Llogaritë e forexit SAR

Riyali saudit shërben si monedhë zyrtare në Arabi Saudite, të ndarë në 100 halasë. Që nga themelimi i shtetit në vitin 1932, rritja dhe zhvillimi i Riyal-it kanë qenë të vërtetë të jashtëzakonshëm. Tregtarët nga Arabia Saudite ndjekin kryesisht parimet islame, duke u bindur nga ligji i Sharia-s. Prandaj, brokerët e forexit që ofrojnë llogari SAR duhet të sigurojnë ofertat më të plota të llogarisë islame. Zgjedhja e një llogarie SAR për forex ofron shumë përfitime, më së shumti shmangien e tarifave të konvertimit të valutave. Kur brokerët e forexit zgjasin shërbimet e tyre te arabët, ata shpesh ofrojnë opsionet lokale të pagesës, duke ulur tarifat e transaksioneve për tregtarët. Më poshtë, mund të gjeni një listë të brokerëve më të mirë të forexit që ofrojnë llogari në riyal, duke i plotësuar nevojat e tregtarëve arabë sauditë.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Autoriteti Monetar Saudi Arabian (SAMA) ka mbajtur kursin e këmbimit të riyalit saudit me dollarin amerikan të pandryshueshëm për disa dekada, duke garantuar stabilitetin dhe vlerën e jashtëzakonshme të SAR. Brokerët e forexit me llogari në riyal për tregtarët e forexit arabë duhet të përmbushin rregulloret e vendosura nga Autoriteti i Tregjeve Kapitale (CMA). Nën rregulloren e CMA, kufiri maksimal i ndarjes së leverage është 1:50, një shumë konservatore dhe arsyeplote. Duke marrë parasysh stabilitetin e SAR dhe ndarjen e arsyeplote të lejuar, tregtarët e forexit duhet të zgjedhin brokerët e forexit me llogari SAR për të minimizuar kostot dhe për të pasur qasje në të gjitha avantazhet që ofrojnë brokerët e lokalë të forex.

Pyetje të shpeshta për SAR

A është riyali saudit një valutë e fiksuar?

Po, SAR ose riyali i Arabisë Saudite është një valutë e fiksuar dhe është lidhur me dollarin amerikan me kurset e ndara të këmbimit të fiksuar, të cilat janë mbajtur nga Autoriteti Monetar i Arabisë Saudite për disa dekada.

Çfarë do të thotë valuta SAR?

SAR nënkupton Riyal e Arabisë Saudite, e cila është monedha fiat zyrtare e Arabisë Saudite, Ajo është qëndrueshmëria e vendit prej vitit 1932 dhe është ndarë në 100 halasë.

Pse të përdoret SAR si një valutë bazë për forex-in?

Tregtarët e forexit në Arabi Saudite në përgjithësi i ndjekin ligjin e Sharia-s, dhe ata preferojnë të përdorin SAR si një valutë bazë llogarie për tregtinë e forexit, për të shmangur tarifat e konvertimit të valutave kur përdorin brokerët e forexit me llogari SAR, të cilët shpesh pranojnë opsionet e pagesës të njohura lokal.