Llogari valutore RON fx

Leu i Ri Rumun (RON) shërben si monedha zyrtare fiat e Rumunisë, duke zëvendësuar Leun e vjetër në vitin 2005. Ka disa avantazhe të përdorimit të leut si monedhë bazë: Reduktim i Kostos së Transaksionit: Përdorimi i metodave lokale të pagesës dhe shmangia e tarifave të konvertimit të valutave ndihmojnë në uljen e shpenzimeve të transaksionit. Opcionet Favorable të Forex: Brokerët e Forex që ofrojnë llogari RON ofrojnë gjithashtu mënyra të pagesës popullore në Rumani, duke rezultuar në tarifa më të ulëta. Megjithatë, është thelbësore të ceket se leu i ri është paraparë të zëvendësohet me euro në vitin 2024. Pavarësisht pranimit dhe shkëmbimit të lirë të USD dhe EUR, leu mbetet valuta dominuese në Rumani, duke e bërë atë një zgjidhje të preferuar për tregtarët. Për tregtarët e vendas të Forex që kërkojnë të minimizojnë kostot, llogaria e tregtisë së RON është zgjidhja optimale. Nëse jeni të interesuar të përfitoni nga avantazhet e llogarive të tregtisë së Forex RON, këtu është një listë e brokerëve të mësipërm të Forex me llogari Leu.
ui.empty
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Brokerët e Forex që ofrojnë llogari në Leu në Rumani, nënshkruhen në mbikëqyrjen e Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare Rumune (ASF). Ky organ ndërkombëtar i përcakton brokerëve një leverage maksimal prej 1:30 për tregtarët e tyre tregtarë në vend, duke përputhur standartet e organeve të besueshme si FCA, ASIC dhe CySEC. Leu i Ri vepron si monedhë e lëvizshme, që do të thotë se kurset e këmbimit të tij janë nën ndikimin e fuqive të ofertës dhe kërkesës. Si rrjedhojë, paraqet një mundësi atraktive për spekulim. Për tregtarët e Forex rumun të cilët synojnë për të tregtuar monedhën e tyre para vitit 2024, është e këshillueshme të zgjedhin brokerë të Forex me llogari RON. Këto llogari përgjigjen specifikisht nevojave dhe preferencave të tyre.

Pyetje të shpeshta për RON

Çfarë është kjo valutë RON?

Valuta RON tregon Leun e Ri Rumun, monedhën zyrtare fiat e Rumunisë e cila u prezantua në vitin 2005. Ajo do të zëvendësohet me EUR në vitin 2024.

Është RON valutë e fiksuar apo e lëvizshme?

RON është valutë e lëvizshme, që do të thotë se nuk është e caktuar për ndonjë valutë tjetër dhe kursi i saj i këmbimit përcaktohet nga forcave tregtare të ofertës dhe kërkesës në tregun e këmbimit të huaj.

Cilat janë përfitimet e përdorimit të RON si monedhë bazë të llogarisë së tregtisë së Forex?

Ka disa përfitime të përdorimit të RON si monedhë bazë të llogarisë së tregtisë së Forex, duke përfshirë shmangjen e tarifave të konvertimit të valutave, uljen e kostos së transaksionit dhe gëzimin e leverage 1:30 për tregtarët e zakonshëm.