Listë e mësipërme e brokerëve të tregtisë Forex që ofrojnë llogari në Dollar amerikan

Dollari Amerikan (USD) është monedha zyrtare e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, me një histori të pasur që daton nga Ligji i Monedhave të vitit 1792. Lëshimi dhe menaxhimi i USD janë mbikqyrur nga disa entitete, përfshirë Departamentin e Thesarit të Shteteve të Bashkuara dhe Sistemin e Rezervës Federale, që funksionon si sistemi bankar qendror i SHBA-së. Në tregun Forex, USD mban një pozicion të dominuar si monedha më e gjerë në tregti. Shërben si monedha kryesore rezerve në nivel global dhe bëhet tregtim aktive me valuta të ndryshme. Llogaritë tregtare në USD ofrojnë tradërave qasje në një varg të gjerë të çifteve valutore dhe instrumenteve financiare, duke e bërë atë një zgjedhje të preferuar për tregtinë Forex. Stabiliteti, likuiditeti dhe pranimi i gjerë i USD në tregtinë dhe financën ndërkombëtare e bëjnë atë një monedhë avantazhuese për tregtarët Forex.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Dollari Amerikan (USD) ka përjetuar historikisht inflacion të moderuar krahasuar me disa monedha të tjera, pasi Rezerva Federale e Shteteve të Bashkuara synon të mbajë çmime stabile dhe të kontrollojë inflacionin. Normat vjetore të inflacionit në SHBA nga viti 1991 deri në 2021 kanë qëndruar nga -0.4% deri në 4.7%, që tregon një monedhë relativisht stabile. Për shkak të stabilitetit dhe pranimit të gjerë, hapja e llogarive tregtare Forex të shprehura në USD mund të jetë një vendim i arsyeshëm. Llogaritë e shprehura në USD ofrojnë shumë avantazhe, duke përfshirë qasje në një gamë të gjerë të çifteve valutore dhe instrumenteve financiare, si dhe kosto më të ulët të konvertimit të valutave. USD është një nga monedhat më të ofruara të llogarisë nga brokerët Forex, dhe është i përkrahur nga shumë opcione pagesash, duke ofruar lehtësi dhe fleksibilitet tregtarëve. Likuiditeti i lartë dhe njohja globale e bëjnë atë një zgjedhje ideale për tregtarët që kërkojnë një monedhë të qëndrueshme dhe të lëshueshme për llogarinë e tyre të aktivitetit të tregtisë Forex.

Pyetje të shpeshta për USD

A është e vështirë të gjeni brokerë Forex me llogari në USD?

Aspak, shumica e brokerëve FX ofrojnë USD si monedhë llogarie për klientët e tyre. Për të lehtësuar procesin e seleksionit për ju, kemi kontrolluar disa brokerë dhe krijuar top-listën e brokerëve USD për ju.

A janë llogaritë e tregtisë USD të ndryshme nga llogaritë e valutave të tjera?

Brokerët Forex që ofrojnë llogari USD kanë llogari tregtie të ngjashme për valuta të ndryshme. Megjithatë, disa brokerë mund të kenë dallime të vogla. Për shembull, brokerët mund të kërkojnë 100 njësi të monedhës llogari si kërkesë minimale fillestare të depozitës, dhe ofrojnë komisione të lehtësisht të ndryshme për monedhat e ndryshme llogarie.

A ka vlerë hapja e një llogarie tregtie në USD?

Dollari amerikan është monedhë më e shfrytëzuar aktivisht në tregun Forex. Është monedhë numër një rezerve në botë. Ka vlerë të hapni një llogari tregtie në USD nëse përdorni aktivisht këtë monedhë në transaksionet tuaja financiare. Kështu, do të jeni në gjendje të shpëtoni kostot e konvertimit të valutës.