Shqyrtimi i XTB

XTB është një broker Forex dhe CFD i mirë-etabluar që shërben si kliente individë ashtu edhe institucionalë. Duke filluar si X-trade në vitin 2002, brokeri ka kaluar nëpër ri-branding në vitin 2009 dhe tani njihet si XTB. Me një prani globale, XTB pranon klientë nga e gjithë bota, duke ofruar një gamë të gjerë zgjedhjesh tregtimi duke përfshirë Forex, mallra, indekse, kriptovaluta, CFD mbi aksione dhe ETF (Fonde të Tregtoheshme në Bursë). Brokera ka një bazë të impresiontë të klientëve me mbi 495,000 klientë të regjistruar. XTB përparësion respektimin e rregullave dhe është i regulluar në mënyrë të mirë në disa juridiksione. Klientët mund të presin shërbim të specializuar ndaj klientëve, i vlefshëm 24/5, për të adresuar pyetje dhe shqetësime të tyre. Brokera gjithashtu ofron burime të zgjeruara arsimore për të ndihmuar tregtarët në zgjerimin e njohurive të tyre dhe përmirësimin e aftësive të tyre të tregtimit. XTB ofron platformën e tyre tregtare, xStation 5, e cila është një softuer i personalizuar i projektuar veçmas nga brokeri. Karakteristikat kyçe dhe shërbimet që ofrohen nga XTB përfshijnë spread-et konkurruese, të sigurojnë çmime konkurruese për tregtarët dhe ekzekutimin e shpejtë të tregtive për të kapitalizuar të një rast mundësie të tregut. Brokera gjithashtu ofron mjetet e plotësuar të analizës së tregut për të mbështetur vendimet për tregtim të informuara. Përveç kësaj, XTB ofron metoda të ndryshme depozitimi dhe tërheqje, duke përfshirë transferet bankare, kartat kredit/debit, dhe portafollet elektronike, për të lehtësuar transaksione të pakota për klientët e tyre. Eshtë e rëndësishme të theksethet se XTB operon si një grup brokerash ndërkombëtarë me zyrat e ndryshme që shërbejnë rajone të caktuara. Banorët e Bashkimit Evropian duhet të zgjedhin XTB Kipër, ndërsa banorët jashtë BE dhe Mbretërisë së Bashkuar mund të hynë në shërbimet përmes XTB International. Rezidentët e MENA shërbehen nga XTB Meta Limited, ndërsa banorët kanadezë mund të shfrytëzojnë shërbimet e XTB FR. Është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se kushtet e tregtimit mund të ndryshojnë ndërmjet degëve të ndryshme të XTB për shkak të kërkesave të ndryshme të rregullatorëve. Në krye të çdo gjëje, XTB është një broker Forex dhe CFD i mirë-njohur me praninë e saj afatgjatë në industrinë. Brokera ofron një gamë të ndryshme instrumentesh tregtare dhe është i angazhuar në respektimin e rregullave. Me shërbimin e tyre të specializuar ndaj klientëve, burimeve arsimore të zgjeruara, spread-et konkurruese, ekzekutimin e shpejtë të tregtive, dhe platformën e tyre tregtare të përbërë, XTB ofron një përvojë tregtimi të plotësuar. Tregtarët mund të zgjedhin degen e përshtatshme në bazë të vendbanimit të tyre, duke marrë parasysh ndonjë ndryshim potencial në kushtet e tregtimit ndërmjet degeve të ndryshme.
Shtetet
Algjeria, Andorrë, Angolë, Antigua dhe Barbuda +139 Më shumë
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF, FSC Belize
Monedhat e llogarisë
EUR, GBP, HUF, USD
Aktet
CFDs në Stokë, CFDs Kripto, ETFs, Energjitë, Indekset, Metale të Çmuara, Produkte të Ngrohta
Platformat
xStation
Metodat e depozitës
Transferim bankar, Karta e kreditit, Neteller, Paysafe, Safetypay, Skrill
Të tjerë
Llogaritë e ndarë, Llogaria demonstrative, Valutat egzotike, Tërheqjet e shpejta, Leverazi i lartë, Shpërndarjet më të ulëta, Lote mikro, Mbrojtja nga saldo negativ, Pjesë e skemës së kompensimit, Ofron seminare dhe webinare, Sinjalet, Pa swap
Promocionet
Bonus i mirëseardhjes
Vizito maklerin
XTB ofron klientëve llogari tregtimi Standarde, me opsione shtesë duke përfshirë llogari demo për tregti stërvitore dhe llogari pa shkëmbim swap, të njohura gjithashtu si llogari Islame. Me mbi 2200 instrumente tregtare të disponueshme, tregtarët kanë një gamë të gjerë zgjedhjesh. Leverage-i maksimal i disponueshëm është 500: 1, por është e rëndësishme të theksohet se leverage-i mund të ndryshojë në bazë të vendbanimit të tregtarit. Tarifat e tregtimit në XTB janë të integruara në spread-e. Për llogaritë Standarde, spread-et EUR/USD fillojnë nga 0.5 pikë, ndërsa llogaritë pa shkëmbim kanë spread-et duke filluar nga 0.7 pikë. Vlen të theksohet se nuk ka komisione të ngarkuara. Llojet e llogarive të ofruara nga XTB janë të përshtatshme për tregtarët swing, tregtarët pozicion, dhe fillestarët. Megjithatë, struktura e tarifave mund të mos jetë ideale për tregtarët aktive siç janë tregtarët me frekuencë të lartë, tregtarët scalper, tregtarët algoritmikë, dhe tregtarët intraday, që zakonisht preferojnë spread-e të edukuar pa shtesë çmimi. Këta tregtarë zakonisht kryejnë një numër më të madh tregtish dhe spread-et më të ngushta janë avantazh për strategjitë e tyre të tregtimit. XTB i kushton prioritet sigurisë dhe mbrojtjes së fondeve të tregtarëve dhe ka etabliruar mbikqyrje të rregullatore me disa autoritete të njohura. Brokera është i regulluar nga Autoriteti i Konduktës Financiare (FCA) në Mbretërinë e Bashkuar, Komisioni i Vlerësimeve dhe Bursave i Qipros (CySEC), Komisioni i Shërbimeve Financiare (FSC) në Belize, Komisioni i Kontrollit Financiar Shoqëror (KNF) në Poloni, dhe Komisioni i Tregut të Vlerave në Spanjë. Kur vjen puna te proceset e depozitimit dhe tërheqjes, XTB nuk ngarkon tarifa të cilatdo lloji. Në shtojcë, brokera nuk ngarkon kërkesa minimale të depozitit fillestar, duke ofruar fleksibilitet për tregtarët për të filluar llogaritë e tyre. Megjithatë, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për politikën e tarifës së mos-aktivitetit. Pas 12 muajve të mos-aktivitetit të llogarisë, XTB fillon të ngarkojë një tarifë mujore prej 10 eurosh (ose të ekivalenteve në GBP ose USD). Në përfundim, XTB ofron llogari tregtimi Standarde së bashku me opsione demo dhe pa shkëmbim. Me një gamë të gjërë instrumentesh tregtare dhe spread-e të konkurrueshme, brokera i kushton vëmendje tregtarëve swing, tregtarëve pozicion dhe fillestarëve. XTB mbështet një nivel të lartë të sigurisë dhe mbrojtjes përmes regjistrimit nga shumë autoritete. Megjithatë, ndonëse nuk ka tarifa depozitimi dhe tërheqjeje, tregtarët duhet të jenë të kujdesshëm rreth politikës së tarifës së mos-aktivitetit pas 12 muajve.

Pyetje të shpeshta për XTB

A është XTB një broker i besueshëm?

Po, XTB është i autorizuar dhe i rregulluar nga disa organet rregullatore të njohura, dhe prandaj mund të besohet. Lista e rregullatorëve përfshin: Autoritetin e Konduktës Financiare të Mbretërisë së Bashkuar (FCA), Komisionin e Vlerësimeve dhe Bursave të Qipros (CySEC), Komisionin e Shërbimeve Financiare (FSC) në Belize, Komisionin e Kontrollit Financiar Shoqëror (KNF) në Poloni, dhe Komisionin Kombëtar i Tregut të Vlerave në Spanjë.

A lejohet XTB në SHBA?

XTB pranon klientë nga e gjithë bota, megjithatë, fatkeqësisht, banorët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës nuk lejohet të hapin llogari me këtë broker. Përveç SHBA-së, XTB nuk është i disponueshëm në Indi, Indonezi, Pakistan, Siri, Irak, Iran, Belgjikë dhe disa vende të tjera.

Çfarë lloji broeri është XTB?

XTB është një broker ndërkombëtar Forex dhe CFD (Kontratat për Ndryshim) . Niveli i CFD-të janë instrumente të preferuar nga speculatorët e tregut pasi sjellin përfitime të ndryshme krahasuar me investimin në asetë fizikë. Për shembull, CFD-të mund të tregtohen duke përdorin leverage në të dy drejtimet. Më tej, CFD-të janë lehtësisht të arritshëm, dhe kanë një lëvizshmëri të lartë.