Brokerët Forex me llogari në realë braziliane

Realja braziliane (BRL) është valuta zyrtare e Brazilisë, e cila u prezantua në vitin 1994 për të zëvendësuar monedhën e mëparshme, kruzeiro braziliane (BRC). E rregulluar nga Banka Qendrore e Brazilisë (Banco Central do Brasil), reali brazilian nënshtrohet politikave monetare të bankës që synojnë mirëmbajtjen e niveleve të inflacionit të qëndrueshëm në vend. Në ndërkombëtaren Forex, BRL tregtohet aktivisht, por ka një disponueshmëri e kufizuar e brokerëve që ofrojnë llogari të drejtpërdrejta në BRL. Megjithatë, hapja e një llogarie tregtare në BRL mund të ofrojë disa avantazhe, veçanërisht nëse kursimet tuaja janë në realë braziliane, pasi që ju lejon të shmangni tarifat e konvertimit të valutës. Është e rëndësishme të vini re se vlerësimet e monedhave mund të fluktuojnë dhe si një tregtar, duhet të konsideroni faktorë si inflacioni kur vlerësoni vlerën afatgjatë të BRL. Nëse parashikoni se reali brazilian mund të devalorizohet gjatë udhëtimit tuaj tregtar, mund të vlejë të konsideroni hapjen e llogarive në monedha të tjera të mëdha.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Në vitin 1994, reali brazilian ishte fillimisht i lidhur me USD, por në vitin 1999, kaloi në një sistem kursesh të lira, që mbetet pozicioni aktual. Ky domethënë se vlera e BRL varet nga dynamikat e ofertës dhe kërkesës në treg. Ekonomia braziliene ka përjetuar cikle të inflacionit të lartë dhe të ulët gjatë gjithë historisë së saj. Në periudhën 2004-2014, inflacioni kishte ndryshuar nga 3.64% deri në 6.87%. Megjithatë, duke filluar nga viti 2015-2016, ka pasur periudha me inflacion të lartë, që lëvizin nga 8-9%. Kjo u ndoqi nga një periudhë inflacioni vjetor rreth 3% deri në vitin 2020. Në vitin 2021 dhe 2022, ekonomia braziliene ka parë norma inflacioni rreth 8-9%. Këto fluktuacione tregojnë që BRL nuk mund të konsiderohet si një monedhë stabile dhe mund të jetë i këshillueshëm të eksploroni llogaritë në monedhë të tjera. Është e rëndësishme të konsideroni se Brazili është një eksportues i rëndësishëm i prodhimeve bujqësore, duke përfshirë sojën, sheqerin, misrin dhe kafenë. Fluktuacionet e çmimeve në këto produkte mund të kenë ndikim në vlerën e BRL.

Pyetje të shpeshta për BRL

Si të gjej brokerët Forex që ofrojnë llogari BRL?

Numri i brokerëve që ofrojnë llogari në BRL është shumë i kufizuar. Ne kemi vlerësuar shumë brokerë Forex dhe CFD për të krijuar listën më sipër. Mund të kontrolloni listën tonë për të gjetur një broker të përshtatshëm për ju.

Çka duhet të konsideroni kur kërkoni për brokerët Forex me llogari BRL?

Hapja e llogarive në BRL do t'ju kursente tarifat e konvertimit. Megjithatë, është e rëndësishme të konsideroni inflacionin. Për shembull, nëse mendoni që BRL mund të humbasë vlerën e tij, mund të hapni llogaritë në monedha të tjera të mëdha, siç janë USD, EUR, ose GBP.

A do të kem kushte të njëjta tregtare në llogaritë BRL?

Shumica e kushteve tregtare janë të njëjta për monedhët e llogarisë, megjithatë, mund të ketë ndryshime të vogla në terma të tarifave, për shembull, komisionet e njësi-tregtimi në BRL mund të jenë të ndryshme. Përveç kësaj, kërkesat e minimumit të depozitit fillestar mund të ndryshojnë gjithashtu. Për shembull, disa brokerë pranojnë monedhën e llogarisë 100 si depozita minimale fillestare, ndërsa 100 USD dhe 100 BRL kanë vlerë të ndryshme.