Përsqyrje Plus500

Plus500 është një kompani fintech dhe broker që ofron një gamë të gjerë të CFD-ve për Forex, aksione, futuro, mallra dhe indekse. Kompania është e listuar në Bursën e Londrës dhe e rregulluar nga autoritete të mirënjohura si Financial Conduct Authority (FCA) në Mbretërinë e Bashkuar, CySEC në Qipro, ASIC në Australi, FSA në Sejshellet, FSRA në Estoni, FSA në Dubaj dhe Autoriteti Monetar i Singaporit. Me një bazë klientësh të madhe në Europë dhe Azinë, Plus500 thekson mbrojtjen e fondeve të klientëve duke i mbajtur ato në llogaritë e bankave të ndara. Ata gjithashtu ofrojnë aplikacione të thjeshta për tregtinë mobile që kanë marrë vlerësime pozitive në Google Play dhe dyqanin Apple. Që nga themelimi i tij në vitin 2008, Plus500 ka arritur rezultate të konsiderueshme, duke përfshirë hyrjen në bursën e Londrës, zgjerimin e operacioneve në vende të ndryshme dhe nënvizimet sipas të cilave shërben 20 milionë klientë. Për të siguruar sigurinë e tregtarëve, Plus500 mbajnë faqen zyrtare dhe aplikacionin e tyre vetëm si platforma ligjore për tregti dhe këshillojnë kujdes kundër komunikimeve mashtruese ose mjeteve të parakthyera. Ata ofrojnë mbështetje për klientët 24/7 nëpërmjet kanaleve të ndryshme, duke përfshirë një seksion përpyetje të shpeshta dhe mbështetje me email. Megjithatë, është vlerësuar të theksohet se mbështetja në bisedë të drejtpërdrejtë nuk është e disponueshme, gjë që mund të konsiderohet si një mangësi. Është e rëndësishme të përmendet se Plus500 ka marrë vlerësime negative online nga tregtarët dhe u gjobit me 200,000 GBP nga FCA në vitin 2012, gjë që ngre dyshime rreth legjitimitetit të tij. Këto faktorë, në kombinim me mungesën e mbështetjes në bisedë të drejtpërdrejtë dhe në dispozicionin e alternativave të mirënjohura që ofrojnë kushte të ngjashme të tregtisë, sugjerojnë se mund të jetë e arsyeshme të shohim larg nga ky broker.
Shtetet
Afganistani, Shqipëria, Algjeria, Andorrë +173 Më shumë
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA, FCA UK +5 Më shumë
Monedhat e llogarisë
EUR, USD
Aktet
CFDs në Stokë, CFDs Kripto, ETFs, Energjitë, Indekset, Opsionet, Metale të Çmuara, Produkte të Ngrohta
Platformat
Tejkalohet
Metodat e depozitës
Transferim bankar, Bpay, Karta e kreditit, PayPal, POLi, Skrill
Të tjerë
Llogaritë e ndarë, Llogaria demonstrative, Valutat egzotike, Tërheqjet e shpejta, Depozita minimale më e ulët, Lote mikro, Mbrojtja nga saldo negativ
Promocionet
Vizito maklerin
Llogaritë e tregtisë së brokerit mungojnë të dhënat transparente, duke e bërë të vështirë të kuptohet detajet. Margjina prej 1.5 pike për EURUSD fillon nga vlera më e lartë se mesatarja e industrisë prej 1 pipe. Nuk ka komisione të tregtisë në llogarinë e disponueshme në jetë. Mbajtja maksimale e palës mund të arrijë deri në 1:300, në varësi të juridiksionit të tregtarit. Ari ka një shpërndarje prej 0.46, ndërsa Bitcoin ka një shpërndarje prej 92.47. Plus500 ofron shpjegime të shpejta dhe një seksion me pyetje të shpeshta për çdo lloj pasurie që ofron. Megjithatë, mungesa e llogarive të tregtisë të shpjeguara mirë dhe e mungesa e mbështetjes në bisedë të drejtpërdrejtë e bëjnë të vështirë dhe mahnitëse për të marrë informacion të saktë rreth shërbimeve të tregtisë së brokerit. Nga ana e mjeteve të studimit të tregtisë, Plus500 ofron një sërë burimesh duke përfshirë libra elektronikë, video, dhe një seksion të hollësishëm me pyetje të shpeshta. Sa i përket mjetëve të kërkimit në treg, brokeri ofron një kalendar ekonomik, informacion, veçori të menaxhimit të rrezikut, alarme, dhe lajme dhe informacione rreth tregut. Më keq, Plus500 ofron informacion të kufizuar rreth platformave të tregtisë që janë në dispozicion përveç aplikacioneve mobile dhe tarifave të pagesave. Ky fakt sugjeron që të gjitha tërheqjet janë të nënshtruara tarifave dhe që brokeri mund të ofrojë vetëm tregtarëve të internetit të tyre. Fakti që tregtarët duhet të zbulojnë informacion të rëndësishëm rreth platformave të tregtisë vetëm pas hapjes së një llogarie me brokerin e bën Plus500 një zgjedhje më pak të dëshirueshme. Me shpërndarje të shtrenjta në valutat kryesore, Plus500 nuk është një zgjedhje ideale për qëllime skapelimi. Faqja e brokerit nuk jep asnjë informacion në lidhje me kërkesat minimale të depozitës, duke ngjallur edhe më shumë dyshime. Ndërsa disa burime online pretendonin që të ishte rreth 100 USD, kjo mungesë e qartësive shton dyshimet rreth Plus500-së.

Pyetje të shpeshta për Plus500

A mund të besohet në Plus500?

Plus500 është një broker Forex dhe CFD i rregulluar nga disa autoritete duke përfshirë FCA, ASIC, FSA dhe shumë të tjerë. Megjithatë, brokeri ka shumë vlerësime të këqija online nga tregtarët dhe u gjobit me 200,000 GBP nga FCA në vitin 2012.

Sa para duhen për të filluar në Plus500?

Brokeri nuk e përmend kërkesën minimale të depozitës në faqen e tyre, por disa burime online pretendonin se ishte rreth 100 USD. Kjo çështje mungese e transparencës mund të jetë një arsye e mirë për të qëndruar larg nga ky broker.

A mund të tregtoni Forex në Plus500?

Po, Plus500 ofron tregtinë e forex-i së bashku me një gamë të gjerë të instrumenteve financiare, duke përfshirë CFD-të në aksione, mallra, futuro dhe indekse. Megjithatë, shpërndarjet në valutat kryesore të Forex-it janë të shtrenjta nga 1.5 pips.