Llogaritë e tregtisë se Forex me EGP

Poundi egjiptian (EGP) është monedhë e ligjshme e Egjiptit, e ndarë në 100 piastëre ose 1000 milieme. Historia e tij fillon në vitin 1834 kur u prezantua për herë të parë si "geneih", duke zëvendësuar piastren egjiptiane. Nga viti 1962 deri në vitin 2001, poundi ishte i lidhur me USD, por qysh atëherë ai ka lëvizur lirshëm. Të qënurit monedhë që lëviz si ndërkombëtare e lejon atë të tregtohet dhe spekulohet mbi të, pasi çmimi i tij varet drejtpërdrejt nga fuqitë e tregut të ofertës dhe kërkesës. Tregtarët mund ta përdorin atë si monedhë bazë për llogaritë e tregtisë, dhe përdorimi i brokerëve të Forex që ofrojnë llogari në punda ofron disa avantazhe për tregtarët egjiptianë. Një përfitim i rëndësishëm është shmangia e tarifave të konvertimit valutor. Tarifat e konvertimit aplikohen kur tregtari përdor një monedhë tjetër përveç monedhës së bazuar në llogari për tregti të valutave të huaja. Duke shmangur këto tarifa, tregtarët mund të rrisin kapitalin e disponueshëm për tregti dhe investime. Përveç kësaj, përdorimi i metodave të pagesave të pranuara lokalë i mundëson tregtarëve të përfitojnë nga tarifat e ulëta të transaksioneve. Egjipti nuk takson fitimet e tregtisë së Forex, gjë që është e avantazhshme për tregtarët egjiptianë. Ata mund të tërheqin fitime pa u shqetësuar për taksat dhe kostot e tepërta. Më poshtë është një listë e disa nga brokerët më të mirë të Forex që ofrojnë llogari në EGP.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Në Egjipt, autoriteti rregullator i zbulimit të Forex dhe brokerëve është Autoriteti Egjiptian i Mbikqyrjes Financiare (EFSA). Megjithatë, përdorimi i llogarive të tregtisë së Forex me EGP me brokerë të regjistruar në EFSA ka disa dezavantazhe. Leva maksimale e lejuar për tregtarët e valutave të huaja në pakicë është caktuar në 1:10, që do të thotë se tregtarët mund të tregtojnë vetëm me një maximum 10 herë mbi shumën në llogari. Ky nivel i ulët i levës kufizon tregtarët me buxhet të vogël, duke i bërë të vështirë tregtimet e tyre në tregun e Forexit. Në anën tjetër, përdorimi i brokerëve të Forex me llogari EGP kërkon nga tregtarët egjiptianë të depozitojnë një kapital shumë më të madh. Avantazhi, megjithatë, është që ata nuk do të paguajnë taksa mbi fitimet, duke ulur kështu koston e konvertimit dhe tarifat e transaksioneve. Një opsion alternativ për tregtarët vendas është të zgjedhin brokerë të konsoliduar të regjistruar në juridiksione të tjera që lejojnë leva më të larta. Kjo mund të jetë një qasje më e mirë për fillestarët me buxhet të ulët. Për tregtarët e përvojshëm me kapital të konsiderueshëm, brokerët e Forex me llogari në pund në Egjipt mund të jenë një zgjidhje më e mirë për sigurinë maksimale. Regjistrimi nga autoritete vendase siguron që paratë e tregtarëve janë në duar të sigurta, pasi brokerët duhet të respektojnë ligjet dhe udhëzimet vendase. Për tu përfunduar, tregtarët e përvojshëm duhet të zgjedhin brokerë të mirregulluar mirë që ofrojnë shërbime tregtie në Egjipt nën rregulloret e EFSA-së. Për fillestarët, është e pranueshme të zgjedhin brokerë të Forex nga juridiksione të tjera për të rritur levën e tyre në treg. Çdo qasje ka përfitimet e veta, dhe tregtarët duhet të marrin parasysh me kujdes buxhetin dhe nivelin e eksperiencës kur bëjnë një vendim.

Pyetje të shpeshta për EGP

Poundi egjiptian është i fiksuar apo lëvizës valutor?

Poundi egjiptian është një monedhë lëvizëse që nga viti 2001, dhe vlera e tij përcaktohet nga dinamika e tregut, duke e lejuar të tregtohet dhe të spekulohet në tregun e valutave të huaja.

A është tregtueshëm poundi egjiptian?

Po, poundi egjiptian është i tregtueshëm në tregun e këmbimit valutor, duke e bërë atë të arritshëm për tregtarët të marrin pjesë në transaksione të valutave të huaja dhe ta përdorin atë si monedhë bazë për llogaritë e tregtisë.

A është poundi egjiptian një monedhë e fortë?

Forca e poundit egjiptian variabëlsohet për shkak të forcave të tregut, pasi është një monedhë lëvizëse, e ndikuar nga oferta dhe kërkesa në tregun e këmbimit valutor. Egjipti ka një ekonomi të madhe dhe një rregullator lokal të tregjeve financiare. Së paku, gjithçka varet nga portofoli i tregtarit dhe synimet e tij të tregtisë.