Rishikimi i SimpleFX

Në themeluar në vitin 2014, SimpleFX është një broker global CFD (Kontratë për Diferencë) dhe Forex. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se brokeri mungon rregullim. Ndërsa disa tregtarë mund ta shohin këtë si një mundësi për leverage më të lartë dhe më shumë promovime, gjithashtu mund të ngritë shqetësime për të tjerët. Mungesa e mbikëqyrjes rregullatore është një flamur kuqe potencial. Njëri nga rreziqet e lidhura me tregtinë me brokerë të pa rregulluar si SimpleFX është mungesa e rregullimeve dhe mbikëqyrjes të fortë. Kjo do të thotë se mund të ketë mbrojtje të kufizuar të investitorëve dhe më pak masat e sigurisë në vend për të siguruar praktikat e tregtisë së drejtë dhe sigurinë e fondeve. Një rrezik tjetër i rëndësishëm është potenciali për rritje të mashtrimit. Brokerët pa rregullim shpesh mungojnë transparencën dhe mund të angazhohen në aktivitete mashtruese si manipulimi i çmimeve, tregtimet e paautorizuara ose kufizimi i tërheqjeve. Pa mbikëqyrje rregulluese, tregtarët kanë mjetet ligjore të kufizuara për të mbrojtur veten dhe për të kërkuar shërim në rast të mosmarrëveshjeve ose humbjeve financiare. Ndërsa pagat attraktive të larta dhe promovimet e ofruara nga SimpleFX mund të jenë tërheqëse, është kryesor të merren në konsideratë rreziqet e lidhura. Brokeri pretendon se është i regjistruar në St. Vincent dhe Grenadinet; megjithatë, ky regjistrim nuk garanton rregullim nga St. Vincent dhe Grenadinet Shërbime Financiare Ndërkombëtare (SVGFSA) ose ndonjë institucion financiar të rëndësishëm tjetër. Duke marrë parasysh këto rreziqe dhe mungesën potenciale të masave të mbrojtjes rregullatore, është thelbësore që tregtarët të vlerësojnë me kujdes avantazhet dhe dezavantazhet para se të hapin një llogari të drejtpërdrejtë tregtimi me SimpleFX ose çdo broker të pa rregulluar.
Shtetet
Afganistani, Shqipëria, Algjeria, Andorrë +174 Më shumë
Rregullimet
Monedhat e llogarisë
BTC, ETH
Aktet
CFDs në Stokë, Energjitë, Indekset, Metale të Çmuara
Platformat
MT4
Metodat e depozitës
Kripto
Të tjerë
Kopjo tregtimin, Llogaria demonstrative, Valutat egzotike, Këshilltarë ekspertë, Lejohet hedhja, Lote mikro
Promocionet
Bonus i mirëseardhjes, Bonusi i referimit
Vizito maklerin
SimpleFX ofron një gamë të gjerë instrumentesh tregtie, duke përfshirë Forex, Mallra, Indekse, Kriptovaluta dhe Aksione si CFD, me rreth 228 instrumente të disponueshme. Tregtarët kanë qasje në një lloj llogarie të drejtpërdrejtë, dhe gjithashtu jepet një llogari demo tregtie. Është e rëndësishme për tu vënë re se valuta e llogarisë është e kufizuar në USD, duke do të thotë se tregtarët që depozitojnë fonde në monedha të tjera mund të kenë kosto konvertimi monedhash. Levëndi maksimal i disponueshëm është caktuar në 1000:1, duke ofruar tregtarëve opsione potenciale të levëndimit të lartë. Metodat e financimit janë të kufizuara në Crypto dhe fasapay. SimpleFX mbështet MetaTrader 4 (MT4), një softuer tregtie i shumë popullar në mesin e tregtarëve të para shkëmbimit të valutave. Platforma është e disponueshme për kompjuterë të desktopit dhe pajisje mobile, me aplikacione të përshtatshme për të dy sistemet operative iOS dhe Android. Gjithashtu, termalet e tregtimit në web janë të disponueshme për konvenienca. Vlen të theksohet se nuk ka kërkesë të depozitimit fillestar të paktuar, dhe as taksa të mos përdorimit në aktivitet dhe as taksa të tërheqjes nuk ngarkohen nga brokeri. Spreadet në çiftin EUR/USD fillon nga 0.9 pikë, që mund të konsiderohet mesatare krahasuar me brokerët e tjerë në treg. SimpleFX pretendon të mbajë fonde të klientëve në llogari të ndara bankare, ofron mbrojtje nga saldo negativ dhe siguron transmetime të shpejta dhe të sigurta. Megjithatë, mungesa e licencës nga një institucion financiar i rëndësishëm e bën të vështirë verifikimin e masave të sigurisë të zbatuara nga brokeri. Një mungesë e rëndësishme është mungesa e një mënyre bisede live në faqen kryesore të SimpleFX, që mund të konsiderohet si një kufizim në terma të mbështetjes ndaj klientëve. Në përgjithësi, është e evidentuar se SimpleFX ka zona që kërkojnë përmirësim. Ndërsa ofrojnë një gamë të shumëllojshme instrumentesh dhe tërheqje konkurruese, mungesa e rregullimit dhe disa kufizime në mbështetjen ndaj klientëve duhet marrë në konsideratë kur vlerësohet brokeri.

Pyetje të shpeshta për SimpleFX

A është SimpleFX broker i mirë?

Me gamën e kufizuar të instrumenteve të tregtisë, mungesën e rregullimit dhe çmimet mesatare, është sfiduese për ne të japim një rekomandim të fortë për SimpleFX si një broker. Hapja e llogarive me brokerë të papërcaktuar mund të jetë e rrezikshme për tregtarët.

A është SimpleFX com legjitim?

SimpleFX mungon regjullore nga institucionet financiare, e cila ngrit shqetësime rreth besueshmërisë së tij. Organet rregullatore luajnë një rol kyç në mbrojtjen e interesave të tregtarëve dhe parandalimin e aktiviteteve mashtruese nga brokerët. Pa një mbikëqyrje të tillë, bëhet e vështirë të kuptohet nëse mund të mbështetet SimpleFX.

Çfarë është levëndi i SimpleFX?

SimpleFX ofron klientëve të saj levënd 1000:1. Duhet të përmendet se leverage i lartë mund të jetë i dëmshëm për tregtarët fillestarë. Tregtarët fillestarë shpesh marrin pozicione të tepruara dhe humbasin para kur tregu lëviz kundër parashikimeve të tyre. Prandaj, gjithmonë rekomandohet të përdorni levëndin me kujdes.