FSA Seychelles i shpjeguar

Autoriteti i Shërbimeve Financiare i Seychelles, i njohur gjithashtu si FSA Seychelles, është një organ regulator i pavarur që ka përgjegjësi për mbikëqyrjen e ofruesve të shërbimeve financiare të pa-bankave në vend. Duke qenë se Seychelles operon si një ekonomi offshore, ky regulator është një zgjedhje popullore për brokerët e Forex për shkak të ambientit të taksimit të ulët. Brokerët e Forex nën FSA Seychelles, jo vetëm ofrojnë shërbime tregtie brenda Seychelles, por gjithashtu arrijnë tregtarët ndërkombëtarë të Forex. Megjithëse FSA Seychelles nuk është aq i rreptë si disa regulatorë të tjerë të njohur të Forex, ajo ende ofron legjitimitet dhe mbrojtje të rëndësishme për të dy brokeret dhe klientët e tyre. E themeluar në vitin 2013, FSA është autoriteti kryesor regulator në Seychelles, duke dhënë licencë, zbatuar përmbushjen dhe monitoruar aktivitetet në sektorin jodhefinanciar. Ajo mori mbi vete nga Autoriteti Ndërkombëtar i Biznesit në Seychelles dhe ruajti një strukturë regulatorike solide me udhëzime dhe ligje të qarta në lidhje me brokerët e Forex dhe shërbimet financiare jodhefinanciare të tjera.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.39
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CMA, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
6.31
CM Trading Lexo recensionin
MT4Kopjo tregtiminECNSinjalet
Rregullimet
FSA Seychelles, FSCA
Platformat
MT4, Tejkalohet
6.13
JustMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CySEC, FSA Seychelles, VFSC
Platformat
MT4, MT5
3.97
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +6 Më shumë
Platformat
Tejkalohet
2.90
Think Markets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CIMA, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, Tejkalohet
Brokerët e Forex të regjistruar nga FSA Seychelles sigurojnë që ata ofrojnë burime edukative për klientët e tyre, duke u përmbajtur kërkesave rregullatore. Përgjegjësitë kryesore të autoritetit përfshijnë miratimin e ligjeve të regjistrit, krijimin e rregullave efektive, edukimin publik dhe adresimin e ofruesve të palicencuar të shërbimeve financiare në vend. FSA gjithashtu lëshon paralajmërime ndaj brokerëve që nuk përmbushin rregulloret e saj, duke përmirësuar kështu vetëdijen e publikut për rreziqet potenciale. Brokerët e Forex të rregulluar nga FSA Seychelles mund të ofrojnë opsione leverage fleksibile për tregtarët, pasi regulatori nuk e cakton drejtpërdrejtë leverage të maksimale për tregtarët e FX-të shitje tretje. Ndërsa kjo mund të rrisë rrezikun e overleverazhimit, veçanërisht për fillestarët, tregtarët me përvojë mund ta përdorin atë me mjeshtëri për të prodhuar fitime me një buxhet të kufizuar. Megjithëse brokerët e FSA-regjistruar mund të ofrojnë ndërsjellje leverage mbi 1: 1000, këshillohet të ushtrosh kujdes dhe të shmangësh leverage të tepërt, që mund të ekspozojë tregtarët ndaj humbjeve të konsiderueshme.

Pyetje të shpeshta për FSA Seychelles

A është FSA Seychelles i besueshëm?

Edhe pse FSA nuk është aq i rreptë si regulatorë të tjerë të njohur të Forex, ai është ende një autoritet regulator i besueshëm që mbikëqyr shërbimet financiare të pa-bankave, duke përfshirë brokerët e Forex.

Sa është leverage maksimal i lejuar nga FSA Seychelles?

Leverage maksimal i lejuar nga FSA Seychelles për tregtinë e paketave të vogla Forex nuk është i përcaktuar drejtpërdrejtë, duke ofruar brokerëve dhe tregtarëve fleksibilitet të përsosur. Ai mund të arrijë deri në 1: 1000 ose më shumë për disa brokerë.

Cilat janë brokerët më të mirë të FSA Seychelles të rregulluar me FX?

Brokerët më të mirë të FX që janë të rregulluar nga FSA janë ata që ofrojnë materialet edukative të plotë, spread-et dhe tarifat e ulëta dhe fleksibilitetin e leverage.