Më të mirët Forex brokerët që ofrojnë llogari cent

Llogaritë cent të ofruara nga brokerët e Forex janë një lloj i specializuar i llogarisë së tregtisë në të cilën balanca shprehet me centë në vend të njësisë standard të monedhës. Për shembull, një depozitë prej $200 në një llogari cent do të shprehet si 20,000 centë. Këto llogari janë projektuar në mënyrë të veçantë për të lejuar investitorët dhe spekulatorët e tregut të tregtojnë me madhësi më të vogla të pozicionit dhe risk të ulët, duke i bërë ata në veçanti të përshtatshëm për tregtarët e rinj dhe ata që janë të interesuar të testojnë strategjitë e tregtisë pa eksponimin financiar substancial. Pavarësisht që janë denominuar në centë, llogaritë cent ofrojnë kushte të ngjashme të tregtisë me llogaritë normale. Megjithatë, ato vijnë me madhësi të reduktuara të kontratave dhe leverage më të ulët, duke siguruar një tranzicion gradual në llogari standard si tregtarët marrin përvojë dhe besim në aftësitë e tyre të tregtisë. Kjo progresion gradual i jep tregtarëve mundësinë të zhvillojnë aftësitë dhe kuptimin e dinamikave të tregut ndërsa mbajnë parasysh praktika të kujdesshme të menaxhimit të rrezikut.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
4.87
InstaForex Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CySEC, FSC e Ishujve të Virgjër Britanike
Platformat
MT4, MT5
4.33
Fresh Forex Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
Platformat
MT4, MT5
3.61
RoboMarkets Lexo recensionin
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartë
Rregullimet
CySEC, FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
Llogaritë cent janë përgjithësisht të orientuara drejt mbështetjes së tregtisë algoritmike dhe ofrojnë avantazhin e kërkesave të ulëta të depozitës fillestare krahasuar me llojet e tjera të llogarive. Megjithatë, është e rëndësishme të konsiderohet se tregtia me llogari cent vjen me potencial të kufizuar përfitimi. Si rezultat, disa tregtarë mund të përjetojnë mungesë motivimi për të përfshirë aktive në tregti. Më shumë se të shihen si një llogari e plotë tregtie, është më i përshtatshëm të shihen llogaritë cent si një version i përmirësuar i llogarive demonstrative. Ata shërbejnë si një rol kryesor në lehtësimin e zhvillimit të set-it të aftësive të tregtarit duke ofruar një platformë për të përjetuar efektet psikologjike të tregtimit të drejtpërdrejtë dhe për të përzgjedhur strategjitë e tregtisë në një mjedis të vërtetë tregu. Nëpërmjet ofrimit të një rrugë praktike dhe të pakëndshme për të eksperimentuar me skenarë të vërtetë tregtie, llogaritë cent japin një kontribut të madh në rritjen dhe mësimin e tregtarit. Tregtarët e rinj veçanërisht përfitojnë nga kjo mundësi, pasi fitojnë përvojë praktike, mësojnë të menaxhojnë emocionet dhe zhvillojnë strategjitë e tyre në përgatitje për të kaluar në llogaritë standard kur ata janë gati.

Pyetje të shpeshta për Cent Accounts

A janë kushtet e tregtisë të njëjta për llogaritë cent dhe llogaritë standarde?

Kushtet e tregtisë për llogaritë cent dhe llogaritë standarde zakonisht ndryshojnë. Megjithëse disa brokerë synojnë të ofrojnë kushte të ngjashme të tregtisë për të dy llojet e llogarive, ka shpesh ndryshime në kërkesat minimale të depozitave, madhësitë e kontratave, instrumentet e disponueshme, leverage dhe më shumë.

A janë llogaritë cent të përshtatshme për filluesit?

Llogaritë cent janë ideale për tregtarët e rinj. Këto llogari lejojnë tregtarët të tregtojnë me madhësi më të vogla të pozicioneve dhe më pak rrezik, pasi bilancet e llogarive shpallen në cent.

A mund të përdor EA dhe strategjitë e tregtisë automatike në një llogari cent?

Po, zakonisht, ju mund të përdorni Ekspert të Autorizuar (EA) dhe strategjitë e tregtisë automatike në një llogari cent. Një nga përfitimet kryesore të përdorimit të llogarive cent është që tregtarët mund të testojnë strategjitë drejtpërdrejtë me kapital relativisht të ulët në risk.