Platforma Forex që ofrojnë llogari DKK

Krona daneze (DKK) shërben si monedhë zyrtare e Danimarkës, Groenlandës dhe Ishujve Faroe. Fillimi i saj daton që nga vitit 1873. Lëshimi dhe rregullimi i monedhës janë përgjegjësi e Bankës Kombëtare të Danimarkës, bankës qendrore të Danimarkës. Është e rëndësishme të vërehet se Danimarka është anëtare e lëvizjes së lire të Evropës (EU) që nga viti 1973. Megjithatë, pavarësisht anëtarësimit të saj në EU, Danimarka ka zgjedhur të mos pranojë Euro si monedhë kryesore. Në vend të kësaj, kroja daneze mbajti një kurs të këmbimit të fiksuar me Euro nëpërmjet pjesëmarrjes së saj në Mekanizmin Evropian të Normës së Kursit (ERM II). Brenda këtij sistemi, kroja daneze vepron nën një frekuencë të ngushtë lëvizjeje krahas Euro. Megjithëse kursi i krojës daneze me Euro mbetet relativisht stabël, ajo lëviz lirshëm në krahasim me monedhat tjera. Si rezultat, DKK mund të tregtohet në tregun Forex, dhe shumë platforma e ofrojnë në kombinime me monedha kryesore popullore. Gjithashtu, disa platforma ofrojnë opsionin për tregtarët për të hapur llogari reale denominores në krona daneze, duke ua mundësuar atyre të shmangin tarifat e këmbimit. Kemi kryer një vlerësim të gjerë të kushteve të tregtimit të ofruar nga shumë platforma Forex që ofrojnë llogari daneze krona, dhe kemi mbledhur një listë të lartë në bazë të gjetjeve tona.
ui.empty
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Zgjedhja për të hapur një llogari në krona daneze (DKK) mund t'ju sigurojë avantazhin e kursimeve në tarifat e këmbimit. Megjithatë, është e rëndësishme të konsiderohet ndikimi potencial i inflacionit në vlerën e monedhës së llogarisë. Investimi në një monedhë që është e prirur për devalorizim të shpejtë nuk do të ishte i këshillueshëm. Fatmirësisht, Danimarka ka një histori të mbajtjes së një norme të ulët të inflacionit. Nga viti 1990 deri më 2020, norma e inflacionit varionte nga 0.2% deri në 3.4%. Në vitin 2021, Danimarka ka përjetuar një rritje të shpejtë të inflacionit, duke arritur në 7.7%. Është e rëndësishme të kuptoni kontekstin pas rritjes së kësaj. Pandemia globale COVID-19 dhe ngjarje të mëpasme, si Lufta në Ukrainë, paraqitën sfida të mëdha për inflacionin në nivel botëror. Megjithatë, kushtet ekonomike të Danimarkës janë të duhura dhe vendi ka treguar aftësinë e tij për të menaxhuar efektivisht goditjet inflacionare në nivel botëror. Si rrjedhojë, hapja e një llogarie në krona daneze mund të jetë një vendim i mirë. Për më tepër, është e vlefshme të vërehet se Danimarka nuk është një eksportues i madh i mallrave dhe krona daneze zakonisht nuk konsiderohet si një monedhë e mallrave. Fuqia e monedhës daneze mund të kreditojë faktorë si kapitali njerëzor me aftësi të larta, investimet në transportin deniz, farmaceutikët, përpunimin e ushqimit dhe energjinë rinovueshme. Në përmbledhje, hapja e një llogarie në krona daneze ofron avantazhin e kursimeve në tarifat e këmbimit. Norma historike e inflacionit të Danimarkës, së bashku me aftësinë e saj për të menaxhuar shtytjet inflacionare efektivisht, e bëjnë atë një zgjedhje të favorshme për investime. Fuqia e kronës daneze vjen nga faktorë si kapitali njerëzor me aftësi të larta dhe investimet në industritë e ndryshme, duke përfshirë transportin deniz, farmaceutikat, përpunimin e ushqimit dhe energjinë rinovueshme.

Pyetje të shpeshta për DKK

Cilat janë avantazhet e hapjes së një llogarie në DKK?

Nëse përdorni Kro daneze (DKK) çdo ditë, hapja e një llogarie tregtie në atë monedhë do t'ju kursente para në konvertimin e monedhëve.

Si mund të gjej platforma që ofrojnë llogari në Kro daneze?

Krona daneze nuk është një valutë kryesore si Euro, USD, GBP dhe të tjerët, dhe nuk shumë platforma ofrojnë DKK si monedhë llogarie. Për t'ju ndihmuar në procesin e zgjedhjes së platformës, kemi krijuar një listë të lartë të platformave që ofrojnë llogari tregtie Forex në DKK.

Sa para do të humbas në konvertimin e monedhave në DKK?

Kostot e konvertimit të monedhës varen nga tarifat e këmbimit në çdo moment të dhënë, dhe zakonisht janë shumë të ulëta. Megjithatë, nëse jeni lloji i tregtarit që depoziton dhe tërheq para nga llogaria e tij tregtare me frekuent, kostot e konvertimit mund të shtohen.