Top-lista e brokerëve FX që ofrojnë llogari në rubla ruse

Rubla ruse (RUB) ka një histori të pasur që daton që nga shekulli i 13, por u rilind zyrtarisht në formën e saj të tanishme në 1992 pas shkëputjes së Bashkimit Sovjetik. Si monedhë zyrtare e Rusisë, rubla rregullohet nga Banka e Qeverisë së Rusisë, e njohur gjithashtu si Banka e Rusisë. Banka qendrore luan një rol shumë të rëndësishëm në lëshimin dhe menaxhimin e rublës, duke zbatuar politika monetare për të garantuar stabilitetin dhe kontrollin e inflacionit në vend. Për tregtarët Forex, ka lajme të mira pasi shumë brokerë ofrojnë llogari tregtare të denoninuara në rubla ruse. Këto llogari të denoninuara në rubla mund të jenë avantazhore për tregtarët me vendndodhje në Rusi ose të cilët më së shpeshti merren me transaksione në rubla. Përdorimi i rublës si monedhë llogarie mund të ndihmojë në kursimin e kostove të konvertimit valutor dhe në ndjekjen më të lehtë të transaksioneve financiare. Është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për rreziqet potenciale dhe të konsideroni strategjitë e duhura për menaxhimin e rreziqeve kur tregoni me çdo monedhë, përfshirë rublën ruse. Si me të gjitha vendimele financiare, të qëndruarit të informuar me informacion të përditësuar është kryesor për të marrë zgjedhje të informuara në tregun Forex.
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
4.33
Fresh Forex Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
Platformat
MT4, MT5
3.08
Grand Capital Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
Platformat
MT4, MT5
Rubleja ruse punon nën një sistem "fluturim të menaxhuar", që e lejon atë të fluktojë brenda një skaji të caktuar ndaj monedhave të tjera, bazuar në forcat e tregut. Megjithatë, Banka Qendrore e Rusisë (Banka e Rusisë) ndërhyen në tregun e këmbimit valutor për të ushtruar një kontroll të njësoj mbi vlerën e rublës. Ky ndërhyrje synon të stabilizojë monedhën dhe të menaxhojë volatilitetin e tepërt. Megjithëse Rusia mbështetet në të ardhurat nga shitja e gazit natyror dhe naftës, rubla nuk konsiderohet si monedhë e mallrave. Kjo vjen si rezultat i përfshirjes aktive të bankës qendrore në menaxhimin e vlerës së saj, e cila e dallon atë nga monedhat e tjera që kanë lidhje drejtpërdrejtë me eksportet e mallrave të para. Është e rëndësishme të theksohet se Rusia ka hasur sfida në kontrollimin e inflacionit, që mund të ndikojë në stabilitetin e rublës. Në të kaluarën, vendi ka përjetuar periudha me inflacion të lartë, me norma që arritën deri në 874.2% në 1993 dhe 15% në 2015. Fluktuacionet e tilla nënvizojnë nevojën për kujdes kur konsiderohet rubla për investime financiare të gjata ose të mesme. Për tregtarët dhe investitorët, është thelbësore të jenë të kujdesshëm në rreziqet potenciale të lidhura me tregtinë në një monedhë të cilën ajo mund të humbasë vlerën e saj shpejt. Menaxhimi i duhur i rreziqeve dhe qëndrimi i informuar për zhvillimet dhe politikat ekonomike janë të rëndësishme kur mërziteni me çdo monedhë, përfshirë rublën ruse.

Pyetje të shpeshta për RUB

Si mund të gjej brokerë Forex që ofrojnë llogari në RUB?

Ka vetëm një numër të kufizuar brokerësh që ofrojnë llogari të gjalla në rubla. Për t'ju ndihmuar të gjeni brokerin tuaj, kemi kontrolluar disa brokerë dhe krijuar top-listën e brokerëve Forex me llogari RUB.

Sa mund të kurseni duke hapur llogari tregtare në rubla?

Varet nga faktorë të ndryshëm. Faktori i parë është kursi i këmbimit. Kurset e këmbimit valutor ndryshojnë në bazë të kushteve të tregut. Së dyti, shuma që do të kurseni varet nga sa shpesh bëni depozita dhe tërheqje nga balanca e llogarisë tuaj tregtare.

Cilat janë rreziqet e llogarive në rubla?

Rreziku kryesor i hapjes së një llogarie tregtare në rubla ruse është inflacioni. Monedha mund të humbasë fuqinë e blerjes gjatë investimit tuaj në tregjet financiare, për shkak të sfidave politike dhe ekonomike që ka Rusia.