Llogari tregtare XAU fx

XAU është kodvalutë për arin, që paraqet vlerën e tij në tregjet financiare, në veçanti në platformat e tregtisë Forex. Shërben si një mënyrë standarde për të referuar arin në formën e tij monetare. Ndryshe nga monedhat e tjera, tregtia XAU mungon një autoritet qendror apo entitet të vetëm që e rregullon atë. Në vend të kësaj, zakonisht mbikëqyret nga organet këshilluese financiare të vendeve ku brokerët dhe tregtarët Forex operojnë. Për të tregtuar arin, një tregtar duhet të zgjedhë një broker të besueshëm që është i rregulluar nga një organism i njohur dhe pastaj të hapë një llogari tregtare XAU fx. Ari është kategorizuar si një metal i çmuar dhe si një mall, me disa brokerë që shtojnë me eksplikues metale në mesin e aseteve të tyre. Gjetja e një brokeri që ofron llogari tregtie me ar mund të jetë sfiduese. Për të thjeshtuar këtë proces, kemi përzgjedhur një zgjedhje të më saktë e brokerëve më të besueshëm të Forex që ofrojnë llogari XAU.
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
3.61
RoboMarkets Lexo recensionin
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartë
Rregullimet
CySEC, FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
3.08
Grand Capital Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
Platformat
MT4, MT5
Përdorimi i arit si një llogari tregtie mund të jetë shumë avantazh për tregtarët që kërkojnë të diversifikojnë portofolit e tyre ose të angazhohen në tregti të arit. Brokerët Forex me llogari XAU zakonisht paraqesin kushte tërheqëse për tregtarët e arit. XAU shërben si një mbrojtje e shkëlqyeshme kundër fluktuacioneve të monedhës dhe konsiderohet si një strehë e sigurt gjatë periudhave të dobësisë së USD. Për më tepër, ari vepron si një depozitë me vlerë afatgjatë, që rritet gradualisht me kohën. Duke përdorur brokerët Forex me llogari të arit, tregtarët kanë potencialin për të shmangur tarifat e konvertimit të valutës kur depozitojnë ose tërhiqen fonde. Për të gjithçka sipas rregullave, inkorporimi i arit në portofolin tuaj për qëllime diversifikimi ose si një depozitë me vlerë afatgjatë është një strategji e mençur. Për ta bërë këtë, është thelbësore të identifikoni brokerët më të mirë të Forex që ofrojnë llogari me ar.

Pyetje të shpeshta për XAU

A është XAU i njëjtë me arin?

Po, XAU është codi valutor për arin në tregjet financiare dhe paraqet arin në formën e tij monetare, veçanërisht në platformat e tregtisë Forex.

A mund të tregoni arin në Forex?

Po, ari mund të tregtohet në Forex përmes llogarive të tregtisë XAU të ofruar nga disa brokerë të besueshëm të Forex, duke iu mundësuar tregtarëve të përfitojnë nga fluktuacionet e çmimeve të arit.

Çfarë është një llogari tregtie me ar?

Një llogari tregtie me ar, shpesh e njohur si një llogari tregtie XAU fx, është një llogari e ofruar nga brokerët e Forex që lejojnë tregtarët të tregtojnë arin në platformën e tyre, spekulluar mbi lëvizjet e çmimeve të tij.