Më të mirët Forex brokers me llogari BND fx

Dollari i Bruneit (BND) është monedha zyrtare e Sultanatit të Bruneit dhe është në qarkullim që nga lansimi i saj në vitin 1967. Shpesh paraqitet si B$ për të dalluar nga dollarët e tjerë. Monedha është ndarë në 100 sen ose qindarka. Meqë feja kryesore në Brunei është Islam dhe shumica e banorëve ndjekin ligjin e Sheriatit, ata i shmangin llogaritë tregtare me tarifa të swap. Si rrjedhojë, brokerët e FX që ofrojnë llogari në dollarë (B$) duhet të ofrojnë gjithashtu llogari islame. Për të rritur shanset e suksesit të tyre, brokerët e Forexit shpesh përshtatin shërbimet e tyre për të përshtatur me monedhën vendase dhe kërkesat specifike. Zgjedhja e një llogarie tregtare BND FX gjatë tregtimit në Brunei ofron disa avantazhe. Së pari, përdorimi i monedhës vendase zvogëlon kostot e transaksionit dhe tarifat e shndërrimit të monedhës, që krijohen kur bëhet shndërrimi i monedhës depozituese në monedhën e llogarisë. Brokerët e FX që ofrojnë llogari BND lejojnë tregtarët e Bruneit të shmangin këto tarifa shndërrimi dhe kështu i bën të mundur që të tregtojnë me kapitalin e plotë të depozituar. Për më tepër, ofrimi i BND si monedhë llogarie përfiton tregtarët e Bruneit duke pranuar shumë opsione të pagesave popullore në vend, duke përfshirë kartat bankare dhe kanale të pagesave online.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Dollari i Bruneit lëshohet dhe rregullohet nga Banka Qendrore e Bruneiut. Ai zëvendësoi dollarin Malajë dhe i Britanisë së Borneos. BND mund të këmbyhet në nivel të barabartë me dollarin Singaporian. Brokerët e Forexit me llogari BND mund të ofrojnë gjithashtu mundësinë për tregtim në dollarët Singaporianë, të cilët janë në dispozicion lehtësisht në vend dhe mund të këmbyhen me dollarët e Bruneit. Në Brunei, organi regulator financiar që mbikëqyr shërbimet si tregtimi i forex është Autoriti Monetar i Bruneiut Darussalam (AMBD), i njohur gjithashtu si Autoriteti Monetar i Bruneiut. Çdo broker Forex që dëshiron të ofrojë llogari tregtie BND fx për banorët lokalë duhet të përmbahet rregullave dhe rregullores së AMBD. AMBD lejon një shfrenim maksimal prej 1:100, që do të thotë se tregtarët e Bruneit mund të tregtojnë me një vlerë deri në 100 herë vlerën e llogarisë së tyre tregtare. Ky shfrenim është i arsyeshëm dhe nuk duhet të ndikojë shumë në përvojën e tregtisë të fillestarëve. Brokerët e Forexit me llogari dollarësh (B$) gjithashtu do të ofrojë dollarët Singaporianë, dhe vendasit mund të zgjedhin të tregtojnë me brokerë të reguluar nga autoriteti Singaporian për siguri të shtuar. Dollari i Bruneit është i lidhur me dollarin Singaporian në një raport 1:1, duke siguruar stabilitet pasi është mbështetur nga ekonomia e fuqishme e Singaporit.

Pyetje të shpeshta për BND

A është Forex Trading Ligjore në Brunei?

Po, Forex trading është i ligjshëm në Brunei. Organi regulator që mbikëqyr shërbimet financiare, duke përfshirë tregtimin e forexit, është Autoriti Monetari i Bruneiut Darussalam (AMBD).

A është BND e lidhur me SGD?

Po, dollari i Bruneit (BND) është i lidhur me dollarin e Singaporit (SGD) në një raport 1:1, duke e bërë atë një monedhë stabile e mbështetur nga ekonomia e fortë e Singaporit.

A mund të përdorim llogarinë tregtare BND FX në Singapor?

Po, disa brokerë Forex që ofrojnë llogari BND mund të lejojnë gjithashtu përdorimin e dollarëve Singaporianë si alternativë, pasi ata janë në dispozicion të lirshëm lokalë dhe mund të këmbehen me dollarët e Bruneit.