Në vendet e parë ndërmjetësit që mbështesin platformën cTrader

cTrader, zhvilluar nga Spotware Systems në vitin 2011, është një platformë tregtare e njohur Forex dhe CFD që njihet për ndërfaqen e saj të lehtë për t'u përdorur, mjetet e avancuara të grafikëve dhe shpejtësinë e ekzekutimit. Tiparet kyçe të saj përfshijnë një ndërfaqe intuitive të përshtatshme për të gjithë tregtarët, grafikët e avancuar me mjetet e analizës teknike, çmimet Level II për qasje transparente në treg, tregtimin me një klikim, mbështetjen për tregtinë algoritmike me cAlgo, dhe përputhshmërinë me klasat e ndryshme të aseteve, duke përfshirë mallra të ndryshme, indekse dhe kriptovaluta. Gjithashtu, cTrader është preferuar nga ndërmjetësit ECN, duke ofruar qasje direkte në treg dhe përhapje më të ngushta. Me versionet e saj për desktop dhe aplikacionin mobil, tregtarët mund të hyjnë në llogaritë e tyre dhe të tregtojnë në çdo kohë dhe kudo. Dizajni i përqendruar në përdorues të cTrader dhe mbështetja për strategjitë e avancuara të tregtisë e bëjnë atë shumë të vlerësuar nga komuniteti i tregtisë.
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
5.59
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSC Mauritius +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
4.69
TradersWay Lexo recensionin
MT4MT5cTraderBonus depoziteECNLeverazi i lartëSinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
4.15
FP Markets Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA
Platformat
MT4, MT5, Myfxbook AutoTrade +1 Më shumë
3.61
RoboMarkets Lexo recensionin
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartë
Rregullimet
CySEC, FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
cTrader është i njohur për mbështetjen e tij të fortë të tregtisë ECN (Electronic Communication Network), një faktor kyç që e bën atë të njohur mes tregtarëve të aktivë. Platforma ofron qasje të drejtpërdrejtë në treg me një model ekzekutimi pa marrëveshje (NDD), rezultimi në përhapje të padukshme dhe shumë të ngushta, së bashku me shpejtësi të lartë të ekzekutimit. Kjo e bën atë një zgjedhje të parë për tregtarët që kërkojnë përhapje më të vogla, duke përfshirë tregtarët e shumta të frekuencës, scalpers, tregtarët algoritmikë, dhe tregtarët intraday. Është e rëndësishme të theksohet se ndërsa cTrader i shërben mirë tregtisë intraday FX, ajo nuk mbështet aksione, bonde, ose kontrata të ardhshme. Disa ndërmjetësit mund të ofrojnë përhapje të padukshme pa marka në vend, duke zgjedhur tarifa të bazuar në komision në vend të tyre. Përgjithësisht, forcat e cTrader-s janë në tiparet e tij të shkëlqyeshme për tregtimin intraday FX, duke tërhequr tregtarët që vlerësojnë shpejtësinë dhe përhapjet e ngushta.

Pyetje të shpeshta për cTrader

Si të gjejmë ndërmjetësit më të mirë të Forex cTrader?

cTrader është një platformë popullore, por jo kaq e përhapur si MetaTrader 4 dhe MetaTrader 5. Për të gjetur ndërmjetësit më të mirë të cTrader FX, ju thjesht mund të kontrolloni listën tonë më lart. Pas investimit të kohës pa fund, kemi përgatitur listën përfundimtare të ndërmjetësve vetëm për ju.

A mund të tregtoj aksione në cTrader?

Mund të gjeni shumë kompani në listën e ndërmjetësve të parë të Forex cTrader që ofrojnë tregti me aksione, por jo në platformën cTrader. Zakonisht, për tregtinë me aksione, bonde dhe kontrata të ardhshme, përdoret MetaTrader 5. cTrader është krijuar për tregtinë FX, derivativat kripto, mallrat dhe indekset.

A mbështet cTrader tregtinë algoritmike?

Po, cTrader e mundëson klientët e saj të automatizojnë tregtinë e tyre duke përdorur cBot-et. Tregtarët përdorin gjuhën e kodimit C# për të krijuar algoritmet e tregtisë. Nënvizohet se gjuha C# është më e thjeshtë se disa nga ato më të njohurat, si MQL4 dhe MQL5 (të përdorura nga MetaTrader).