Llogaritë e tregtisë Forex ARS

Pesoja argjentinase (ARS) është monedha zyrtare e Argjentinës dhe është nën nëndhënie të kursit të shkëmbimit të përcaktuar nga oferta dhe kërkimi. Aktualisht, vendi po përballët me inflacion të madh të shkaktuar nga kriza e Monterey-t. Në Argjentinë, tregtia Forex është e rregulluar nga Comisión Nacional de Valores (CNV), e cila mbikëqyr industrinë. Për tregtarët që janë të interesuar të hapin një llogari tregtie ARS FX, ka mekanizma të mirëbesueshme në dispozicion që janë të rregulluara lokalish dhe ofrojnë kushte të konkurrueshme tregtie të përshtatura nevojave të tregtarëve argjentinasë. Duke zgjedhur një llogari tregtie me peson, tregtarët mund të zbresin shpenzimet e lidhura me konvertimet dhe transaksionet, pasi përdorimi i një monedhe të ndryshme do të përfshinte tarifa konvertimi. Rekomandohet të zgjedhni brokerë Forex që ofrojnë llogari ARS për të shmangur këto shpenzime shtesë. Hapja e llogarive me brokerë Forex që ofrojnë llogari ARS ka një përfitim shtesë që lejon tregtarët të kenë një kuptim të qartë të bilancit të llogarisë së tyre dhe performancës së tregtisë, pasi të gjitha matjet janë në monedhën lokale. Megjithatë, duke u parë kursin e inflacionit të rëndësishëm prej 102% të përjetuar nga ARS, mund të jetë një zgjedhje më e sigurt për tregtarët që të konsiderojnë hapjen e një llogarie tregtie me USD si monedhën bazë. Kjo mund të ndihmojë për të zvogëluar riskun e lidhur me devalvimin e monedhës dhe inflacionin. Brokerët Forex me llogari ARS gjithashtu lehtësojnë procesin duke pranuar metodat e pagesave popullore në vend, të siguruar një përvojë të përbashkët dhe të përshtatshme për tregtarët lokalë kur vjen puna tek depozitimi i fondeve dhe realizimi i transaksioneve. Në përgjithësi, tregtarët duhet të vlerësojnë me kujdes mundësitë e tyre dhe të konsiderojnë rrethanat e tyre individuale kur zgjedhin brokerët FX që ofrojnë llogari ne peson.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Pesoja argjentinase, e përfaqësuar nga simboli i njëjtë me dollarin amerikan dhe e ndarë në 100 centavo, është një monedhë shumë e pabarabartë si rezultat i inflacionit të lartë. Kur vjen puna tek hapja e një llogarie tregtie Ars, është thelbësore të vlerësohen me kujdes rreziqet e lidhura me inflacionin dhe mundshëminë e devalvimit të monedhës. Sidoqoftë, është e rëndësishme të vëreni se llogaritë tregtie ARS FX në Argjentinë janë nënshtruar përfitimit të taksave mbi fitimin e kapitalit prej 15%. Një mënyrë alternative për të zvogëluar rreziqet nga brokerët Forex me llogari në Pesos është të përdorin llogari me USD në vend. Një faktor tjetër i rëndësishëm është zgjedhja e brokerëve Forex me listen e ulët dhe komisione të ulëta. Kjo lejon tregtarët nga Argjentina të fokusohen vetëm në tregtinë Forex, të zvogëlojnë shpenzimet e transaksioneve dhe tarifave të konvertimit dhe të përputhin nevojat e tyre të tregtisë me metodat e pagesave popullore dhe të përdorura gjërgjithësisht në vend. Tregtarët që zgjedhin llogaritë e tregtisë ARS duhet të kërkojnë brokerë që ofrojnë tarifa të ulëta dhe kushte të favorshme të tregtisë për të zvogëluar ndikimin e këtyre faktorëve. Është e vlefshme të përmendet se leverage-i maksimal për llogaritë e tregtisë ARS FX në Argjentinë kufizohet në 1:25, gjë që mund të sjellë sfida shtesë për tregtarët. Për të siguruar një mjedis sigurt të tregtisë, është thelbësore që tregtarët nga Argjentina të zgjedhin brokerë që janë të rregulluar lokalish për të shmangur mashtrime dhe gënjeshterëza. Duke zgjedhur një broker që plotëson kërkesat e tyre specifike, tregtarët mund të përmirësojnë arritjen e tyre të mundshme në tregun e valutave të huaja.

Pyetje të shpeshta për ARS

A është peshku argjentinas i lidhur me USD?

Pesoja e Argjentinës ose ARS nuk është e lidhur me USD ose me ndonjë monedhë tjetër, ARS është një monedhë e ndryshme dhe aktualisht po përjeton inflacion të madh prej 102%.

Sa është taksa e valutës në Argjentinë?

Taksa mbi fitimin e kapitalit në Argjentinë aktualisht është 15%, që do të thotë që tregtarët do të duhet të paguajnë 15% të fitimeve të tyre nga tregtia Forex. Kjo takse do të aplikohet vetëm pasi tregtari të tërheqë fitimet e tyre.

A janë llogaritë e tregtisë ARS fx më të mira se llogaritë USD?

Pavarësisht kostos së lartë të hapjes së një llogarie tregtie fx, është ende më i zgjuar të zgjedhni USD si një monedhë bazë. Norma e inflacionit vjetor prej 102% në Argjentinë do të bëjë që ARS të jenë konsiderueshëm më të shtrenjta se të paguani tarifat e konvertimit dhe transaksioneve një herë për hapjen e një llogarie tregtie USD.