Brokerët më të mirë të Forex me llogari CNH

Para se të hulumtoni brokerët Forex që ofrojnë llogari CNH, le të qartësojmë dallimin mes Renminbit (RMB) dhe CNH nga CNY ose Yuan kinez. Renminbi (RMB) shërben si monedha zyrtare e Republikës Popullore të Kinës, ndërsa Yuan paraqet njësia e monedhës brenda sistemit të renminbit. Ekzistojnë dy lloje renminbi/Yuan: CNY dhe CNH. CNY i përket yuanit kinez i treguar në tregun në tokë të Kinës, ndërsa CNH i përket yuanit kinez i treguar në tregun në det. Për ta thënë thjesht, 1 CNH është ekuivalente me 1 CNY. CNY rregullohet nga Banka e Popullit të Kinës dhe Administrata Shtetërore e Devisave të Huaja, duke funksionuar si një valutë e fiksuar. Nga ana tjetër, CNH ka një kurs ndërrimi me liri që tregu e përcakton, duke lejuar tregti të paprekur. Kjo do të thotë se tregtarët mund të angazhohen lirisht në tregti me çiftet e vlerave të shprehura në CNH duke përdorur brokerët Forex që ofrojnë llogari tregtie CNH, gjë që ndihmon në uljen e tarifave të këmbimit dhe kostove të transaksioneve. Është thelbësore të njihen fakti që CNY është i dedikuar vetëm rezidentëve të Kinës së Binnenj, ndërsa CNH është i disponueshëm edhe për rezidentët dhe jo-rezide ntë të Hong Kongut dhe disa rezidentë të Kinës së Bijnë. Tregu në det, ku tregtohet CNH, përfshin vende jashtë Kinës së Binnenj, me Hong Kongun që është një pjesëmarrës i rëndësishëm në këtë treg. Si rezultat, CNH tregtohet lirisht në tregjet globale të valutave, dhe çmimi për të ndikohet nga forcave tregtare.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
6.13
JustMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CySEC, FSA Seychelles, VFSC
Platformat
MT4, MT5
Hong Kongu shpallet me një strukturë rregullative të mirë të shërbimeve financiare, përfshi rregullimin e brokerëve të forex. Komisioni për Sigurime dhe Futjet (SFC) është autoriteti kryesor përgjegjës për mbikëqyrjen e industrisë financiare në rajon, dhe është i njohur për praktikat e tij rregullatore të rrepta. Prandaj, brokerët Forex me llogari CNH duhet të respektojnë rregullat dhe rregulloret e vendosura nga SFC. Në rezultat, kredia maksimale e lejuar për çiftet kryesore të FX është e kufizuar në 1:20, dhe për grupe sekondare dhe egzotike, ajo është caktuar në 1:10. Kjo do të thotë se tregtarët që dëshirojnë të angazhohen me çiftet CNH do të duhet të kenë më shumë kapital tregtie për të vepruar në mënyrë të arsyeshme. Për ata që kërkojnë të ulin kostot e tyre të tregtisë dhe të punojnë me brokerë me reputacion që ofrojnë spread të ngushtë dhe konsiderohen të sigurt, brokerët Forex me llogari yuan janë një zgjedhje e qëndrueshme. Brokerët që synojnë tregjet aziatike zakonisht japin kushte më të mira të tregtisë, gjë që mund të sjellë një dallim të ndjeshëm në arritjen e fitshmërisë kur tregtohet në llogaritë CNH FX. Vlen të theksohet se ndërsa CNY është një monedhë e fiksuar, CNH i ofron tregtarëve shumë mundësi, pasi kursi i këmbimit të tij është ndikuar drejtpërdrejt nga forcave tregtare si oferta dhe kërkimi. Një arsye bindëse për të zgjedhur CNH është kursi i saj i konvertimit 1:1 në CNY, duke e bërë atë më të sjellshme nga ana e koston, dhe në fund prek fitshmërinë e përgjithshme të tregtarit. Përgjithësisht, për të marrë maksimal komoditet dhe ulje të kostove të tregtisë, tregtarët që dëshirojnë të tregtojnë me CNH duhet të zgjedhin brokerë FX që ofrojnë llogari në yuan.

Pyetje të shpeshta për CNH

Cili është dallimi midis CNH dhe CNY?

CNH është versioni në det i yuanit kinez, i tregtuar globalisht pa kufizime, ndërsa CNY është versioni në tokë që mund të përdoret vetëm nga rezidentët e Kinës së Binnenj. CNH dhe CNY mund të shkëmbehen me një normë 1:1.

A mund të tregtosh CNH?

Po, CNH mund të tregtohet lirisht nga rezidentët dhe jo-rezidentët e Hong Kongut dhe disa rezidentë të Kinës së Binnenj në tregun në det. Lokacioni kryesor ku tregtohet CNH është Hong Kongu dhe regulatori vendor SFC mbikëqyr tregjet e FX dhe brokerët.

A është CNH e fiksuar ose e ndryshueshme?

CNH ka një kurs të ndryshueshëm ndërrimi, i ndikuar nga forcave tregtare si oferta dhe kërkimi, ndërsa CNY është një monedhë e fiksuar e rregulluar nga Banka e Popullit të Kinës dhe Administrata Shtetërore e Devisave të Huaja.