Top brokerët Forex me llogari në Naira nigeriane

Naira nigeriani (NGN) shërben si monedha zyrtare e Nigerisë. U fut në qarkullim në vitin 1973, duke zëvendësuar paundin sterling si tenderin ligjor të vendit kur Nigeria kaloi në një sistem monetar decimal. Banka Qendrore e Nigerisë (CBN) është banka qendrore e vendit dhe ka përgjegjësi kryesore për nënpunimin dhe menaxhimin e Naira nigerian. Si autoritet rregullator, CBN-ja luajti një rol të rëndësishëm në zbatimin e politikave monetare për të siguruar stabilitetin dhe rritjen ekonomike. Naira nigeriani tregtohet aktivisht në tregun e këmbimit të valutave, ku zakonisht kryhet me valutat kyçe si Dollari Amerikan (USD), Euro (EUR) dhe Sterlina Britanike (GBP). Ndërsa Naira është e gjerësisht e disponueshme për tregtim përmes shumë brokerëve Forex, vetëm një numër i kufizuar i brokerëve ofrojnë llogari denoncuar në NGN. Të kesh një llogari tregtie në NGN mund të jetë avantazh, veçanërisht për tregtarët që jetojnë në Nigeri ose ata që përdorin shpesh valutën në transaksionet e tyre të përditshme. Këto llogari mund të shpëtojnë nga taksat e këmbimit të valutave dhe ofrojnë lehtësi tregtarëve vendorë. Në përgjithësi, Naira nigeriani mbetet një monedhë e rëndësishme në tregjet financiare globale, dhe tregtarët që janë të interesuar të eksplorojnë mundësi që përfshijnë NGN duhet të marrin parasysh zgjedhjen e brokerëve që ofrojnë llogari me denoncimin e NGN për një përvojë tregtie më tërheqëse dhe më të volitshme nga pikëpamja e kostojeve.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Naira nigeriani kaloi në një ndryshim të rëndësishëm të politikës së kursit të këmbimit në vitin 2016, duke kaluar nga një sistem me kurs të fiksuar në një regjim më fleksibël kursi të këmbimit. Nën ky sistem i ri, Naira iu lejua të lëvizë brenda një gamë të caktuar, të përcaktuar nga Banka Qendrore e Nigerisë (CBN) në përgjigje ndaj forcave tregtare. Ndërsa banka qendrore mbartë kontrollin në disa faktorë të monedhës, faktorët tregtarë luajnë një rol më të rëndësishëm në ndikimin e kursit të këmbimit të saj. Vlera e Naira nigerianit ndikohet thellësisht nga çmimet e mallrave, veçanërisht nga nafta. Duke qenë produktuesi i dytë më i madh i naftës dhe gazit në Afrikë, Nigeria mbështetet kryesisht në eksportet e energjisë, me SHBA-në që është një partner tregtar i rëndësishëm. Fluktuacionet në çmimet botërore të naftës ndikojnë drejtpërdrejt në vlerën e Naira-s, duke e bërë atë ndjeshëm ndaj ndryshimeve në tregun e naftës. Është e rëndësishme të theksohet se ekonomia e Nigerisë karakterizohet nga një nivel i lartë i paqëndrueshmërisë, siç tregon shumë raste të inflacionit të lartë në vitet e fundit, si në vitin 2005 (17,9%), 2010 (13,7%), 2017 (16,5%) dhe 2021 (17%). Për më tepër, në vitin 2023, Naira shënoi një devalorizim të konsiderueshëm të 36% në tregun e këmbimit të valutave kur CBN-ja dështoi të mbajë monedhën brenda gamës së saj të paracaktuar. Kjo tregon rrezikun dhe volatilitetin e lartë të kësaj monedhe si monedhë llogarie. Duke marrë parasysh këto faktorë, tregtarët dhe investitorët duhet të ushtrojnë kujdes dhe të vlerësojnë me kujdes situatën ekonomike, rreziqet e inflacionit dhe politikat valutore para se të përdorin Naira nigerianin si monedhë llogarie. Për shkak të natyrës së saj shumë të volitshme, Naira mund të prezantojë rreziqe të konsiderueshme në tregtinë Forex dhe transaksionet ndërkombëtare. Strategjitë e menaxhimit të rrezikut të përshtatshëm dhe të qëndruarit në dijeni të zhvillimeve ekonomike janë të rëndësishme kur keni të bëni me Naira nigerianin.

Pyetje të shpeshta për NGN

Cilat janë avantazhet e pasurimit të llogarive në monedhën NGN?

Nëse përdorni NGN shpesh dhe dëshironi të tregoni në tregjet valutore dhe CFD (Kontratat për Diferencë) mund të ju ndihmojë hapja e llogarive në këtë monedhë për të shpëtuar kostot e këmbimit të valutave kur bëni depozita ose tërhiqni para nga balanca e llogarisë tuaj.

Cilat janë të metat e përdorimit të llogarive në monedhën NGN?

Ekonomia nigeriane është e paqëndrueshme dhe si rrjedhojë, investimi në llogaritë tregtare në Naira nigerian mund të jetë një vendim i rrezikshëm. Nigeria ka përjetuar inflacion të lartë në vitet e fundit, duke kulmuar në vitin 2005 me 17,9%, dhe në vitin 2021 me 17%. Inflacioni i lartë do të thotë që biletën e llogarisë tuaj tregtare mund t'ju humbasë fuqinë e blerjes shpejt.

Si mund të gjej brokerë Forex me llogari në monedhën NGN?

Është e vështirë të gjeni brokerë FX që ofrojnë llogari në Naira nigeriane. Dhe, kjo udhëzues do t'ju lehtësojë detyrën. Kemi kontrolluar shumë brokerë për të përgatitur një listë të brokerëve kryesorë që ofrojnë llogari tregtie në Naira nigeriane.