Brokerët FX më të mirë me llogari loonie

Dollari kanadez (CAD) shërben si monedhë ligjore zyrtare e Kanadasë, e ndarë në 100 qindtarë. Quhet me admirim "loonie" për shkak të imazhit të një peshqiri të zakonshëm në monedhën e saj një dollar, dhe "toonie" për monedhën e dy dollarëve, populariteti i CAD tregon në volujt e lartë të tregtimit dhe spread-et e ngushta të valutave USDCAD. Tregtarët zakonisht e quajnë këtë çift "loonie". Për të kënaqur tregtarët kanadezë, shumë brokerë të njohur japin llogari tregtare CAD FX, duke ofruar një sërë përfitimesh. Përdorimi i CAD si monedhë bazë llogarie mund të rezultojë në tarifa të reduktuara të konvertimit të valutave dhe kosto të ulëta të transaksioneve. Duke eleminuar nevojën për të blerë valuta të huaja për depozita dhe tregti, tregtarët kanadezë mund të kursenin para dhe të mbajnë më shumë nga kapitali i tyre tregtar. Fortësia e dollarit kanadez tregohet edhe nga pozita e tij si valutë e rezervuar në gjashtëtin global. Stabiliteti ekonomik i Kanadasë, pozita sovrane e fortë, dhe sistemet legale dhe politike të besueshme kontribuojnë në këtë status. Gjithashtu, lidhja me statusin e Kanadasë si një nga vendet prodhuese të naftës në botë bën çiftin USDCAD një nga çiftet e mallit, duke e përmirësuar apelin për tregtarët. Si rezultat, shumë brokerë FX që ofrojnë llogari në Loonie përpiqen të tërheqin përdoruesit kanadezë me kosto të ulëta dhe kushte të dëshirueshme. Popullariteti i çiftit USDCAD është i pacontestueshëm, duke renditur si valutë e gjashtë më e tregtuar në mbarë botën. Likuiditeti dhe aktiviteti i qëndrueshëm i tregtisë e bëjnë atë një zgjedhje të pëlqyer për tregtarët që kërkojnë mundësi në tregun e valutave. Në përgjithësi, pozita e dollarit kanadez si një valutë rezervuese e rëndësishme, apeli i tij për tregtarët për shkak të stabilitetit ekonomik të vendit dhe statusit të tij si një nga valutat më të tregtuara tregon rëndësinë dhe ndikimin e tij në peisazhin financiar global.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
5.23
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSCA, VFSC
Platformat
MT4, MT5
4.69
TradersWay Lexo recensionin
MT4MT5cTraderBonus depoziteECNLeverazi i lartëSinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
4.15
FP Markets Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA
Platformat
MT4, MT5, Myfxbook AutoTrade +1 Më shumë
3.79
MT4Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
ASIC, DFSA, FCA UK
Platformat
MT4, Tejkalohet
CAD, ose dollari kanadez, u bë një valutë e pavarur në 1970, por prej vitesh ka origjinën që shkon mbrapa në 1871. Quhet me patjetër "buck", kjo valutë është e ndikuar nga oferta dhe kërkesa, me një lidhje të fortë me çmimet e naftës për shkak të roli të rëndësishëm të Kanadasë si një producent i madh i naftës. Brokerët Forex me llogari loonie shpesh ofrojnë tregtinë e naftës me spread-et dhe komisionet e ulëta, duke e bërë atë tërheqëse për banorët vendorë. Kanada, si një nga vendet më të fortë në botë, krenohet me një rregullator të mirënjohur për brokerët Forex të njohur si Organizata e Rregullatorisë së Industrisë së Investimeve të Kanadasë (IIROC). Ky rregullator i rreptë dhe i respektuar shërben për të siguruar sigurinë maksimale për investitorët dhe tregtarët kanadezë. Brokerët Forex që ofrojnë llogari CAD duhet të respektojnë rregullat dhe udhëzimet e IIROC-së. Pavarësisht faktit se disa tregtarë në mënyrë të gabuar e konsiderojnë USDCAD një çift të rëndësishëm në fakt është një çift i vogël. Megjithatë, ai mbetet një nga çiftet më të tregtuara në tregun e Forex-it. Dollari kanadez njihet gjerësisht për stabilitetin e tij dhe përdoret gjerësisht në Kanada, si dhe ruhet në rezervat globale të bankave qendrore. Zgjedhja e më të mirë të brokerëve Forex me llogari CAD nuk është sfiduese, pasi shumë brokerë të njohur janë tërhequr nën IIROC dhe ofrojnë shërbimet e tyre për kanadezët.

Pyetje të shpeshta për CAD

A mund të financoj llogarinë time Forex me Bitcoin?

CAD është kodi i valutës për dollarin kanadez, që është monedhë ligjore zyrtare e Kanadasë. Termi CAD përdoret gjerësisht në tregtinë Forex, ku USDCAD është ndër çiftet më të njohur të valutave.

Pse është i fortë CAD-i?

Dollari kanadez (CAD) është i fortë për shkak të stabilitetit ekonomik të Kanadasë, pozitës sovrane të fortë dhe sistemeve ligjore dhe politike të besueshme. Gjithashtu, si një prodhues i madh naftës, CAD është ndikuar nga çmimet e naftës.

Çfarë është një llogari CAD FX?

Një llogari CAD FX është një llogari tregtare Forex e shprehur në dollarë kanadezë (CAD). Lejon tregtarët kanadezë të tregtojnë Forex pa konvertuar kapitalin e tyre në valuta të tjera, duke ulur kostot dhe duke lehtësuar transaksionet.