Llogaritë e tregtisë së Forexit të pesos meksikane

MXN është kodi për peson meksikane, e cila shërben si valutë zyrtare e Meksikës dhe është ndarë në 100 centavos. Ajo mban dallimin e qënë valuta më e shkëmbyer në botë në vendin e 16-të dhe valuta më e shkëmbyer nga Amerika Latine. Pavarësisht fluktuacioneve të saj, peso mbetet një nga valutat më stabile në rajon, duke e bërë atë një opsion tërheqës për investitorët. Ka shumë brokerë të mirregulluar në Forex që ofrojnë llogari në MXN, që shtojnë akoma më shumë popularitetin e tij. Peso u prezantua në formën e saj aktuale më 1993 dhe që atëherë ka qenë një valutë fluturuese. Një nga avantazhet kryesore të përdorimit të një llogarie tregtare në MXN, veçanërisht për tregtarët meksikanë, është shmangia e tarifave të konvertimit të valutës. Duke përdorur një llogari me të njëjtin valutë bazë, tregtarët mund të zvogëlojnë shumë koston e transaksionit. Sërish, brokerët që ofrojnë llogari në MXN shpesh pranojnë metoda të njohura lokalë pagese si kartat bankare dhe PayPal, duke bërë transaksionet më të lehta. Për ata që janë të interesuar të gjejnë brokerë të besueshëm të Forex me llogari peson, këtu është një listë e opsioneve më të mirë të vlerësuara.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
Komisioni Kombëtar i Bankave dhe Udhëheqësve të Sigurimeve (CNBV), i njohur si 'Comisión Nacional Bancaria y de Valores' në spanjisht, luan një rol ndërkombëtar në mbikëqyrjen e tregjeve dhe brokerëve të Forex në Meksikë. Objektivi i tyre kryesor është të sigurojnë një mjedis të sigurt dhe të besueshëm për tregtarët dhe investitorët meksikanë. Brokerët e Forexit me llogari në MXN dhe me synim tregtarët meksikanë duhet të respektojnë rregulloret e CNBV për të siguruar përputhshmërinë. CNBV vendos një limit të maksimum të leverage 1:100, duke i lejuar tregtarët të kryejnë transaksione deri në 100 herë bilancin e tyre të tregtisë. Ky limit leverage i arsyeshëm mundëson tregtarëve lokalë të fillojnë tregtinë e Forex edhe me buxhet të vogël. Për tregtarët nga Meksika, brokerët e Forexit që ofrojnë llogari në pesos provohen të jenë zgjedhja më e mirë. Këta brokerë ndihmojnë në zvogëlimin e kostove të transaksionit, eleminimin e tarifave të konvertimit të valutës dhe sigurinë e investimeve. Duke u përputhur me rregulloret e CNBV, këta brokerë ofrojnë një platformë të besueshme për aktivitetet e tregtisë dhe investimeve.

Pyetje të shpeshta për MXN

Çfarë është çifti USD MXN?

USDMXN është çifti i valutave që paraqet kursin e këmbimit mes dollarit të Shteteve të Bashkuara (USD) dhe pesos meksikane (MXN), që tregon sa pesha meksikane nevojiten për të blerë një dollar të SHBA-së.

Çfarë është një llogari tregtare MXN FX?

Një llogari tregtare MXN FX është një llogari tregtie Forex që ka monedhën bazë të llogarisë (denominated) në Peson meksikane (MXN). Kjo e lejon tregtarët në Meksikë të kryejnë transaksione dhe aktivitete tregtie në monedhën e tyre lokale dhe shmangin tarifat e konvertimit të valutës.

A është peso një valutë fikse ose fluturuese?

Pesos meksikane (MXN) është një valutë fluturuese, që do të thotë që vlera e saj varet nga forcët tregtare që prekin tregun e këmbimit valutor. Kursi i saj i këmbimit varet nga dinamikat e furnizimit dhe kërkesave dhe nuk është i fiksuar në një vlerë të caktuar.