenë të pafuqishme. Llogaria Standard kërkon një depozitë fillestare prej 50 USD, me spreade që fillojnë nga 0.8 pips dhe një komision tregtimi prej 7 USD për lotin e rrotulluar. Llogaria Pro ka një depozitë minimale prej 500 USD, spreade nga 0.4 pips dhe një komision tregtimi prej 8 USD për lotin. Llogaria VAR ka një depozitë minimale prej 250 USD, spreade nga 1.2 pips dhe pa komisione tregtimi. Llogaria Mini ka një depozitë minimale të paktën 25 USD, spreade që fillojnë nga 1 pip dhe një komision tregtimi prej 1 USD për lotin e rrotulluar. Platformat tregtare të OspreyFX janë të disponueshme në desktop, celular dhe pajisje web, duke mbështetur tregtarët në të gjitha platformat. Brokeri gjithashtu ofron kalkulatorët Forex dhe prezanton një version beta të TraderLocker, platformën e tyre tregtare proprietare. Për të përmbledhur gjithçka, OspreyFX është ende një broker relativisht i ri që përpjeket të inovojë dhe ofrojë veçori të reja vazhdimisht, ka kushte tregtie mesatare dhe ka vlerësim pozitiv nga tregtarët për shërbimet e tregtisë së tyre, ndërsa reagime negative jepen për llogaritë e tyre të financuara.

Pyetje të shpeshta për OpsreyFX

A është i besueshëm OspreyFX?

Si një broker pa regulim, besueshmëria e OspreyFX është një çështje shqetësuese. Tregtarët duhet të ushtrojnë kujdes dhe të bëjnë kërkime të hollësishme përpara se të angazhohen me platformën.

Çfarë lloji brokeri është OspreyFX?

OspreyFX është një broker hibrid, duke kombinuar elementë të modeleve ECN dhe STP. Ai operon si një broker ECN i vërtetë duke transferuar të gjitha porositë tek ofruesit e lëndëve të lëvizshme ndërsa pretendon të mos ketë tavolinë të transaksioneve.

A është falas OspreyFX?

OspreyFX nuk është plotësisht falas. Megjithëse nuk ka komisione tregtimi, ka spreade dhe tarifa të caktuara të lidhura me platformën, si tarifë mosaktiviteti pas 90 ditësh mosaktivitet.