Rishikimi i XM

XM, një broker i mirë etablishuar me mbi 10 milionë klientë që mbulojnë mbi 190 vende, vë theks të madh në përgjegjësitë e saj. Kompania është e rregulluar nga autoritetet më të njohura si CySEC (Qipro), FSC (Belize), ASIC (Australi) dhe DFSA (Dubi, Emiratet e Bashkuara). Që nga krijimi i saj në vitin 2009, XM ka marrë më shumë se 10 vjet përvojë praktike në skenën e brokerazhit, duke e bërë një zgjedhje të besueshme dhe të qëndrueshme për tregtarët. Brokeri ka marrë shumë çmime, përfshirë Mbështetjen më të Mirë të Klientëve (2023), Ofruesin më të Mirë të CFD-ve (2023, Çmimeve të Menaxhimit të Pasurive në Londër) dhe CFD-të më të Mirë të Crypto (2023), ndër të tjera. XM i kushton mbrojtjes së klientëve të saj duke zbatuar politikat themelore. Mbrojtja e baltës negative, llogaritë bankare të ndara dhe anëtarësimi në një fond për kompensim të investimeve vepruan si masa mbrojtëse për të parandaluar tregtarët nga përjetimi i humbjeve ose hyrja në baltë negative në rast të rrethanave të paparashikuara. Mbështetja e brokerit përhapet në më shumë se 30 gjuhë dhe ofrojnë llogari demo falas dhe një pasuri burimesh edukative. Këto burime përfshijnë tutorialë në video aplikuese, webinare të drejtpërdrejta tregtare, pënkësh teknike, XM TV dhe podcaste. XM ofron një gamë të plotë të kërkimeve tregtare dhe mjetesh të tregtimit, duke përfshirë kalkulatorë Forex, kalendarë ekonomikë, ide tregtie, pasqyra tregu dhe mjetet teknike të ndryshme. Në veçanti, XM krenohet me shpejtësinë e saj udhëheqëse të realizimit, duke shpallur një normë realizimi prej 100% dhe realizim të tregut në kohë reale.
Shtetet
Afganistani, Shqipëria, Algjeria, Andorrë +171 Më shumë
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA, FSCA +1 Më shumë
Monedhat e llogarisë
AUD, CHF, EUR, GBP +6 Më shumë
Aktet
CFDs në Stokë, CFDs Kripto, Energjitë, Indekset, Metale të Çmuara, Produkte të Ngrohta
Platformat
MT4, MT5
Metodat e depozitës
Transferim bankar, Karta e kreditit, Neteller, Paraja e përsosur, Skrill, STICPAY
Të tjerë
Llogaritë e ndarë, Kopjo tregtimin, Llogaria demonstrative, ECN, Valutat egzotike, Këshilltarë ekspertë, Tërheqjet e shpejta, Lejohet hedhja, Leverazi i lartë, Depozita minimale më e ulët, Shpërndarjet më të ulëta, Llogaritë mikro, Lote mini, Mbrojtja nga saldo negativ, PAMM (Percent Allocation Management Module), Pjesë e skemës së kompensimit, Ofron seminare dhe webinare, Sinjalet, Pa swap
Promocionet
Bonus depozite, VPS falas, Bonus i mirëseardhjes, Bonusi i referimit
Vizito maklerin
Tregtarët kanë një gamë të gjerë të instrumenteve tregtare në dispozicionin e tyre në ndryshëm klasat e aseteve, përfshirë çiftet Forex, CFD-të e kriptos, CFD-të e aksionit, komoditetet, indekset, aksionet dhe aksionet turbo. XM shërben si një platformë tregtie dhe ofron qasje në platformat e njohura të MetaTrader 4 (MT4) dhe MetaTrader 5 (MT5). Fillimi është i lehtë, me tregti të disponueshme për një minimum prej 5 USD. XM ofron katër lloje të kontave të dallueshme, duke i shërbyer tregtarëve me nivele të ndryshme përvoje dhe buxhete. Këto përfshijnë llogarinë Mikro, llogarinë Standarde, llogarinë XM Ultra Low dhe llogarinë Shares. Të gjitha llogaritë ofrojnë një levë të deri në 1:1000, duke i mundësuar tregtarëve të tregtojnë me një mijë herë vlerën e llogarisë së tyre. Për të siguruar mbrojtjen, të gjitha llogaritë vijnë me mbrojtjen e baltës negative. Çdo lloj llogarie ka karakteristikat e veta unike që e ndryshojnë atë nga të tjerët. Llogaria Mikro kërkon një depozitë minimale prej 5 USD dhe lejon një madhësi të ulët minimale të loteve tregtare prej 0.001 lote. Spread-et fillojnë nga 1 pip për çiftet kryesore, hedhja është e lejuar dhe një version Islamik i llogarisë është i disponueshëm në kërkesë. Llogaria Mikro është pa komisione, dhe si MT4 ashtu edhe MT5 janë të disponueshme. Llogaria Standarde ndan kushtet e ngjashme me llogarinë Mikro, duke përfshirë një kërkesë fillestare prej 5 USD për depozitë. Megjithatë, madhësia minimale e lotit është caktuar të jetë 0.01. Nuk ka komisione dhe spread-et fillojnë nga 1 pip. Tregtarët mund të zgjedhin midis platformave MT4 dhe MT5 edhe për këtë llogari. Llogaria XM Ultra Low ofron spread-et edhe më të ulëta, duke filluar nga 0.6 pip, dhe nuk ka as komisione. Kushtet e njëjta tregtie zbatohen në këtë llogari si në llogaritë Mikro dhe Standarde. Për tregtarët e aksioneve, XM ofron llogarinë Shares, e cila nuk përfshin levën. Madhësia e kontratës është caktuar të jetë 1 aksion, me tarifa të ulëta të komisioneve. Hedhja nuk lejohet në këtë llogari. Në përgjithësi, XM i ofron tregtarëve fleksibilitet, opsione të ndryshme llogarish dhe kushte tregtie konkurruese në ndryshem klasa asetesh, duke e bërë atë një zgjedhje të përshtatshme për tregtarët e të gjitha niveleve. Nëse po kërkoni për një broker të rregulluar mirë me spread-et dhe tarifat e ulëta, platforma të avancuara tregtie dhe kërkesat fillestare të depozitës të ulëta, atëherë XM është brokeri për ju.

Pyetje të shpeshta për XM

A është XM një broker i mirë?

XM është i rregulluar nga ASIC, CySEC, DFSA dhe FSC. Brokeri ka më shumë se 10 vjet përvojë dhe ofron spread-et dhe tarifat e ulëta. Në përgjithësi XM është një broker shumë i besueshëm.

Ku është i disponueshëm XM?

XM ofron shërbimet e saj tregtare në nivel botëror me përjashtim të SHBA dhe vendeve që janë nën sanksione.

Cili është minimumi për brokerin XM?

Depozita minimale për brokerin XM fillon nga vetëm 5 USD.