Brokerë Forex që ofrojnë llogari në peso filipineze

Pesoja filipineze (PHP) është monedha zyrtare e Filipineve, e prezantuar në vitin 1852 gjatë epokës koloniale spanjolle, duke zëvendësuar Spanjën-Filipinen Reale si tenderin ligjor të vendit. Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), i njohur si Banka Qendrore e Filipineve, është përgjegjës për nxjerrjen dhe menaxhimin e pesos filipinezë. Ndërsa pesoja filipineze tregtohet aktivisht në tregun e këmbimit të huaj (Forex) dhe është zakonisht e lidhur me monedha kryesore si USD, EUR dhe JPY, vetëm një numër i kufizuar i brokerëve ofrojnë llogari tregtare në PHP. Për të kursyer në kostot e këmbimit të monedhës, tregtarët që interesohen për PHP duhet të kontrollojnë listën tonë të brokerëve Forex që ofrojnë llogari në PHP për një eksperiencë tregtare më të lirë nga kostoja.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Pesoja filipineze (PHP) vepron si monedhë e lirë-fluturuese, duke lejuar kursin e saj të këmbimit të përcaktohet nga forcave e tregut të ofertës dhe kërkesës. Ndryshe nga disa monedha të mallrave, PHP nuk klasifikohet si një, pasi Filipinet nuk janë një eksportues kryesor i mallrave si nafta ose gaz natyror. Vlera e pesos filipinez ndikohet nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë performancën ekonomike, normat e interesit, normën e inflacionit, kushtet e tregut globale dhe qëndrimin e investitorëve. Ndryshime në këto faktorë mund të ndikojnë në kursin e këmbimit të PHP në tregun e këmbimit të huaj. Gjatë krizës ekonomike globale në vitin 2008, Filipinet patën një inflacion prej 8.3%. Megjithatë, nga viti 2009 deri në vitin 2022, banka qendrore e vendit arriti të mbajë normat e inflacionit midis 0.7% dhe 5.8%. Ky stabilitet tregon se pesoja filipineze mund të jetë një mundësi e qëndrueshme për të bërë investime.

Pyetje të shpeshta për PHP

Si të hap një llogari tregtare FX në PHP?

Për të hapur një llogari FX në PHP, së pari duhet të gjeni brokerët e Forex me llogari PHP. Mund të kontrolloni listën tonë të më sipërme. Zgjidhni brokerin që i përshtatet më mirë nevojave tuaja, regjistrohuni si tregtar, depozitoni fonde dhe filloni tregtinë.

A ka vlerë të hapni llogari PHP?

Nëse investoni duke përdorur pesoja filipineze dhe dëshironi të kurseni kostot e këmbimit të monedhës, mund të arrini këtë duke hapur llogari PHP.

Çfarë janë kundërshtitë e llogarive PHP?

Një rrezik potencial është inflacioni, duhet të jeni të sigurt që PHP nuk do të humbasë vlerën gjatë bërjes së investimeve duke përdorur këtë monedhë. Megjithatë, duhet të përmendet se Filipinet kanë menaxhuar inflacionin mirë në kohët e fundit. Nga viti 2009 deri në vitin 2022, inflacioni ka qëndruar në mes 0.7% dhe 5.8%.