Brokerë Forex që ofrojnë llogari në AUD

Dollari Australinez, i njohur zakonisht si "Dollari Aussie," është monedha zyrtare e Australisë dhe është shumë e shkëmbyeshme në tregun e këmbimit të huaj. U paraqit për herë të parë në vitin 1910 si Sterlingu Australian dhe kaloi në Dollari Australinez në vitin 1966. Shumica e brokerëve Forex ofrojnë valutat AUD për tregti, me disa madje i japin mundësi tregtarëve të hapin llogari në Dollarë Australian. Hapja e një llogarie tregtie në Dollarë Australian mund të jetë e avantazhshme, veçanërisht nëse jeni rezident i Australisë ose kryeni transaksione me këtë monedhë në mënyrë të shpeshtë. Duke përdorur një monedhë që përputhet me jetën tuaj të përditshme, mund të shpëtoni para në tarifat e konvertimit. Gjithashtu, mund të ofrojë kënaqësi dhe lehtësi në menaxhimin e aktiviteteve tuaja tregtare dhe transaksioneve financiare. Është e rëndësishme të theksohet se kurset e këmbimit dhe kushtet e tregut mund të fluktuan, duke ndikuar në vlerën e Dollarit Australian. Prandaj, rekomandohet të qëndroni të informuar në lidhje me zhvillimet ekonomike aktuale dhe të konsultoheni me ekspertë financiarë ose burime të besueshme përpara se të merrni ndonjë vendim tregtar ose investimi. Duke kuptuar përfitimet dhe konsideratat lidhur me hapjen e një llogarie tregëtie në Dollarë Australian, mund të merrni një zgjedhje të informuar në bazë të rrethanave tuaja individuale dhe qëllimeve financiare.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
7.39
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CMA, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
5.77
MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
FSA Labuan, FSC e Ishujve të Virgjër Britanike, VFSC
Platformat
MT5, Tejkalohet
5.59
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSC Mauritius +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
Australia ka një sistem kursi të lirë të këmbimit, nënkupton se vlera e dollarit Australian (AUD) përcaktohet nga oferta dhe kërkesa për të në tregun e këmbimit të huaj. AUD konsiderohet si një monedhë komoditeti, sepse vlera e saj mund të ndikohet nga ndryshimet në çmimet e prodhimeve të komoditetit. Australia është një eksportuese e rëndësishme e prodhimeve të komoditetit si hekuri, gaz natyror i lëngshëm dhe produkte bujqësore. Sa i përket inflacionit, nga viti 2014 deri në 2021, Australia ka pësuar norma inflacioni që ishin më poshtë ose rreth 2%. Megjithatë, për shkak të pandemisë COVID-19 dhe luftës në Ukrainë, normat e inflacionit u rritën drastikisht që nga viti 2021, duke arritur afër 8% në vitin 2023. Megjithatë, falë rritjes së normave të interesit dhe politikave fiskale të përshtatshme të zbatuara nga vendi, inflacioni po stabilizohet tashmë. Vlen të theksohet se shumë ekonomi të mëdha në të gjithë botën kanë ballafaquar zakonisht nivele të ngjashme ose më të larta të inflacionit gjatë këtij periudhe. Ekonomia e Australisë ka qenë gjithmonë më mirë se të tjerët në menaxhimin e këtyre sfidave globale. Duke marrë në konsideratë stabilitetin e ekonomisë australiane, hapja e një llogarie në dollarë australian mund të jetë një opsion i favorshëm. Megjithatë, është e rëndësishme të vlerësoni rreziqet që lidhen me inflacionin dhe tarifat e konvertimit të monedhës kur merrni një vendim për të hapur një llogari tregtie FX në AUD.

Pyetje të shpeshta për AUD

Si mund të gjej brokerë Forex me llogari në AUD?

Gjetja e këtyre brokerëve është e lehtë. Dollari Australian është një monedhë e njohur dhe shumë brokerë ofrojnë llogari tregtie me atë monedhë. Mund të kontrolloni listën tonë më lart.

A ka vlerë të hap llogari në AUD?

Hapja e një llogarie në AUD do t'ju shpëtojë tarifat e konvertimit të monedhës nëse përfitimi juaj i depozitës është në AUD. Megjithatë, duhet të theksohet gjithashtu se tarifat e konvertimit nuk janë shumë të larta, dhe duhet të marrni parasysh gjithashtu inflacionin e monedhës në të gjatë.

A janë kushtet tregtare të ndryshme për llogaritë AUD?

Disa brokerë FX që ofrojnë llogari në Dollarë Australian kanë kushte tregtare pak të ndryshme për llogaritë AUD. Për shembull, disa brokerë kanë një depozitë fillestare minimale për llogaritë në 100 monedë llogarie. Ndërsa 100 USD dhe 100 AUD nuk janë të njëjta në fuqinë e tyre blerëse. Po ashtu, komisionet e tregtimit mund të jenë ndryshme.