Brokerë FX që ofrojnë llogari në Kenyan Shilling

Kenyan Shilling (KES) shërben si monedha zyrtare e Kenias, një vend i vendosur në Afrikën Lindore. Që nga fitimi i pavarësisë në 1966, Kenia ka prezantuar Kenyan Shilling, duke zëvendësuar East African Shilling-un. Si autoriteti regulativ që mbikëqyr Kenyan Shilling-un, Banka Kombëtare e Kenias (CBK) është përgjegjëse për lëshimin dhe menaxhimin të tij. Në tregun global të Forex, Kenyan Shilling ndërron aktivisht me valutat kryesore si EUR, USD, GBP, JPY dhe të tjera. Megjithëse shumica e brokerëve ofrojnë KES për tregti, është e dobishme të kuptoni se vetëm një numër i kufizuar i brokerëve lejojnë hapjen e llogarive të tregtisë me denomimin konkret në Kenyan Shilling. Megjithatë, zgjedhja e këtyre llogarive mund të jetë e avantazhshme, pasi i lejon tregtarët të shmangin kostot e konvertimit të valutave gjatë hedhjes dhe tërheqjes së fondeve. Për individët që angazhohen në tregtinë e valutave të huaja me fokus në ekonomitë e Afrikës së Lindjes ose që kërkojnë diversifikim me monedha në zhvillim, Kenyan Shilling ofron një mundësi për investime dhe shkëmbim të mundshëm. Ashtu si çdo monedhë, tregtarët dhe investitorët duhet të ushtrojnë menaxhim të arsyeshëm të rrezikut dhe të mbeten të informuar për treguesit ekonomikë, politikat monetare dhe ngjarjet gjeopolitike për të marrë vendime të informuara gjatë tregtisë së Kenyan Shilling.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Kenyan Shilling (KES) operon si një monedhë me vlerë që lëviz të lirë, që do të thotë se kursi i këmbimit të saj përcaktohet nga forcë të tregut të të ardhurave dhe të kërkesës, pa ndonjë lidhje të fiksuar me një monedhë ose mall tjetër dhe pa ndërhyrje nga autoritetet. Për dallim nga monedhat e mallrave, vlera e Kenyan Shilling ndikohet kryesisht nga faktorët ekonomikë dhe politikë. Ndërsa ekonomia e Kenias ka një pozicion të rëndësishëm në Afrikën Lindore, ajo ka përjetuar periudha me mjaft inflacion në të kaluarën, siç ishte 46% në vitin 1993 dhe 26.2% në vitin 2008. Përveç kësaj, në vitin 2011, inflacioni arriti 14% para se gradualisht të zvogëlohej nën 8%. Normat e larta të inflacionit mund t'i shërbejnë si tregues të destabilizimit në ekonomi, duke paraqitur mundësi rreziqesh për tregtarët dhe investitorët që konsiderojnë hapjen e llogarive të tregtisë në këtë monedhë. Duke i dhënë normave të ndryshueshme të inflacionit dhe kushteve ekonomike në Keni, individët që angazhohen në tregtinë e valutave duhet të ushtrojnë kujdes dhe të kryejnë kërkim të plotë përpara se të marrin vendime të lidhura me Kenyan Shilling. Është thelbësore të qëndroni të informuar rreth treguesve ekonomikë, politikave monetare dhe zhvillimeve politike në vend për të marrë vendime të informuara dhe të përgjegjshme gjatë tregtisë me Kenyan Shilling. Strategjitë e duhura për menaxhimin e rrezikut duhet të aplikohen për të zvogëluar rreziqet e mundshme të lidhura me fluktuacionet e këmbimit dhe papstabilitetin ekonomik.

Pyetje të shpeshta për KES

Cilat janë përfitimet kryesore të hapjes së llogarive të tregtisë në KES?

Nëse përdorni Kenyan Shilling në jetën tuaj të përditshme, hapja e një llogarie në këtë monedhë mund t'ju kursente kostot e konvertimit valutore gjatë bërjes së depozitave dhe tërheqjes së balancës së llogarisë së tregtisë tuaj.

Cilat janë rreziqet e hapjes së llogarive KES?

Rreziku kryesor që vjen me investimet nëpërmjet KES është inflacioni. Kenia ka një histori negative me inflacion të lartë, kështu që hapja e llogarive të tregtisë në KES mund të jetë e rrezikshme.

Si të gjeni brokerë Forex me llogari në Kenyan Shilling?

Ka shumë brokerë Forex që ofrojnë llogari KES, megjithatë të gjeturit i atij që plotëson më së miri nevojat tuaja është një detyrë e vështirë. Për të lehtësuar procesin e zgjedhjes për ju, kemi kontrolluar disa brokerë dhe krijuar një listë të parë.