llogari forex dirham

Dirhami maroken, valuta zyrtare e Marokut, lëshohet nga Banka Al-Maghrib, banka qendrore e vendit. Është ndarë në 100 santimat. Tregtarët e interesuar në hapjen e një llogarie MAD fx trading duhet të marrin parasysh faktorët themelorë. Dirhami ka një histori të gjatë që daton nga shekulli i 8-të deri në të 10-tën dhe ka kaluar nëpër ndryshime të ndryshme. Ai zëvendësoi francin maroken në vitin 1960 dhe momentalisht është lidhur me 60% EUR dhe 40% USD, duke e bërë atë një valutë të qëndrueshme dhe të fuqishme. Për tregtarët marokenë, këshillohet që të zgjedhin brokerët e valutave të huaja me llogari dirhami.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Në Marok, tregjet dhe brokerët e Forex janë të njohur nga Organizata Marokene e Autoritetit të Tregut të Kapitalit, e njohur si AMMC. Brokerët Forex që ofrojnë llogari MAD duhet të mbajnë parasysh këto ligje dhe rregullore për të siguruar sigurinë e fondeve të tregtarëve marokenë të Forex dhe për të ofruar një përvojë të lehtë. Është e rëndësishme të theksohet se AMMC vendos një leverage maksimum prej 1:100, i cili është një nivel i arsyeshëm dhe lejon tregtarët të tërheqin deri në 100 herë shumën e baltëzës së llogarisë së tyre. Zgjedhja e brokerëve FX që ofrojnë llogari në dirham, të rregulluar nga AMMC, është zgjedhja më e mirë për tregtarët marokenë pasi zvogëlon kostot, siguron sigurinë dhe ofron fleksibilitetin e 100 herë buxhetin e tyre të tregtimit.

Pyetje të shpeshta për MAD

A është dirhami valutë e fiksuar ose flotuese?

Dirhami është një valutë e fiksuar pasi momentalisht është lidhur me 60% EUR dhe 40% USD. Kjo bën MAD-në një nga valutat më të qëndrueshme në botë dhe e bën atë një zgjedhje tërheqëse për tregtarët marokenë të Forex-it.

A mund të hap një llogari FX trading në MAD?

Po, mund të hap një llogari FX trading në MAD me brokerët Forex që ofrojnë llogari MAD. Këta brokerë duhet të jenë të rregulluar nga AMMC maroken për të siguruar sigurinë e fondeve dhe uljen e kostove të transaksionit.

Cilat janë avantazhet e llogarive MAD fx trading?

Ka disa avantazhe të përdorimit të llogarive MAD fx trading, duke përfshirë tarifat më të ulta të transaksionit duke përdorur metodat e pagesës lokale dhe shmangien e tarifave për konvertimin e valutës kur depozitohen dhe përdoren valutës bazë.