Shqyrtimi i Tickmill

Tickmill është një broker ndërkombëtar i njohur në nivel global që ofron mundësi tregtare në çifte valutore dhe CFD (Marrëveshje për Dallim) për tregtarët në më shumë se 200 vende në të gjithë botën. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se Tickmill nuk pranon tregtarë nga SHBA-ja për shkak të rregullave vendore. Brokeri është rregulluar mirë në disa juridiksione, duke siguruar një mjedis të sigurt tregtarësh. Autoritetet rregullatore që mbikëqyrin operacionet e Tickmill përfshijnë Autoritetin e Shërbimeve Financiare të Sejshelleve (FSA), Autoritetin e Sjelljes Financiare (FCA), Autoritetin e Shërbimeve Financiare të Dubait (DFSA), Komisionin e Vlerave të Bursës së Qipros (CySEC), Autoritetin e Shërbimeve Financiare të Labuanit (Labuan FSA) dhe Autoritetin e Sjelljes Financiare sektorin (FSCA). Tickmill krenohet në sigurimin e asistencës profesionale ndaj klientëve, në dispozicion përmes bisedës së drejtpërdrejtë, emailit dhe telefonit. Tregtarët mund të mbështeten në ndihmë të menjëhershme dhe udhëzim expert kur nevojitet. Përveç asistencës së jashtëzakonshme ndaj klientëve, Tickmill ofron burime edukative të zgjeruara dhe gamë të ndryshme mjetesh për kërkime tregtare. Tregtarët mund të përfitojnë nga veçoritë si Autochartist, Myfxbook Copy Trading, Kalendar Ekonomik, Kalkulatorë Forex, VPS, Kalendar Qëndrimesh dhe shumë të tjera. Tickmill gjithashtu nxit një komunitet të fortë tregtarësh dhe mbështet tregtinë sociale. Tregtarët kanë mundësinë të bëhen ofrues të sinjalit, duke fituar të ardhura shtesë duke ndarë strategjitë e tyre tregtare, ose mund të riprodhojnë automatikisht tregtitë e tregtarëve të suksesshëm duke përdorur platformën e tyre tregtare. Tickmill ofron dy mundësi popullore për softuerin e tregtisë: MetaTrader 4 (MT4) dhe MetaTrader 5 (MT5). Është e rëndësishme të theksohet se nëse keni në qëllim të tregtoni jo vetëm valuta, por edhe aksione dhe ETF (Fonde të Tregtimit në Bursë), rekomandohet të përdorni MT5. MT4 u projektua kryesisht për tregtinë e Forex-it dhe mungon mjetet e avancuara të nevojshme për tregtinë me shumë asete. Kur vjen puna tek diversifikimi i aseteve, Tickmill ofron një gamë të gjerë instrumentesh të tregtueshme, duke përfshirë çifte valutore, mallra, indekse, derivativë të crypto, ETF, obligacione dhe CFD mbi aksione. Tregtarët mund të kenë qasje në një sërë tregjesh brenda një platforme të vetme. Në përgjithësi, Tickmill ofron një mjedis të rregulluar dhe të sigurt tregtarësh, mbështetur në burime edukative të gjëra dhe platforma tregtare të fuqishme. Tregtarët kanë qasje në klasa të ndryshme të aseteve dhe përfitojnë nga një komunitet tregtarësh të gjallë.
Shtetet
Afganistani, Shqipëria, Algjeria, Andorrë +174 Më shumë
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan, FSA Seychelles +1 Më shumë
Monedhat e llogarisë
EUR, GBP, USD, ZAR
Aktet
Bonot, CFDs në Stokë, CFDs Kripto, Energjitë, Indekset, Metale të Çmuara
Platformat
MT4, MT5
Metodat e depozitës
Transferim bankar, Karta e kreditit, Kripto, Fasapay, Neteller, Skrill, UnionPay, WebMoney, STICPAY
Të tjerë
Llogaritë e ndarë, Kopjo tregtimin, Llogaria demonstrative, Valutat egzotike, Këshilltarë ekspertë, Tërheqjet e shpejta, options.others["Hedging"], Leverazi i lartë, Depozita minimale më e ulët, Shpërndarjet më të ulëta, Lote mikro, Mbrojtja nga saldo negativ, Pjesë e skemës së kompensimit, Ofron seminare dhe webinare, Sinjalet, Pa swap
Promocionet
Bonus i mirëseardhjes, Turne të gjalla
Vizito maklerin
Tickmill njeh nevojat të ndryshme të tregtarëve dhe ofron tre lloje llogarie të ndryshme për të plotësuar preferencat e tyre. Përveç kësaj, brokeri ofron llogari demo për qëllime praktike dhe llogari të lira nga swap-i (islamike) për ata që i kërkojnë ato. Lloji i llogarisë Pro është i përshtatur për tregtarët aktivë si tregtarët intraday, tregtarët skalperë, tregtarët me frekuencë të lartë dhe tregtarët algoritmitë. Në pronarët e llogarisë Pro benefitojnë nga shpërndarje tregu, ndërsa tarifat vihen në fatura si komisione në një normë prej 2 njësive parash llogarie për çdo anë për çdo 100,000 të tregtuar. Për fillestarët, tregtarët swing dhe tregtarët pozicion, është në dispozicion lloji i llogarisë Klasike. Megjithëse ky lloj llogarie nuk ka komisione, tregtarët janë nënçmuar në shpërndarje që fillojnë nga 1.6 pips. Është e rëndësishme të theksohet se kjo shpërndarje me markim është relativisht më e lartë krahasuar me atë që ofrojnë agjencitë margjinuese të tregtisë së industrisë. Të dy llogaritë Pro dhe Klasike kanë një kërkesë të ulët të depozitave fillestare minimale prej 100 USD. Megjithatë, për të hapur një llogari VIP, tregtarëve i kërkohet të mbajnë një bilanc prej 50,000 njësive parash llogari ose më shumë. Llogaria VIP ofron kushte tregtare premium pa shpërndarje markimi dhe komisione të vendosura në 1 njësi parash llogarie për çdo anë për çdo 100,000 të tregtuar. Tregtarët aktivë e gjejnë llogarinë VIP veçanërisht tërheqëse për shkak të shpërndarjeve më të ulëta të saj. Tickmill mbështet monedhat e shumëfishta të llogarisë, duke përfshirë USD, EUR, GBP dhe ZAR, duke ofruar fleksibilitet për tregtarët për të zgjedhur monedhën e tyre të preferuar. Është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se ndërsa Tickmill ofron një tokëzim në dispozicion të maksimumit të 500:1, numrat e tokëzimeve mund të ndryshojnë në rajone me rregulla më të rrepta, siç është Britania e Madhe. Në përputhje me kufizimet që vendos Autoriteti i Sjelljes Financiare, tregtarët që operojnë në Mbretërinë e Bashkuar mund të kenë qasje në një tokëzim maksimal deri në 30:1.

Pyetje të shpeshta për Tickmill

A është Tickmill një broker i mirë?

Tickmill është autorizuar dhe i rregulluar nga organet rregullatore të mirënjohura, ofron platforma të njohura dhe një ekip të shkëlqyeshëm të agjentëve të ndihmës së klientëve. Tarifat e tregtisë me këtë broker janë mesatare, ndërsa numri i instrumenteve të tregtueshme nuk është impresionues krahasuar me brokerët e liderë të industrisë.

A është Tickmill legjale?

Tickmill është një broker i besueshëm pasi është i rregulluar nga organet kryesore financiare, përfshirë Autoritetin e Shërbimeve Financiare të Sejshelleve (FSA), Autoritetin e Sjelljes Financiare (FCA), Autoritetin e Shërbimeve Financiare të Dubait (DFSA), Komisionin e Vlerave të Bursës së Qipros (CySEC), Autoritetin e Shërbimeve Financiare të Labuanit (Labuan FSA) dhe Autoritetin e Sjelljes Financiare sektorin (FSCA).

A pranon Tickmill crypto?

Po, Tickmill pranon depozitat crypto. Depozitat përpunohen menjëherë. Përveç pagesave krypto, tregtarët mund të përdorin VISA-n, MasterCard-in, Skrill-in, Fasapay-n, transferën bankare, Neteller-in, STICPAY-in, UnionPay-n dhe WebMoney-n. Duhet theksuar se ndërsa depozitat janë tipikisht të menjëhershme, tërheqjet marrin disa ditë. Për më tepër, transferat bankare rrjedhin edhe më shumë kohë.