Shtëpitë e shkëmbimeve FX që ofrojnë llogari në Tenege kazake

Tenge kazake (KZT) shërben si monedhë zyrtare e Kazakistanit dhe u prezantua më 15 nëntor 1993, duke zëvendësuar rublat ruse si tender ligjor i vendit në pasojë të shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik. Banka Kombëtare e Kazakistanit, si banka qendrore e vendit, ka përgjegjësinë primare për emetimin dhe menaxhimin e tengeve kazake. Në tregjet financiare globale, tengeja tregtohet në tregun Forex, ku shpesh kombinohet me monedhat kryesore si Dollari Amerikan (USD) dhe Euro (EUR). Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se jo të gjithë brokerët ofrojnë llogari të vërteta në KZT. Megjithatë, hapja e një llogarie në këtë monedhë mund të jetë e avantazhshme, pasi mund t'ju kursente tarifat për konvertimet e valutave gjatë depozitave dhe tërheqjeve të balancës së llogarisë tuaj të tregtisë. Për të ndihmuar tregtarët që të gjejnë opsionet më të mira, kemi përgatitur një listë të ngritur të brokerëve Forex dhe CFD (kontratat për dallimin) që ofrojnë llogari në KZT, duke ndihmuar tregtinë e lehtë dhe ulur shpenzimet e lidhura me valutën. Duke përdorur në mënyrë efektive këto brokerë, tregtarët mund të kenë fleksibilitet më të madh dhe mund të përmirësojnë përvojën e tyre të përgjithshme të tregtisë me tenge kazake.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Tenege kazake (KZT) vepron nën një regjim të kursit të lirë të kontrolluar, që do të thotë se nuk është një monedhë e kursimit të lirë. Edhe pse vlera e tenegeve lejohet të fluktojë në një masë të caktuar si përgjigje ndaj forcave të tregut, Banka Kombëtare e Kazakistanit intervenon në tregun e këmbimit të huaj për të kontrolluar dhe stabilizuar kursin e këmbimit të monedhës. Përveç kësaj, Tenege kazake konsiderohet një monedhë të një pjese në vargu e pajisur me burimet natyrore të Kazakistanit, sidomos naftës dhe gazit. Si pasojë, vlera e tenegeve është e ndikuar thellësisht nga fluktuacionet në çmimet botërore të mallrave të pasura natyrore, veçanërisht çmimet e naftës. Megjithatë, është e rëndësishme të konsideroni se ekonomia e Kazakistanit ka përjetuar periudha të paqëndrueshmëri, veçanërisht me norma inflacioni të larta në të shkuarën. Për shembull, normat e inflacionit arritën 13.4% në vitin 2000, 17.1% në vitin 2008 dhe 14.5% në vitin 2016. Si rezultat, hapja e llogarive në KZT mund të sjellë rreziqe inflacionare. Duke marrë këndvështrim këto faktorë, tregtarët dhe investitorët duhet të ushtrojnë kujdes dhe të vlerësojnë me kujdes situatën ekonomike dhe rreziqet inflacionare para se të hapin llogari të denomimuara në KZT. Është thelbësore të qëndroni të informuar për zhvillimet ekonomike dhe të konsideroni strategjitë e menaxhimit të rrezikut për të lehtësuar ndikimet potenciale në aktivitetet tregtare që përfshijnë teneget kazake.

Pyetje të shpeshta për KZT

Si të gjeni brokerë Forex me llogari në Tenge kazake?

Është e vështirë të gjeni brokerë Forex me llogari KZT, pasi Tenge nuk është një monedhë popullore në tregun financiar. Ne kemi kontrolluar ndërmediarë të ndryshëm dhe krijuar një listë të lartë për ju.

A është idé e mirë të hapni llogari tregtie në KZT?

Hapja e llogarive KZT mund t'ju kursente para në konvertimin e valutave, megjithatë, ju gjithashtu duhet të merrni në konsideratë inflacionin. Ekonomia e Kazakistanit ka përjetuar inflacion të lartë në kohët e fundit. Gjatë krizës ekonomike globale të vitit 2008, në vend pati inflacion 17.1%, dhe në vitin 2016, inflacioni vjetor rriti në 14.5%. Kjo tregon se KZT mund të mos jetë një monedhë e përshtatshme për investime.

A kanë llogaritë tregtuese KZT ndonjë ndryshim nga llogaritë tjera?

Përgjithësisht, të gjithë brokerët Forex ofrojnë kushte tregtie të ngjashme në të gjitha llojet e llogarive, megjithatë, disa brokerë kanë kërkesa të ndryshme të depozitit fillestar minimum dhe komisione për llojet e ndryshme të valutës së llogarisë.