Brokerë të valutave të huaja me llogari dinari kuajtian

Dinari kuajtian, i shënuar si KWD, është monedha zyrtare e Kuvajtit, një vend i vendosur në Lindjen e Mesme. U introduktua në vitin 1960, duke zëvendësuar rupinë e Gjirit në një kurs valutor prej 13.33 rupi për dinar. Qysh nga krijimi i tij, dinari kuajtian është shërbim monedha zyrtare e vendit, i rregulluar dhe i menaxhuar nga Banka Qendrore e Kuvajtit. Megjithëse dinari kuajtian është i disponueshëm për tregtim në tregun Forex, ai konsiderohet si një monedhë egzotike dhe, si rezultat, nuk tregtohet aq gjerësisht sa monedhat kryesore. Si rezultat, ka relativisht pak brokerë Forex që ofrojnë llogari KWD klientëve të tyre. Megjithatë, kemi bërë një hulumtim të gjerë dhe kemi përgatitur një listë të parë të brokerëve që ofrojnë llogari KWD për të lehtësuar marrjen e vendimit tuaj.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
6.13
JustMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CySEC, FSA Seychelles, VFSC
Platformat
MT4, MT5
Dinari kuajtian (KWD) vepron nën një sistem kursi të lidhur, me vlerën e tij të lidhur me një grumbull monedhash, me një theks të veçantë në Dollari Amerikan. Gjithashtu, dinari tregon disa karakteristika të një monedhe mallrash. Ky lidhje siguron stabilitet valutës dhe lehtëson tregtinë dhe investimet. Është e rëndësishme të përmendet se ekonomia e Kuvajtit është e vlefshme në varësi të shpërblimeve nga eksportet e naftës. Kjo varësi nga nafta mund të ketë ndikim të madh në vlerën dhe stabilitetin e dinarit, duke e bërë atë të ndjeshëm ndaj ndryshimeve në çmimet botërore të naftës. Në periudhën e krizës ekonomike të vitit 2008, Kuvajti pati një ndër normat më të larta të inflacionit, duke arritur kulmin në 10.6%. Megjithatë, që atëherë, banka qendrore e vendit ka qenë efektive në zbatimin e politikave monetare që kanë mbajtur normat e inflacionit brenda një gamë më të menaxhueshme prej 4.8% deri në 0.5%. Duke marrë parasysh stabilitetin dhe politikat monetare të efektshme të bankës qendrore në vitet e fundit, dinari kuajtian mund të jetë një zgjedhje atraktive për hapjen e llogarive tregtare. Sistemi i lidhur dhe menaxhimi i normave të inflacionit mund të ofrojë një mjedis të favorshëm për tregtarët për të kryer biznese dhe për të menaxhuar riskun valutor.

Pyetje të shpeshta për KWD

A është e vështirë të gjeni brokerë Forex me llogaritë KWD?

Po, gjetja e brokerëve Forex që ofrojnë llogari KWD është e vështirë sepse vetëm një numër i kufizuar i brokerëve ofrojnë këtë monedhë për llogari. Për t'ju ndihmuar në procesin e zgjedhjes së brokerit, kemi kontrolluar shumë brokerë dhe krijuar listën e parë që ju mund të hyni mësipër.

A është KWD një monedhë e mirë për investime?

Kuvajti ka një ekonomi të fortë dhe vendi menaxhon mirë inflacionin pas vitit 2009, norma e inflacionit ka qenë duke u lëvizur ndërmjet 4.8% dhe 0.5%.

Si mund të përfitoj nga llogaritë KWD?

Nëse përdorni dinarin kuajtian në jetën tuaj të përditshme, hapja e një llogarie të tregtimit në këtë monedhë do t'ju kursente para në konvertimet valutore gjatë depozitave dhe tërheqjeve nga bilanci i llogarisë tuaj.