Deriv Përgledhe

Deriv është një broker ndërkombëtar me miliona përdorues të regjistruar në të gjithë botën, duke ofruar CFD-ë në Forex, indekse, kripto e mallra. Megjithatë, shumë platforma online i vlerësojnë ato keq dhe vlerësimet e klientëve janë kryesisht negative. Përdoruesit raportojnë vështirësi të konsiderueshme në tërheqjen e fondeve, çka sjell një shenjë të fortë kuqe. Mrekullueshmërisht, edhe pse u themelua në vitet 2019, brokeri nuk ka mundur të ofrojë kushte të përshtatshme tregtare. Për të dhënë një vlerësim të plotë, le të shikojmë më thellë në shërbimet dhe kushtet e Derivit. Brokeri është i rregulluar nga Autoriteti i Shërbimeve Financiare të Labuanit, Komisioni i Shërbimeve Financiare të Vanuatus dhe Komisioni i Shërbimeve Financiare të Ishujve Virgjin Britanikë. Është e rëndësishme të theksohet se këto rregullatorë offshore ofrojnë një mbrojtje më të kufizuar krahasuar me autoritetet më të njohura. Deriv përdor llogari bankare të ndara dhe merr pjesë në fondin e kompensimit të investitorit. Ndërsa depozitat janë të menjëhershme, tërheqjet mund të zgjasin deri në 1 ditë punë, megjithëse faqja nuk tregon qartë tarifat e lidhura. Tërheqjet kripto nënshohin kontrolle të brendshme para miratimit. Metodat e pagesës përfshijnë transferimet bankare, kartat bankare, metodat e pagesës online, sistemin e pagesës P2P të Derivit dhe kriptovalutat. Duke i marrë parasysh shumëkaqm tmerresuese tek tèrheqjet, ne kontaktojmë ndihmën për sqarime. Është thelbësore të përdorni të njëjtin metodë pagese si për depozitat ashtu edhe për tërheqjet. Nëse metoda e zgjedhur e pagesës për depozitat nuk është e disponueshme për tërheqjet, mund të shfaqen probleme që çojnë në vonime të pagesës. Këto informacione kritike duhet t’i njohë çdo klient potencial i Deriv para hapjes së një llogarie reale me këtë broker.
Shtetet
Afganistani, Shqipëria, Algjeria, Andorrë +156 Më shumë
Rregullimet
FSA Labuan, FSC e Ishujve të Virgjër Britanike, VFSC
Monedhat e llogarisë
AUD, EUR, GBP, USD
Aktet
CFDs në Stokë, CFDs Kripto, ETFs, Energjitë, Opsionet, Metale të Çmuara, Indekset Sintetike, Indeksi i Volatilitetit 75
Platformat
MT5, Tejkalohet
Metodat e depozitës
Transferim bankar, Karta e kreditit, Kripto, E-portofoljet, PayTrust88
Të tjerë
Llogaritë e ndarë, Kopjo tregtimin, Llogaria demonstrative, Valutat egzotike, Këshilltarë ekspertë, Tërheqjet e shpejta, Leverazi i lartë, Depozita minimale më e ulët, Lote mikro, Mbrojtja nga saldo negativ, Pjesë e skemës së kompensimit, Pa swap
Promocionet
Vizito maklerin
Gjetja e informacionit për llojet e llogarive të Deriv ishte jashtëzakonisht sfiduese. Pas kontaktimit të ndihmës dhe pritjes për rreth 30 minuta, kemi marrë detaje të kufizuara. Mënyra e vetme për të parë llogaritë është përmes regjistrimit të një llogarie demo, e cila e bën krahasimin e tyre të vështirë. Informacioni i dhënë përfshin vetëm emrat e llogarive, levazhet dhe instrumentet tregtare. Pavarësisht përpjekjeve të ekipit të ndihmës për të ndihmuar, është thelbësore që brokeri të prezantojë qartë të gjitha detajet në faqen e tyre të internetit për të evituar kërkesat konstante. Deriv ofron tre lloje të llogarive: Derived, Financial dhe Deriv X. Të gjitha tre llogaritë kanë një levazh maksimal prej 1:1000. Llogaritë Derived dhe Financial përdorin MT5 si platformë tregtare, ndërsa Deriv X ofron një platformë brendshme të quajtur Deriv X. Përveç kësaj, Deriv ofron botë të tregtimit të automatizuar siç janë Deriv Bot dhe Binary Bot. Platformat e Deriv mbështesin tregtinë në para-çifte Forex, opsione dhe CFD. Tregtimi me opsione është i disponueshëm veçanërisht në platformën Deriv X, ndërsa CFD-ë mund të tregtohen në MT5, duke ofruar një gamë të ndryshme instrumentesh, duke përfshirë Forex, CFD të aksioneve, indekse, mallra dhe kripto. Për tregtarët në lëvizje, Deriv Go është një aplikacion tregtar i telefonuar i ofruar nga brokeri. Ka disa arsye përse duhet të mendoni edhe një herë për zgjedhjen e Deriv si brokeri juaj tregtar. Së pari, ka mungesë të informacionit të qartë për llogaritë tregtare, depozitat minimale dhe detajet tjera të rëndësishme. Shto në këtë mungesë e transparencës së kostos së transaksioneve për tërheqjet dhe vlerësimin e përgjithshëm negativ nga tregtarët janë faktorë shqetësues. Megjithëse nuk e quajmë brokerin një mashtrues, ka potencial për përmirësim të konsiderueshëm.

Pyetje të shpeshta për Deriv

A mund të tregtoj Forex duke përdorur Deriv?

Deriv ofron para-çifte Forex në platformat e tyre tregtare. Forex mund të tregtohet në të dy aplikacionet e desktopit dhe ato të telefonëve celularë dhe ofrohen të gjitha para-çiftet kryesore dhe një numër të madh të para-çifteve eksotike. Megjithatë, është e vështirë të gjeni detaje të sakta në faqen e internetit të brokerit lidhur me platformat tregtare.

A mund të tregtoj me 1 dollar në Deriv?

Deriv nuk ofron informacion të qartë lidhur me depozitën minimale fillestare të kërkuar nga ata. Është më mirë ta shmangni këtë broker që ka shumë shenja të kuqe në lidhje me të.

Në cilat vende është i ndaluar Deriv?

Deriv ka leje në disa juridiksione si rezultat brokeri nuk lejohet të ofrojë shërbimet e tij në juridiksione të tjera, duke përfshirë SHBA, Anglinë, Australinë, Japoninë dhe vende të tjera. Shmangni këtë broker.