Llogaritë UAH fx

Nëse jeni të interesuar për hapjen dhe tregtimin e FX në hryvnia ukrainase, ky udhëzues është për ju. Hryvnia është monedha zyrtare e Ukrainës, e ndarë në 100 kopiyok, dhe u hodh në qarkullim në vitin 1996. Për tregtarët në Ukrainë që dëshirojnë të hyjnë në tregjet Forex, përdorimi i një llogarie tregtimi UAH fx është opcioni më i mirë. Ka disa benefite të përdorimit të Hryvnia si monedha e llogarisë tuaj të tregtisë së FX. Së pari, duke përdorur të njëjtin monedhë si llogari tregtie, mund të shmangni tarifat e konvertimit që do të zvogëlonin kapitalin tuaj të tregtisë. Prandaj, rekomandohet të zgjidhni brokerat Forex me llogari UAH. Shtesësisht, këta brokerë shpesh ofrojnë sisteme pagesash të popullarizuara në nivel lokal, që ndihmojnë në uljen e kostove të transaksioneve për depozitat dhe tërheqjet. Kur vjen puna të gjenitjes së një brokeri me besim, mund të jetë sfidë. Zgjedhja e brokerëve Forex lokalë me llogari UAH mund të ofrojë siguri shtesë gjatë veprimtarive të tregtisë suaj.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Hryvnia (UAH) është një monedhë e lirë, që do të thotë se është ndikuar drejtpërdrejt nga oferta dhe kërketa në tregun e këmbimit të huaj. Banka Kombëtare e Ukrainës (NBU) mbikëqyret brokerët e forex në Ukrainë dhe cakton leverage-in maksimal për tregtarët e zakonshëm në 1:10, i cili është relativisht i ulët. Tregtimi me këtë nivel leverage kërkon një sasi të konsiderueshme kapitali. Për shkak të kufizimit të tillë, tregtarët ukrainasë të FX mund të konsiderojnë brokerët e regulluar që ofrojnë leverage më të lartë, por nuk janë të rregulluar lokalisht. Megjithatë, zgjedhja e brokerëve të tilla do të përfshinte kosto shtesë në formë tarifash konvertimi. Brokerët e FX që ofrojnë llogari në Hryvnia duhet të përputhen me rregulloret vendore dhe lejohen të ofrojnë leverage maksimal prej 1:10, që përkujdeset vetëm për tregtarët me buxhet të konsiderueshëm. Në përfundim, zgjedhja e brokerëve Forex që ofrojnë llogari UAH vjen me leverage të kufizuar, por ofron avantazhin e kostove të ulëta dhe ndjenjën e sigurisë.

Pyetje të shpeshta për UAH

Çka do të thotë monedha UAH?

UAH është një kod për hryvnia ukrainase, monedha zyrtare e Ukrainës, e ndarë në 100 kopiyok dhe u hodh në qarkullim në vitin 1996.

A është UAH monedhë e fiksuar apo e lirë?

UAH është një monedhë e lirë, vlera e saj përcaktohet nga oferta dhe kërketa në tregjet e këmbimit të huaj dhe nuk është e barkatizuar me asnjë valutë tjetër.

A është ide e mirë të tregtoni me llogari FX në UAH?

Hapja e një llogarie FX me një broker i cili është i rregulluar në Ukrainë ka avantazhe dhe disavantazhe. Avantazhet janë kostot e ulëta për transaksionet pa tarife konvertimi dhe siguria. Megjithatë, leverage është limituar rëndë në 1:10 duke e bërë të vështirë për fillimtarët të tregtojnë me një buxhet të vogël.