brokerët më të mirë Forex për tregtinë e futures

Kontrakta e futures është një marrëveshje me çmim të fiksur mes dy palëve për të blerë ose shitur një kontratë në një datë të caktuar, me mundësinë e dorëzimit të vërtetë ose shlyerjes në para. Këto kontrata tregtohen kryesisht në bursa nga individë dhe firme të regjistruara. Tregjet e futures përdoren kryesisht nga entitete tregtare ose institucionale për të kufizuar riskun financiar. Disa pjesëmarrës, si tregtarët, angazhohen në spekullim për të fituar nga ndryshimet e çmimeve. Brokerët Forex me futures zakonisht ofrojnë futures CFD, duke lejuar tregtarët të spekulojnë mbi lëvizjet e çmimeve. Edhe pse përdoren kryesisht për mbrojtje, shitësit me pakicë gjithashtu tregtojnë futures për të fituar nga fluktuacionet e çmimeve. Që të ju ndihmojmë të gjeni brokerët më të mirë Forex që ofrojnë futures, kemi përpiluar në vijim një listë me brokerë të kategorisë së lartë, të rregulluar mirë.
7.39
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CMA, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.03
Naga Markets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CySEC
Platformat
MT4, MT5, Tejkalohet
5.59
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSC Mauritius +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
5.05
Admiral Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus pa depozitëKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CMA, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
4.87
InstaForex Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CySEC, FSC e Ishujve të Virgjër Britanike
Platformat
MT4, MT5
3.43
MT4Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
Platformat
MT4
Në SHBA, tregtia e futures dhe brokerët Forex me futures janë të rregulluar nga CFTC dhe NFA. Në të njëjtën mënyrë, në juridiksione të tjera, regulatorët e brokerëve Forex gjithashtu japin udhëzime për futures CFD. Tregtarët duhet të jenë të vetëdijshëm se tregjet futures janë komplekse, volatile dhe të rrezikshme. Pa njohuri dhe përvojë të mjaftueshme, mund të pësohen humbje të konsiderueshme dhe shumë tregtarë përfundojnë duke humbur të gjitha paratë e tyre dhe më shumë. Për të thjeshtuar, mendoni për një fermer gruri që pranon të shesë 1,000 bushelë grurë në një blerës në një çmim të fiksur prej $5 në buxhel në tre muaj. Pavarësisht nga çmimi tregtar i grurit, fermeri është i detyruar të shesë në $5. Në tregjet financiare, tregtarët mund të blejnë dhe të shesin futures të grurit para datës së skadimit. Tregtarët duhet të zgjedhin brokerë Forex të rregulluar mirë për tregtinë e futures me përvojë në tregjet financiare për tregtinë e futures.

Pyetje të shpeshta për Futures

Si funksionon tregtia e futures?

Tregtia e futures përfshin pajtimin për të blerë ose shitur një kontratë me një çmim të fiksur dhe një datë të caktuar. Tregtarët mund të spekulojnë mbi fluktuacionet e çmimeve, por ata duhet të jenë të kujdesshëm për shkak të kompleksitetit dhe volatilitetit të tregjeve futures.

Çfarë është tregtia e futures me shembull?

Tregtia e futures përfshin një marrëveshje mes dy palëve për të blerë ose shitur një pasuri me një çmim të parafunduar dhe në një datë të caktuar. Për shembull, një fermer gruri pranon të shesë 1,000 bushelë në $5 për buxhel në tre muaj.

A është e fitueshme tregtia e futures?

Tregtia e futures mund të jetë shumë fitimprurëse, por gjithashtu është shumë e rrezikshme. Shumë tregtarë spekulojnë për të fituar nga fluktuacionet e çmimeve, por kjo kërkon njohuri dhe përvojë të mjaftueshme për të evituar humbjet e mëdha.