Brokerët kryesorë FX që ofrojnë llogari në đồng Việt Nam

Đồng Việt Nam (VND) ka një histori të gjatë dhe është valuta zyrtare e Vietnemit që shumë vite. Forma e saj moderne është përdorur që nga viti 1978, pas një reforme të valutave. Banka Shtetërore e Vietnemit (Ngân hàng Nhà nước Việt Nam) shërben si organi rregullator i përgjegjshëm për shkëmbimet dhe menaxhimin e đồng Việt Nam. Si banka qendrore e Vietnemit, ajo mbikëqyr politikat monetare dhe stabilitetin financiar brenda vendit. Në tregun Forex, disa brokerë mund të ofrojnë llogari të tregtisë në VND. Këto llogari të denonkuara në VND shërbejnë për tregtarët e interesuar në përjashtimin e kostoave të konvertimit të valutave gjatë depozitave dhe tërheqjeve nga llogaritë e tyre të tregtisë. Kjo mund të jetë posaçërisht e dobishme për tregtarët në bazë në Vietnami ose ata që kryejnë rrallë transaksione financiare në VND, duke ofruar lehtësi dhe ulje potenciale në shpenzimet e konvertimit të valutave.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
6.13
JustMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CySEC, FSA Seychelles, VFSC
Platformat
MT4, MT5
Đồng Việt Nam nuk është një valutë e lirë për lëvizje, por funksionon nën një sistem "floktuimi të menaxhuar", me Bankën Shtetërore të Vietnemit (banka qendrore) që luan një rol në përcaktimin e kursit të këmbimit dhe ndërhyrjen në tregun e këmbimit të huaj për të kontrolluar vlerën e valutës. Vietnami ka përjetuar inflacion të lartë në vitet e fundit. Gjatë krizës financiare globale në 2008, inflacioni arriti 23.1%, dhe në vitin 2011, norma vjetore e inflacionit ishte 18.7%. Këto norma të larta të inflacionit tërheqin vëmendjen për rreziqet potenciale të lidhura me đồng Việt Nam. Si pasojë e papërshtatshmërisë ekonomike dhe inflacionit të lëvizshëm në vend, llogaritë e tregtisë të denonkuara në VND mund të konsiderohen me risk për investitorët. Si tregtar, është thelbësore të vlerësoni me kujdes stabilitetin dhe fuqinë blerëse të valutës së cilit i investoni kur angazhoheni në tregtinë financiare. Konsiderimi i një valute më të qëndrueshme dhe më pak të prekur nga inflacioni për qëllime tregtie mund të jetë arsyeshmëri për të zvogëluar rreziqet potenciale.

Pyetje të shpeshta për VND

Si mund të gjej brokerë Forex me llogaritë VND?

Đồng Việt Nam nuk është një valutë shumë e njohur dhe ka vetëm një numër të kufizuar të korredorëve në VND. Për t'ju ndihmuar në procesin e zgjedhjes, kemi krijuar një listë të parë të brokerëve Forex që ofrojnë llogari VND, të cilat mund t'i përfitoni në udhëzuesin më sipër.

Cilat janë avantazhet e hapjes së llogarive VND?

Avantazhi kryesor i hapjes së një llogarie tregtie në đồng Việt Nam është që do të jeni në gjendje të kurseni pagesa të konvertimit të valutave gjatë depozitave dhe tërheqjeve nga ekuilibri i llogarisë suaj.

Cilat janë të metat e përdorimit të llogarive VND?

Đồng Việt Nam (VND) konsiderohet një valutë me volatilitet të lartë dhe mund të mos jetë aq e qëndrueshme sa disa valuta të tjera. Vendit i janë rritur normat e inflacionit në të kaluarën, gjë që mund të ndikojë në vlerën e đồng Việt Nam. Për investitorët, është thelbësore të ushtrojnë kujdes kur marrin parasysh investimet duke përdorur VND, pasi inflacioni i lartë mund të çojë në fluktuacione potenciale në vlerën e valutës, duke ndikuar në kthimet e investimeve.