E vërteta rreth tregtisë me opsione binare

Opsionet binare janë një lloj klase pasurie financiare, të konsideruara si opsione egzotike, që ofrojnë dy rezultate të mundshme: një shumë monetare të fiksuar ose asgjë fare. Këto opsione mund të kategorizohen gjerësisht në dy lloje kryesore: opsione me para ose asgjë dhe opsione me pasuri ose asgjë. Zakonisht, brokerët Forex me Opsione Binare fokusohen në opsionet binare me para ose asgjë, ku tregtarët duhet të parashikojnë me saktësi drejtimin e çmimit në skadim të opsionit. Opsionet binare vijnë me kohë të caktuara skadimi, të cilat mund të ndryshojnë nga minuta në orë, në varësi të brokerit. Tregtarët kanë fleksibilitetin të zgjedhin kohën që preferojnë. Nëse parashikimi i tyre është i saktë, ata fitojnë një fitim; megjithatë, nëse janë gabim, humbin bastin fillestar. Me fjalë të thjeshta, opsionet binare përfshijnë parashikimin se çmimi i një pasurie bazë do të jetë mbi ose nën një nivel të caktuar në një kohë të veçantë. Pasi skadojnë, këto opsione rregullohen në $100 ose $0, në varësi të saktësisë së bastit. Është thelbësore të jeni të vetëdijshëm se opsionet binare janë lidhur me mashtrime dhe lojëra fati, duke rezultuar në ndalimin e tyre në shumë juridiksione. Si rezultat, është kritik për tregtarët të gjenden brokerë të mirë-regulluar për të garantuar sigurinë dhe legjitimitetin e tregtisë me opsione binare. Më poshtë gjendet një listë e brokerëve më të besueshëm të Forex për tregtinë me Opsione Binare.
ui.empty
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Opsionet binare kanë përballuar kritikë të konsiderueshme, me shumë që i konsiderojnë më të ngjashëm me lojë fati sesa me investime të legjitime. Kjo perceptim lind nga struktura e tyre të pagesave jo të favorshme dhe kushti minimal për njohjen e tregut. Kur një tregtar gabon, ata rrezikojnë që të humbin vlerën e plotë të bastit në një mënyrë të shpejtë, që mund të çojë në shuarjen e plotë të llogarisë së tyre tregtare. Për të arritur sukses në tregtinë me opsione binare, tregtarët kanë nevojë për njohuri dhe përvojë të gjërë. Gjithashtu, është kritik të jeni të kujdesshëm gjatë zgjedhjes së më të mirës brokerë të Forex që ofrojnë Opsione Binare, pasi skemat mashtruese janë të përhapura në këtë industri. Shumë tregtarë kanë denoncuar mashtrimet, duke nxitur hetimet nga autoritetet si FBI. Në përgjithësi, për shkak të rreziqeve të lidhura me opsionet binare dhe mundësisë së mashtrimeve, është thelbësore që tregtarët të trajtojnë këtë lloj tregtie me kujdes dhe të kërkojnë edukim dhe udhëzime për të marrë vendime të informuara.

Pyetje të shpeshta për Binary Options

Çfarë janë opsionet binare?

Opsionet binare janë derivatet financiare me dy rezultate të mundshme: një pagesë të fiksuar ose asgjë fare. Tregtarët duhet të parashikojnë se çmimi i pasurisë do të jetë mbi ose nën një nivel të caktuar në një kohë të veçantë.

A janë opsionet binare ilegale?

Opsionet binare kanë përballur kritika dhe janë ndaluar në shumë juridiksione për shkak të lidhjes së tyre me mashtrim dhe lojërat e fatit. Është e këshillueshme të kontrolloni rregulloret dhe ligjet vendore për të qenë të sigurt se ato janë të lejuara në juridiksionin tuaj.

A mund të fitoni vërtet para me opsionet binare?

Është e mundur të fitoni para me opsionet binare, por konsiderohet riskante dhe më shumë si lojë fati sesa tregti ose investime. Do të kërkojë njohuri të gjerë, përvojë, dhe zgjedhjen e një brokeri të besueshëm, të mirë-regulluar për të evituar mashtrime dhe për të fituar një fitim.