Brokerët Forex me llogaritë BCH

Bitcoin Cash (BCH) është një altcoin të shquar që u krijua në vitin 2017 përmes një fork të rreptë nga Bitcoin. Objektivi kryesor i krijimit të BCH ishte për të përmirësuar kapacitetin e transaksionit duke pranuar më shumë transaksione në çdo bllok. Kjo modernizim synonte të zvogëlojë kohën e transaksionit dhe tarifat e lidhura me përdorimin e kriptovalutës. Pas fork-ut, Bitcoin Cash shpejt mori popularitet dhe bëri një nga kriptovalutat më të mëdha që dalin nga rrjeti Bitcoin. Bitcoin Cash ofron rrugë të ndryshme për investime dhe tregti. Mund të tregtohet si një Kontratë për Diferencë (CFD), duke i bërë të investitorëve të spekulojnë rreth lëvizjeve të çmimeve të saj pa e zotëruar pasurinë e bazës. Gjithashtu, individët që kërkojnë investime afatgjata mund të blejnë monedhat BCH drejtpërdrejt. Këto monedha mund të mbahen për një kohë të zgjatur me pritjen e kthimit të mundshëm në të ardhmen. Tregtia në Bitcoin Cash është e disponueshme 24/7, duke siguruar mundësi të mjaftueshme për investitorët për të marrë pjesë në treg. Ndërsa BCH konsiderohet shumë likuid, mund të mos ketë të njëjtën nivel të likuiditetit si Bitcoin (BTC), kriptovaluta origjinale nga e cila ajo u krijua. Disa brokerë gjithashtu ofrojnë llogari tregtare BCH dhe FX për klientët e tyre, duke lejuar përdoruesit të depozitojnë monedhat BCH dhe të marrin pjesë në veprimtaritë tregtare. Fitimet e gjeneruara nga këto tregti mund të jepen në BTC, duke përmirësuar kuantitetin e Bitcoin në portofolin e investitorit. Kjo veçori ofron përdoruesve fleksibilitetin për të diversifikuar pronat e tyre duke përfituar nga mundësitë e tregtisë së BCH.
ui.empty
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Vlera e Bitcoin Cash (BCH) ndaj Dolarit Amerikan ka shënuar një rënie të konsiderueshme që nga krijimi i saj në vitin 2017. Fillimisht vlerësuar rreth 3,160 USD për monedhë, ajo është ulur në rreth 125 USD në vitin 2019. Ashtu si në korrikun e vitit 2023, çmimi aktual i tregtisë për BCH ndaj Dolarit Amerikan është rreth 245,64 USD. Kjo ndryshim markant i çmimit tregon natyrën e larmishme të kriptovalutave, duke theksuar rreziqet shtesë të lidhura me investimet tregtare që përfshijnë BCH. Në vitin 2023, një grafik 90-ditor i korrelacionit mes Bitcoin dhe Bitcoin Cash tregoi një koeficient korrelimi prej 0.77. Koeficientët e korrelacionit variojnë nga -1 në +1, ku vlerat më të afërta me +1 tregojnë një korrelacion pozitiv mes pasurive, dhe anasjelltas. Kjo tregon që Bitcoin dhe Bitcoin Cash janë të korreluar ndjeshëm pozitivisht, që do të thotë se kundërshtojnë të lëvizin në drejtim të njëjtë. Është e rëndësishme të merret në konsideratë ky korrelacion gjatë marrjes së vendimeve tregtare. Përveç kësaj, si Bitcoin ashtu edhe Bitcoin Cash kanë furnizim të kufizuar, me vetëm 21 milion kriptovaluta të mundshme në çdo blockchain. Kjo mungesë kontribuon në vlerën e tyre e percepuar dhe mund të ndikojë në lëvizjet e tyre të çmimeve në kohë. Gjithsesi, si një tregtar, është thelbësore të vlerësohen me kujdes rreziqet dhe të ardhurat e lidhura me hapjen e llogarive BCH ose përdorimin e monedhave më të njohura të llogarisë. Vendimi duhet të bazohet në preferencat individuale, tolerancën ndaj riskut dhe analizën e tregut.

Pyetje të shpeshta për BCH

Si mund të gjej brokerë Forex me llogari Bitcoin Cash?

Është e vështirë të gjeni brokerë që lejojnë tregtarët të hapin llogari të gjalla në BCH. Ne kemi vlerësuar shumë brokerë për të krijuar listën e brokerëve Bitcoin Cash që mund të kontrolloni më sipër.

A mund të depozitoj BCH nëse kam kriptovalutën si CFD?

Jo, llojet e llogarisë mund të pranojnë vetëm monedha BCH dhe jo CFD. CFD është shkurtesë për Contract for Difference, dhe ndërsa ju mundëson të spekuloni rreth çmimit të pasurisë së bazës, blerja e një CFD nuk do të thotë se ju jeni pronar i një pasurie fizike.

A mund të tregtoj Forex duke përdorur llogaritë BCH?

Po, brokerët Forex që ofrojnë llogari BCH lejojnë tregtarët të tregtojnë shumë klasa instrumentesh, duke përfshirë edhe Forex-in. Megjithatë, duhet të theksohet se çmimet e kriptovalutave ndryshojnë shpejt, dhe ju duhet të merrni në konsideratë volatilitetin kur bëni investime duke përdorur BCH.