USDT në tregtinë Forex

Tether (USDT) është një kriptovalutë stabile e lidhur me dollarin amerikan, duke e bërë atë një valutë digjitale e mbështetur në pasuri, e përdorur gjerësisht në bursat kriptografike për blerjen dhe shitjen e kriptovalutave të tjera. U lansua nga Tether Limited Inc. në vitin 2014, që ka qendrën në Hong Kong, dhe tani i takon iFinex Inc., i cili po ashtu operon bursën e kriptovalutave Bitfinex. Ka disa avantazhe në përdorimin e një llogarie tregtie USDT fx, duke përfshirë popularitetin e saj në reduktimin e kostove të transaksionit dhe shmangien e taksave të konvertimit. Vlera e Tether është fiksuar në mënyrë të qëndrueshme në 1 USD, me fluktuacione të vogla gjatë periudhave të volatilitetit të lartë në tregjet kriptografike. Kjo stabilitet lejon tregtarët të bëjnë transaksione të sigurta të fondeve pa ekspozim ndaj rreziqeve valutore. USDT është një kriptovalutë e njohur dhe një valutë tregtie e preferuar, e ofruar nga shumë brokerë. Përveç kësaj, tregtarët e kriptovalutave përfitojnë nga procesimi i shpejtë i transaksioneve të rrjetit USDT kur përdornin brokerët e Forex me llogari USDT. Megjithatë, janë shprehur shqetësime lidhur me mbështetjen e pretenduar 1-tek-1 të Tether me USD dhe mungesën e auditimeve që tregojnë rezerva të mjaftueshme të pasurive. Audiencët kanë hasur vështirësi në marrjen e një liste të saktë të pasurive që mbështesin Tether, duke cojtur në skeptikëri. Përveç kësaj, janë bërë akuzat për manipulimin e çmimit duke përfshirë Tether, edhe pse hulumtimet akademike në këtë çështje kanë dhënë rezultate të ndryshme. Pavarësisht këtyre kontroversave, USDT mbetet shumë i popullarizuar dhe është bërë stable coin më i madh në volume tregtare dhe kapitalizim tregtar, duke mbajtur një pjesë të rëndësishme të tregut të kriptovalutave. Shumica e transaksioneve në bursat e kriptovalutave përfshijnë këmbimin e monedhave për USDT para tregtisë së kriptovalutës së dëshiruar, duke bërë USDT bazën e botës së kriptovalutave. Për shkak të popullaritetit dhe pranimit të gjerë, tregtarët e shpesh përdorin atë për tregti të kriptovalutave. Më poshtë, kemi përgatitur një listë të brokerëve të Forex më të besueshëm që ofrojnë llogari USDT për qëllimet tuaja të tregtisë.
ui.empty
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Tether është përballur me sfida ligjore, përfshirë një gjyq nga Zyra e Avokatit të Përgjithshëm të New Yorkut, që rezultoi në një gjashtë me iFinex, duke përfshirë një pagesë prej 18.5 milionë dollarësh. Përveç kësaj, Komisioni Amerikan i Tregtisë së Mallrave të Fshikëzave (CFTC) gjobiti Tether Limited për bërjen e pretendimeve të rremë mbi mbështetjen e saj, duke çuar në terma të rishikuar për të sqaruar përmbajtjen e rezervës së saj. Tani, të eksplorojmë avantazhet e përdorimit të brokerëve FX që ofrojnë llogari në Tether (USDT). Një përfitim kyç është koha e shpejtë e procesimit, që minimizon kohën e depozitave të fondeve në llogarinë e tregtisë. Sidoqoftë, taksat e ulëta të transaksionit të rrjetit janë të favorshme për tregtarët. Brokerët që ofrojnë CFD për kriptovaluta dhe pranojnë USDT si opsion pagese i lejojnë tregtarët të depozitojnë shpejt fonde dhe të fillojnë të tregtojnë kriptovaluta, duke i ofruar më shumë fleksibilitet. CFD-të gjithashtu eleminojnë nevojën për miratim të rrjetit, duke e lejuar shfrytëzimin e menjëhershëm të urdhërave të kriptos. Brokerët FX që ofrojnë llogari në Tether zakonisht ofrojnë një gamë të gjerë të kriptovalutave të njohura dhe klasa të ndryshme të pasurive, duke e bërë të mundur për tregtarët të kenë qasje në pasuri të ndryshme, nga Forex deri te kriptot, pa nevojën për të ndërruar platforma. Një avantazh tjetër është se USDT nuk ka kufij juridiksionalë; megjithëse nuk është plotësisht decentralizuar, mund të përdoret në të gjithë botën nga çdo vend. Kjo i mundëson tregtarëve transferimin e parave nëpër botë brenda minutash dhe me taksa minimale. Si rezultat, tregtarët mund të zgjedhin brokerët e rregulluar mirë që ofrojnë llogari USDT nga një gamë e gjerë opsionesh. Po ashtu, ata mund të tërheqin kriptovalutën nga një shkëmbim dhe ta transferojnë në një broker tjetër me taksa minimale dhe shpejtësi më të larta të transferimit. Popullariteti i gjerë i USDT ka rivendosur pozicionin e tij në tregun kriptografik, duke e bërë atë një kriptovalutë me dukshëm "të madhe për të dështuar". Tregtarët mund të gëzojnë plotësisht shpejtësinë e transaksioneve të tij dhe pranimin e gjerë duke zgjedhur brokerët Forex me llogari USDT për nevojat e tyre të tregtisë.

Pyetje të shpeshta për USDT

A mund të tregtoni forex me Usdt?

Përgjithmonë, mund të tregoni forex me USDT. Disa brokerë Forex ofrojnë llogari forex USDT, duke i lejuar tregtarët të përdorin Tether si monedhën bazë për aktivitetet e tyre tregtare forex dhe depozitat dhe tërheqjet.

Çfarë është USDT në kriptovalutë?

USDT, njohur gjithashtu si Tether, është një kriptovalutë stabile e gjerësisht përdorur e lidhur me vlerën e dollarit amerikan dhe mbështetur nga shumë pasuri shumë të lëvizshme. Lista e saktë e këtyre pasurive nuk zbulohet. USDT u lansua në vitin 2014 nga Tether Limited Inc.

Cilat janë avantazhet e përdorimit të USDT në forex?

Përdorimi i Tether në Forex ofron disa avantazhe, duke përfshirë uljen e kostove të transaksionit, shmangien e tarifave të konvertimit kur tregtoni kriptovaluta, dhe mbrojtjen nga rreziket valutore për shkak të vlerës fikse prej 1 USD. Gjithashtu, ajo lejon transaksione të shpejta dhe me kosto të ulëta në të gjithë botën.