Rregullimet Forex të DFSA-së

Autoriteti i Shërbimeve Financiare të Dubaiut (DFSA) shërben si organi rregullator financiar për Qendrën Financiare Ndërkombëtare të Dubait (DIFC), një zonë financiare të lirë e rëndësishme e vendosur në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabë. Në DIFC, çështjet financiare të ndryshme si bankaraku, sigurimet, vlerat e pajisjeve dhe menaxhimi i pronave monitorohen dhe ndjekin ngushtësisht nga DFSA. Kjo përfshin gjithashtu mbikëqyrjen e brokerëve Forex që operojnë brenda zonës, duke siguruar një mjedis tregtar të sigurt për investitorët. Për të lehtësuar tregtarët që kërkojnë qasje në tregjet financiare nga Dubaiu dhe DIFC, kemi përgatitur një listë të kuruar të më të mirëve DFSA regjistruar brokerë Forex. Kjo kompilim synon të minimizojë kohën dhe përpjekjen e nevojshme për kërkime dhe identifikime të brokerëve të besueshëm Forex, duke ofruar tregtarëve qetësi të mendjes dhe besim në vendimet e tyre të investimeve.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
3.97
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +6 Më shumë
Platformat
Tejkalohet
3.79
MT4Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
ASIC, DFSA, FCA UK
Platformat
MT4, Tejkalohet
Në terma të tregtisë me pakicë Forex, DFSA zbaton rregulla të ashpra, veçanërisht në lidhje me levërgjinë. Levërgu maksimal i lejuar për tregtarët e vogël Forex në zonën DIFC është kufizuar në 1:20, që do të thotë që tregtarët mund të tregtojnë vetëm deri në 20 herë balancën e llogarisë së tyre tregtare. Megjithëse ky gjë mund të konsiderohet relativisht kufizues krahasuar me disa organet e rregullatorëve të tjerë, këto masat zbatohen për të mbrojtur interesat e tregtarëve dhe për të zvogëluar rreziket e mundshme. Vlen të theksohet se shuma maksimale për të gjetur kompensimin në rast të falimentimit të brokerit nuk është ende përcaktuar nga rregullatori. Megjithëse ky aspekt mund të bëjë që DFSA të duket pak më pak i sigurt se regulatorë të njohur si Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare (FCA) ose Komisioni Australiano i Vlerave dhe Investimeve (ASIC), është e rëndësishme të pranohet se DFSA ende ofron mbrojtje të vlefshme për tregtarët që zgjedhin brokerë Forex të regjistruar nga autoriteti. Në përgjithësi, angazhimi i DFSA për të ruajtur një ekosistem financiar të fortë dhe transparent brenda DIFC siguron që tregtarët mund të lëvizin në tregun Forex me më shumë besim dhe besim në strukturën e rregullatorit. Duke zgjedhur brokerë Forex të regjistruar nga DFSA, tregtarët mund të pajtojnë investimet e tyre me standarde dhe rregulla të njohura, duke promovuar një mjedis tregtar më të sigurt dhe të qëndrueshëm në pejsazhin financiar të Dubait.

Pyetje të shpeshta për DFSA

Çfarë është rregullimi i DFSA-së?

DFSA ose Autoriteti i Shërbimeve Financiare të Dubait është një rregullator i ofruesve të shërbimeve financiare ose brokerëve në DIFC ose Qendrën Financiare Ndërkombëtare të Dubait dhe ofron tregtarëve aftësinë për të tregtuar në një mjedis të sigurt me brokerë të besueshëm. Autoriteti DFSA përhapet vetëm në zonën DIFC.

A është DFSA një rregullator i mirëbesueshëm?

Po, DFSA është një rregullator i mirëbesueshëm sepse siguron zbatimin e rregullave strikte financiare brenda zonës DIFC. DFSA ofron siguri dhe mbrojtje të duhur për tregtarët që përdorin brokerë Forex në DIFC.

Çfarë është ndryshimi midis DFSA-së dhe DIFC-së?

DFSA dhe DIFC janë entitete qëndër të ndryshme. DFSA është një rregullator i ofruesve dhe aktiviteteve të shërbimeve financiare brenda Qendrës Financiare Ndërkombëtare të Dubait (DIFC).