Llogarite e tregtise se HKD fx

Dollari i Hong Kongut (HKD), te tregohet nga kodi ISO HKD, sherben si monedha fiktive zyrtare e Hong Kongut. Nëse jeni një tregtar i interesuar për llogarite ne dollarët e Hong Kongut, do të gjeni disa brokerë Forex që ofrojnë këtë veçori unike. Me një llogari tregtare HKD fx, mund të bëni transaksionet tuaja FX duke përdorur dollarin e Hong Kongut si monedhe bazë, që ofron avantazhe të ndryshme. Një avantazh i rëndësishëm i përdorimit të dollarit të Hong Kongut si monedhë bazë është ulja e tarifave të konvertimit. Duke evituar pagesat shtesë dhe fluktacionet e mundshme të kursit të këmbimit, tregtarët që punojnë shpesh me të aseteve të denoninuara në HKD mund të përfitojnë nga llogaritë HKD. Përveç kësaj, ky zgjedhje e thjeshton llogaritarinë dhe e mundëson tregtarëve të ndjekin lehtë në performancën e tyre të tregtisë pa u shqetësuar për konvertimet e vazhdueshme të monedhës. Brokerët Forex me llogaritë HKD mund të jenë zgjidhja për këtë sfidë. Dollari i Hong Kongut, ose HKD, u prezantua për herë të parë gjatë sundimit kolonial britanik në 1863. Me kalimin e kohës, ai është zhvilluar dhe është bërë një ndër valutat kryesore rezerve në botë. Autoriteti Monetar i Hong Kongut (HKMA) merret me mbajtjen e stabilitetit dhe integritetit të valutës. Për ata që janë të interesuar të hapin një llogari tregtie në HKD, kemi bërë një listë të mëdise me brokerët më të mirë Forex që ofrojnë llogaritë HKD. Këta brokerë janë të rregulluar mirë dhe kanë një historik të gjatë të suksesit në industrinë.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
5.23
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSCA, VFSC
Platformat
MT4, MT5
4.15
FP Markets Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA
Platformat
MT4, MT5, Myfxbook AutoTrade +1 Më shumë
3.79
MT4Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
ASIC, DFSA, FCA UK
Platformat
MT4, Tejkalohet
Brokerët e FX që ofrojnë llogaritë në dollarët e Hong Kongut ofrojnë shumë avantazhe për tregtarët që janë të interesuar në tregun e Hong Kongut. Përveç qëndrueshmërisë dhe shkurtimeve të kostove, tregtarët fitojnë njohuri më të mirë për tregun lokal dhe mund të marrin vendime të mirëinformuara bazuar në treguesit ekonomik lokal dhe lajmet. Dollari i Hong Kongut mban një pozitë të rëndësishme në tregun Forex dhe njihet si një nga valutat kryesore rezerve. Stabiliteti dhe lëvizshmëria e tij e bëjnë atë një opcion tërheqës për tregtarët në të gjithë botën. HKD është e lidhur me dollarin amerikan, me Autoritetin Monetar të Hong Kongut (HKMA) duke mbajtur një bandë të ngushtë tregtimi për të siguruar një kurs të këmbimit të qëndrueshëm, duke nxitur besimin te tregëtarët dhe investitorët që të marrin pjesë në tregti me këtë monedhë. Për tregtarët që marrin parasysh brokerët Forex me llogaritë HK dollar, është thelbësore të jenë të vetëdijshëm për kufizimet e leverage të vendosura nga regullatori lokal, Komisioni i Sigurimeve dhe Futjeve në Bursë në Hong Kong (SFC). SFC këmbet një leverage vetëm 1:20, kjo do të thotë që tregtarët mund të tregtojnë vetëm deri në 20 herë bilancin e tyre të tregtisë, që është relativisht e ulët. Kjo kërkon nga tregtarët e HK të kenë më shumë kapital për të marrë pjesë në tregun e FX, një faktor thelbësor për t'u marrë parasysh. Në përgjithësi, brokerët Forex me llogaritë HK dollar veproni si një hyrje në tregun e FX të Hong Kongut, duke lejuar tregtarët të ulin shpenzimet tregtare dhe pagesat e transaksioneve. Vetëm drawback është leverage i kufizuar në Hong Kong, që mund ta bëjë atë relativisht më të shtrenjtë për të filluar tregtinë.

Pyetje të shpeshta për HKD

A është HKD një monedhë e fikse ose fluktuese?

HKD është një monedhë e fikse. Ai është i lidhur me dollarin amerikan me një bandë relativisht e ngushtë tregtimi të ruajtur nga Autoriteti Monetar i Hong Kongut (HKMA), duke siguruar stabilitet dhe besim në kursin e këmbimit.

A do të përdoret ende HKD?

Dollari i Hong Kongut përdoret aktivisht si monedhë fiktive e Hong Kongut deri në ditët e sotme. Ai ka një prani të fortë në tregun Forex dhe vlerësohet si një nga valutat kryesore rezerve për shkak të stabilitetit të tij dhe sistemit të lidhjes së tij me USD.

A janë llogaritë HKD FX të mira?

Llogaritë Forex HKD janë të dobishme për tregtarët që merren me asetët denoninuar në HKD. Tregtarët e Hong Kongut që dëshirojnë të hapin një llogari FX mund të fshihen llogaritë tregtare me HKD pa paguar tarifa shkëmbimi. Megjithatë, ka leverage të kufizuar që vendoset nga SFC e HK që mund të mos jetë e përshtatshme për tregtarët me buxhet të ulët.