Listë e brokerëve të Forex me llogari në Forintë Hungareze

Hungaria, edhe pse anëtare e Bashkimit Evropian që nga viti 2004, mbetet me valutën e saj të veçantë. Forinti Hungarez (HUF) shërben si valutë zyrtare e Hungarisë. Nëse jeni banorë të Hungarisë dhe përfshiheni shpesh në transaksione duke përdorur Forintin Hungarez, zgjedhja e një llogarie tregtie me monedhën HUF ju ndihmon për të shmangur tarifat e lidhura me konvertimin e valutave. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se jo të gjithë brokerët ofrojnë lloje llogarish në HUF. Për të thjeshtuar procesin e zgjedhjes, kemi rishikuar disa brokerë dhe krijuar një listë të kryesoreve që mbështesin Forintin Hungarez si monedhë llogarie.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
Forinti Hungarez (HUF) nuk klasifikohet si një valutë e mallrave dhe vlerën e tij e ndikon ngjarjet politike dhe ekonomike. Si një valutë e lirshme, Forinti tregtohet aktivisht në tregun Forex. Ai u prezantua për herë të parë në vitin 1946, dhe pas Luftës së Dytë Botërore, Hungaria u përdor për të shtuar sasinë e parave për të adresuar borxhin e saj, duke rezultuar në inflacion të rëndësishëm. Në mes të viteve 2002 dhe 2021, norma e inflacionit në Hungari ndryshoi nga -0.2% në 8%. Megjithatë, në vitin 2022, vendi përjetoi një normë të shënuar inflacioni prej 14.6%, duke tejkaluar numrat e inflacionit të vëzhguar në Bashkimin Evropian, të cilat ishin rreth 8%. Është e rëndësishme të theksohet se Forinti përgjithësisht konsiderohet të jetë më pak i stabil se valutat kryesore si Euro (EUR) dhe Dollarët amerikanë (USD). Prandaj, përpara se të hapni llogari tregtie me monedhën HUF, është thelbësore të konsideroni mjedisin e inflacionit dhe ndikimin e mundshëm në stabilitetin e valutës.

Pyetje të shpeshta për HUF

Ku mund të gjej brokerë Forex që ofrojnë llogari në HUF?

Nuk ka shumë brokerë që ofrojnë llogari tregtie në Forintë Hungareze. Kemi kontrolluar disa brokerë dhe krijuar një listë të kryesoreve që mund ti shihni në udhëzuesin tonë mësipër.

A është rentabel të përdoret llogaria tregtare HUF FX?

Nëse përdorni aktivisht HUF si monedhë ditore, hapja e një llogarie në Forintë Hungareze mund të jetë rentabile, pasi kështu do të jeni në gjendje të kurseni tarifat e konvertimit të valutës. Në anën tjetër, gjithashtu duhet të jeni të vetëdijshëm se valutat mund të humbin vlerë për shkak të inflacionit dhe të konsideroni zgjedhjen e një lloji valute që ruan fuqinë e blerjes së saj në të gjatë.

A kanë ndonjë negativitet llogaritë në HUF?

Shumica e brokerëve ofrojnë kushte tregtie të ngjashme për të gjitha llogaritë e tyre në valuta të ndryshme. Megjithatë, duhet të theksohet se kërkesat minimale të depozitit fillestar dhe komisionet mund të ndryshojnë tek disa brokerë bazuar në monedhën e llogarisë suaj.