Forex shpërnda të fiksuar

Shpërnda paraqet dallimin midis çmimeve të blerjes dhe shitjes të aseteve në tregun financiar. Shpërndat zakonisht zgjerohen gjatë kushteve të ndezura të tregut. Brokerët e forex që ofrojnë shpërnda të fiksuar ofrojnë tradërve një shpërndarje të qëndrueshme, madje edhe gjatë volatilitetit të tregut. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se këta brokerë janë shpesh market makerë, duke vepruar si kundërpjesëtar për tradërët e tyre. Për shkak të kësaj natyre, është kritike të zgjidhen brokerë forex me shpërnda të fiksuar që janë ekstremisht të besueshëm, me regulimin e mirë, dhe kanë një rekord të provuar të praktikave të drejta. Për të thjeshtuar procesin e zgjedhjes së brokerëve të besueshëm të forex që ofrojnë shpërnda të fiksuar, kemi bërë hulumtime dhe renditur brokerë të klasit të lartë në listën më poshtë.
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
5.59
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSC Mauritius +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
5.41
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
Autoriteti i Shërbimeve Ndërkombëtare MWALI
Platformat
MT4, MT5
Shpërndat e fiksuara zakonisht fillojnë mbi 1 pikë, ndërsa shpërndat e lëvizshme mund të fillojnë nga 0 pikë. Megjithatë, këto shpërnda të 0 pikë mund të zgjerohen gjatë periudhave të volatilitetit të tregut ose ngjarjeve globale të rëndësishme. Shpërndat e fiksuara janë më përfituese për tregti gjatë tregjeve të ndezura ndërsa shpërndat e lëvizshme mund të jenë shumë më të ulëta në kushte të zakonshme të tregut. Së fundi, zgjedhja midis dy të tilla varet nga strategjia dhe stil i tregtarit. Scalperët në përgjithësi preferojnë shpërnda më të ulëta, ndërsa tregtarët e ditës ose tregtarët e lajmeve mund të zgjedhin shpërnda të fiksuara. Çështje e rëndësishme është fakti që brokerët e forex që ofrojnë shpërnda të fiksuar janë market makerë me një tavolinë të tregtimtarit. Nëse një tregtar zgjedh një broker të papërcaktuar, ka rrezik manipulimi të tregut dhe mashtrimi. Prandaj, është thelbësore të zgjidhet një broker i rregulluar për të siguruar praktikat e drejta dhe integritetin e tregut.

Pyetje të shpeshta për Fixed spreads

Çfarë është shpërnda e fiksuar në forex?

Në forex dhe tregjet financiare, një shpërndarje e fiksuar i referohet një ndryshimi konstant midis çmimit të kërkesës dhe ofertës ose çmimeve të blerjes dhe shitjes të vendosura nga brokeri për instrumentet e tregtisë. Këto shpërnda mbeten të pandryshuara pavarësisht volatilitetit të tregut, duke i dhënë tregtarëve aftësinë për të tregtuar me të njëjtën shpërndarje gjatë gjithë kohës.

A është më e mirë shpërnda fikse?

Shpërnda fikse mund të jetë e dobishme gjatë tregjeve të ndezura për të tregtuar me kosto të ulët. Gjatë tregjeve stabile, shpërndat e lëvizshme mund të jenë më të mira për shkak të kosto të ulët. Së fundi, gjithçka varet nga strategjia dhe qasja e tregtarit.

Cili broker ka shpërndarje të fiksuara?

Pak brokerë forex ofrojnë shpërnda të fiksuara, por tregtarët duhet të gjejnë brokerë të besueshëm dhe të rregulluar për të shmangur manipulimin potencial të tregut pasi brokerët me shpërnda të fiksuara janë market makerë me tavolina tregombulli që veproni si kundërpjesëtarë për tregtarët e tyre.