Shpjegimi i CFDs

Kontratat për Diferencën (CFDs) janë marrëveshje midis investitorëve dhe brokerëve që ua lejojnë ata të spekulojnë mbi lëvizjen e çmimeve të produkteve financiare pa i çmendur ato. CFDs mbulojnë një gamë të gjerë të aseteve, duke përfshirë aksione, mallra, indekse dhe kriptovaluta. Në kundërshtim me investimet tradicionale, CFDs rismarinojnë çmimet e aseteve themelore, duke bërë çmimin e një CFD për një aset të njëjtë me çmimin aktual të asetit. Brokerët Forex me CFDs kanë disa avantazhe. CFDs ofrojnë fleksibilitet të shkëlqyeshëm për tregtarët, shpejtësi të lartë të kryerjes dhe aftësinë për të tregtuar me leverage, duke ua lejuar atyre të përdorin kapital që tejkalon shumat në llogarinë e tyre. Ndërsa CFDs nuk janë në dispozicion për tregti në Shtetet e Bashkuara për shkak të shqetësimeve për leverage dhe rrezikun e kundërpjesës së kontrahentit, ato lejohen në shumë juridiksi të tjerë të mëdha me rregullatorët e mirënjohur. Kjo të lejon tregtarët të përfitojnë nga lëvizjet e çmimeve në tregje të ndryshme. Një avantazh i rëndësishëm i CFDs është aftësia për shitje të shkurtëzuar menjëherë, duke ua lejuar tregtarëve të shpërndajnë fitimet pavarësisht nëse tregu rritet ose thellohet. Përveç kësaj, CFDs ofrojnë avantazhe si leverage më e lartë, qasje në tregjet globale dhe asnjë risk huaje të aksioneve. Nëse jeni të interesuar për tregtinë me CFDs, kemi përgatitur një listë me të mirë Forex brokerët që ofrojnë CFDs më poshtë.
2.90
Think Markets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CIMA, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, Tejkalohet
CFDs ofrojnë shumë avantazhe dhe fleksibilitet, por vijnë me rrezik të lartë për shkak të mundësisë për fitimet dhe humbjet e rëndësishme me leverage të lartë. Tregtarët fillestarë, sidomos, duhet të jenë të kujdesshëm, pasi leverage e tepruar mund të çojë shpejt në humbje të mëdha. Për të filluar tregtinë me CFDs në mënyrë të sigurt, hapi i parë kryesor është të gjesh brokerët e mirë-regulluar Forex për tregtinë me CFDs. Përveç kësaj, zgjedhja e leverage të përshtatshme dhe përgatitja e një strategjie të mirëdefinuar tregtare për të menaxhuar risket dhe shpërblimet janë thelbësore. Edhe pse CFDs mbajnë rreziqe, ato janë ndonjëherë zgjidhja e vetme për të tregtuar tregje specifike si kriptovalutat, që njihen për shpejtësinë e lëvizjes së saj nëpër bllokchain. CFDs ofrojnë kryerje të menjëhershme dhe avantazhin e mos humbjes së mundësive. Në fund të fundit, dy hapat kryesorë për tregtinë me sukses të CFDs janë përfitimi i njohurive të përhapura mbi tregjet dhe zgjedhja e brokerëve të besueshëm Forex me CFDs. Duke marrë këto masat paraprake, tregtarët mund të tregtojnë CFDs me mundësi për fitime ndërsa menaxhojnë rreziqet e lidhura me to.

Pyetje të shpeshta për CFDs

Si funksionon një CFD?

CFDs ose Kontratat për Diferencën janë instrumente derivativ që simulojnë çmimin e aseteve themelore, duke bërë të mundur spekulimin mbi lëvizjet e çmimeve të aseteve të ndryshme pa i çmendur ato. CFDs ofrojnë leverage më të lartë se klasa e aseteve të tjera dhe shpejtësi të kryerjes instantane.

Përse janë të paligjshme CFDs?

CFDs lejohen në shumë juridiksione dhe janë të paligjshme vetëm në Shtetet e Bashkuara për shqetësimet lidhur me leverage të lartë dhe rrezikun e kundërpjesës së kontrahentit. CFDs janë të rregulluara dhe të lejuara nga shumica e rregullatorëve të mirënjohur në të gjithë botën.

A është tregtia me CFDs e mirë për fillestarët?

Tregtia me CFDs përfshin rreziqe të larta për humbjen e më shumë se gjithë kapitalit të tregtarit. Kjo ndodh si rezultat i leverage të lartë që CFDs zakonisht ofrojnë. Tregtia me CFDs është shumë e rrezikshme për fillestarët për shkak të natyrës së saj dhe kërkon njohuri të mjaftueshme dhe menaxhimin e rreziqeve nga ana e tregtarit.