Llogaritë Forex në INR

Nëse po konsideroni hapjen e një llogarie tregtimi INR FX, është e rëndësishme të kuptoni thelbin e rupisë indiane. Rupia shërben si monedha zyrtare e Republikës së Indisë, e ndarë në 100 paise (njëlloj: paisa). Banka e Rezervës së Indisë mbikëqyr shpërndarjen dhe kontrollin e valutës. Historia e saj daton që në Indinë e lashtë, kur monedhat e argjendta dhe ari u përdorën për tregti. Gjatë shekujve, rupia është zhvilluar në një sistemi monedhore letrash. India përmban një ekonomi të madhe dhe një popullsi prej mbi 1.4 miliardë njerëzish, duke e bërë atë një treg atraktiv për brokerët e Forex që ofrojnë llogari INR. Si monedhë me kurs fluturues, rupia mund të tregtohet në tregjet e këmbimit të huazimeve, sidomos për tregtarët e vendas të FX. Më poshtë, do të gjeni një listë të brokerëve më të besueshëm dhe të besueshëm të Forex me llogari në rupi.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Brokerët Forex në Indi janë të reguluar nga Banka e Rezervës së Indisë (RBI) dhe Bordi i Kursimeve dhe Këmbimeve të Indisë (SEBI). Të gjithë brokerët e FX që ofrojnë llogari në rupi duhet të respektojnë udhëzimet dhe rregulloret e tyre. Tregtarët indianë kanë një mundësi të favorshme, pasi si SEBI, ashtu edhe RBI lejojnë një levë të deri në 1:400, duke u mundësuar hapjen e një llogarie tregtimi FX me kapital të kufizuar. Përdorimi i brokerëve Forex me llogari në INR i përfiton tregtarët indian në dy mënyra. Së pari, duke përdorur INR si monedhë bazë, ata shmangin tarifat e konvertimit të valutave. Së dyti, brokerët që synojnë tregun indian ofrojnë metoda lokale të transaksioneve të popullarizuara, duke ulur koston e transaksioneve.

Pyetje të shpeshta për INR

Si quhet monedha indiane?

Monedha indiane njihet si Rupia indiane me kodin INR. INR është një monedhë e vjetër dhe Banka e Rezervës së Indisë (RBI) rregullon dhe kontrollon prodhimin dhe shpërndarjen e saj.

A mund të kem një llogari Forex në INR?

Po, është e mundur të keni një llogari valutore të huazimeve në rupinë indiane, pasi tregjet dhe brokerët Forex janë të rregulluar lokalish nga RBI dhe SEBI.

Çfarë është një llogari në rupi?

Një llogari në rupi është një llogari bankare denoncuar në Rupi indiane (INR), e cila është monedha zyrtare e Indisë. Ajo lejon transaksione brenda vendit që përdorin monedhën kombëtare.