Më të mirët Forex brokerë që ofrojnë CFD në aksione

CFD-ë e aksioneve (Kontratat për Diferencë) janë instrumente financiare të njohura që i japin mundësi tregtarëve të spekulojnë mbi lëvizjet e çmimeve të aksioneve të kompanive individuale pa e përmbajtur asetet themelore. Shumë brokerë Forex përfshijnë CFD-ë të aksioneve në ofertat e tyre të tregtisë, duke i dhënë tregtarëve një gamë të gjerë mundësish tregtie. Është e rëndësishme të kuptohet se çmimet e aksioneve kanë sjellje të ndryshme nga instrumentet tjera, si monedhat. Ndërsa aksionet mund të përjetojnë të rritje të papërshatshme çmimi, ato mund gjithashtu të zbriten deri në zero, për dallim nga monedhat, që vlerësohen në krahasim me monedha të tjera dhe mbështeten nga vendet. Për të marrë vendimet e informuara të tregtisë, tregtarët shpesh përdorin analizën teknike dhe analizën themelore. Platformat e tregtisë zakonisht ofrojnë mjete të fuqishme për analizën teknike, duke i dhënë tregtarëve mundësinë për të kryer analiza të pjesshme tregu dhe zbuluar mundësi tregtie potenciale. Duke kuptuar karakteristikat unike të CFD-ëve të aksioneve dhe duke përdorur një qasje analize të pasur, tregtarët mund të përmirësojnë strategjitë e tyre të tregtisë dhe potencialisht të përfitojnë nga lëvizjet e ndryshme të tregut. Megjithatë, si çdo instrument financiar, tregtia e CFD-ëve të aksioneve ka riskje, dhe tregtarët duhet të zbatojnë teknika të duhura menaxhimi të rrezikut për të mbrojtur kapitalin e tyre.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
CFD-ët e aksioneve ofrojnë disa avantazhe për tregtarët. Leverage-u lejon tregtarët të tërheqin fuqinë e tyre blerëse, me raporte tipike të leverage-it që variojnë nga 5:1 deri në 20:1. Për dallim nga investitorët e vërtetë të aksioneve, tregtarët e CFD-ëve mund të blejnë dhe të shesin në të shkurtër, madje edhe në tregje depresive. Megjithatë, tregtarët e CFD-ëve nuk kanë të drejta pronësie ose të drejta për votim. Gjithashtu, CFD-ët e aksioneve kanë tendencë t'i ketë më të shtrirë, duke rezultuar në ndihmën më të ulët të çmimeve në krahasim me aksionet fizike. Kjo lëvizshmëri bën që CFD-ët të jenë një opcion i arritshëm për tregtarët, pasi shumë brokerë ofrojnë CFD-ë me kërkesa të ulëta të depozitave fillestare. Megjithëse CFD-ët e aksioneve ofrojnë shumë përfitime, është e rëndësishme që tregtarët të përmbajnë se leverage-u gjithashtu rrit ekspozimin ndaj riskut. Praktikimi i menaxhimit të duhur të rrezikut dhe kuptimi i dallimeve midis CFD-ëve të aksioneve dhe pronësisë reale të aksioneve do t'ua mundësojë tregtarëve të reflektojnë në vendimet e informuara dhe të maksimizojnë potencialin e tyre të tregtisë.

Pyetje të shpeshta për CFDs on Stocks

Çfarë duhet të kërkoni në një broker për tregtinë e CFD-ëve të aksioneve?

Kur konsideroni brokerët Forex me CFD-ë në aksione, duhet të merrni parasysh tarifat e tregtisë, rregulloret, platformat e tregtisë, asetet e disponueshme dhe llojet e llogarive. Lista jonë e parë e brokerëve në këtë udhërrëfyes është dizajnuar për të ju ndihmuar në procesin e zgjedhjes.

Cilën platformë duhet të zgjedh për tregtinë e CFD-ëve të aksioneve?

Shumë brokerë ofrojnë platforma tregtie të personalizuara, ndërsa të tjerë përdorin software të tretë. Zgjedhja më e njohur për tregtinë e aksioneve si CFD është MetaTrader 5 (MT5). MT5 është një platformë me shumë-asete që mbështet tregtinë algoritmike, ofron mjetet dhe treguesit e gjërë për kërkime tregu dhe ofron thellësinë e tregut (DOM) për analizën e çmimeve të ofruara dhe të kërkuara.

A janë më të mirë CFD-ët e aksioneve krahasuar me aksionet reale?

CFD-ët e aksioneve janë më të mirë për tregtinë e shkurtër dhe mesatare, ndërsa aksionet reale janë më të mira për investime të gjata në kompanitë. Arsyeja kryesore janë tarifat. CFD-ët e aksioneve jepen me tarifa të vogla për të mbajtur një pozicion hapur natën, dhe këto tarifa mund të ndërtohen me kalimin e kohës.