Brokerët e FX që ofrojnë llogari në Shekelin izraelit

Shekeli izraelit (ILS) shërben si monedhë zyrtare e Izraelit, me simbolin "₪" ose "ILS" që përdoret zakonisht për ta përfaqësuar atë. Banka e Izraelit, si banka qendrore e vendit, është përgjegjëse për nxjerrjen dhe menaxhimin e monedhës, duke synuar të mbajë stabilitetin e shkallëve të infacionit brenda vendit. Më 24 shkurt 1980, u prezantua Shekeli izraelit (ILS) si monedhë zyrtare e Shtetit të Izraelit, duke zëvendësuar Shekeli izraelit të mëparshëm (ILR) në një kurs konvertimi prej 1 Shekeli për 10 Lira. Ky kalim ishte pjesë e reformave ekonomike më të gjerë që synonin stabilizimin e ekonomisë dhe kontrollimin e inflacionit. Megjithëse Shekeli izraelit është një monedhë popullore për tregtinë në tregun e këmbimit valutor, është e vlefshme të theksohet se ka një numër të kufizuar të brokerëve që ofrojnë ILS si monedhë llogarie. Nëse bëni shpesh transaksione me Shekeli, hapja e një llogarie tregtare në ILS mund t'ju ndihmojë të evitoni tarifat e lidhura me këmbimin valutor. Është e rëndësishme të mbeteni të informuar në lidhje me informacionin aktual të lidhur me këmbimin valutor dhe për të konsultuar burime të besueshme ose institucione financiare për detajet më të fundit në lidhje me Shekeli izraelit (ILS) dhe disponueshmërinë e tij për llogaritë tregtare.
ui.empty
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Shekeli izraelit (ILS) vepron si një monedhë që lëviz lirshëm, që do të thotë se vlera e tij përcaktohet nga forcat e ofertës dhe kërkesës në tregun e këmbimit valutor. Për dallim nga valutat e mallrave, Shekeli izraelit nuk lidhet drejtpërdrejt me çmimin e një malli të caktuar. Në vend të kësaj, vlera e tij ndikohet nga një spektër faktorësh, duke përfshirë të dhënat ekonomike, politikat e bankës qendrore, ngjarjet gjeopolitike dhe qëndrimin e tregut. Izraeli gëzon një ekonomi të fortë, që siguron mbështetje për valutën lokale. Për sa i përket inflacionit, Izraeli ka arritur t'i mbajë shkallat e inflacionit relativisht të ulëta krahasuar me tendencat globale. Nga viti 1998 deri në 2022, inflacioni në Izrael ka qëndruar përgjithësisht në mesin e 5.8% dhe -6%. Edhe në vitin 2022, kur inflacioni ishte i lartë në nivel global, Izraeli regjistroi një shkallë inflacioni prej 4.4%. Inflacioni i ulët është i rëndësishëm për marrjen e vendimeve të investimeve, sepse siguron që fuqia blerëse e parave tuaja të mbetet stabile në kohë. Duke marrë parasysh shkallat e favorshme të inflacionit dhe forcën e ekonomisë izraelite, Shekeli izraelit (ILS) paraqet një monedhë të favorshme për nisjen e investimeve dhe spekulimin në instrumente financiare. Është e rëndësishme të theksohet se informacioni lidhur me këmbimin valutor dhe kushtet ekonomike mund të ndryshojnë, dhe është e këshillueshme të konsultohen burime të azhurnuara dhe të besueshme ose institucione financiare për detajet më të sakta dhe më të fundit në lidhje me Shekeli izraelit (ILS) dhe përshtatshmërinë e tij për veprimtaritë e investimeve.

Pyetje të shpeshta për ILS

A është ide e mirë të hap një llogari tregtare ILS FX?

Nëse përdorni aktivisht Shekeli izraelit, hapja e një llogarie live në ILS do t'ju kursente para në këmbimin valutor. Nga ana tjetër, duhet të përmendet se Izraeli ka një ekonomi të fortë dhe ka arritur të mbajë stabilitetin e shkallëve të inflacionit pas vitit 1998. Çka bën ILS një mundësi të shkëlqyer për të bërë investime të gjata ose të shkurtra në tregun financiar.

Si mund të gjej brokerët Forex që ofrojnë llogari ILS?

Është sfiduese të gjeni një broker Forex që ofron ILS si monedhë llogarie. Ne kemi bërë kërkime në disa brokerë për të krijuar listën e mësipërme që mund të shihni në këtë udhëzues.

Çfarë duhet të kërkoj kur zgjedh brokerë Forex me llogari ILS?

Gjëja e parë për tu konsideruar kur zgjedhni një broker është rregullat. Sigurohuni që brokeri juaj është i besueshëm. Së dyti, duhet të kontrolloni tarifat e tregtimit. Disa brokerë mund të kenë tarifa të ndryshme për monedhat e llogarive të ndryshme. Sigurohuni të kontaktoni shërbimin për klientë për të verifikuar komisionet në llogaritë ILS para se të hapni një llogari.