më të mirët Forex brokerë që ofrojnë ETF

Një Fond Tregtar i Shkëmbyeshëm (ETF), i ngjashëm me një fond investimesh, është një siguri investimi e grumbulluar. Megjithatë, ato që i dallojnë ETF nga të tjerët është aftësia e tyre për të u tregtuar në tregun e aksioneve si aksione normale. Kjo veçori lejon tregtarët të shkurtojnë ose të zgjasin efektivisht të gjithë industrinë ose sektorin, në varësi të sektorit të sigurimeve që ETF ndjek. Në thelb, një ETF ndjek një indeks, sektor, mallkim ose aset tjetër. Nuk ka shumë Forex brokerë për tregtinë me ETF. Është thelbësore të gjesh brokerë të mirë-regulluar me përvojë të gjërë në tregje për të siguruar besueshmërinë e tyre. Për të përfituar nga mundësitë unike të ofruara nga këto asete, kemi përgatitur një listë të më të mira të Forex brokerëve që ofrojnë ETF.
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
7.39
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CMA, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.03
Naga Markets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CySEC
Platformat
MT4, MT5, Tejkalohet
5.77
MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
FSA Labuan, FSC e Ishujve të Virgjër Britanike, VFSC
Platformat
MT5, Tejkalohet
5.41
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
Autoriteti i Shërbimeve Ndërkombëtare MWALI
Platformat
MT4, MT5
5.23
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSCA, VFSC
Platformat
MT4, MT5
5.05
Admiral Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus pa depozitëKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CMA, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Tregtarët dhe investitorët kanë përshtatshmërinë e blerjes së ETF përmes platformave të ndryshme në internet. Megjithatë, është thelbësore të bëjnë hulumtim të thelluar mbi ETF, duke marrë parasysh faktorë si likuiditeti, diversifikimi dhe shkallët e shpenzimeve. ETF-ja e parë shumë-mike, SPDR S&P 500 ETF (SPY), u prezantua në vitin 1993. Është e rëndësishme të theksohet se ETF-të ndryshojnë nga fondet indeksore, duke shquar në likuiditetin dhe efektivitetin e kostove. Kostot e lidhura me blerjen dhe shitjen e ETF-ve janë relativisht të ulëta. Një avantazh i konsiderueshëm i tregtisë me ETF është që investitorët dhe tregtarët mund të përdorin të njëjtin llogari Forex për tregtinë me të dyja Forex dhe ETF, duke shtuar apelin e tyre. Brokerët Forex me ETF ofrojnë mundësi unike për tregtimin e sektorëve të caktuar të tregut me kosto relativisht të ulëta, duke ofruar karakteristika të ngjashme me tregtinë e aksioneve. Në përfundim, ETF-të ofrojnë një rrugë të premtuar për tregti, duke kombinuar aksesin, diversifikimin dhe efektivitetin e kostove, duke i bërë ato një zgjedhje tërheqëse për tregtarët dhe investitorët njësoj.

Pyetje të shpeshta për ETFs

Si funksionojnë ETF-të?

ETF-të janë të ngjashme me fonde investimi në përvojë që ndjekin indekse, mallkim ose sektorë të caktuar. Ata tregtohen në tregjet e aksioneve si aksione dhe kjo i lejon tregtarët dhe investitorët të blejnë dhe të shesin pjesë të aksioneve gjatë ditës së tregtisë.

A janë ETF-të një investim i mirë?

ETF-të mund të jenë një investim tërheqës për shkak të diversifikimit, likuiditetit dhe kostove të ulët. ETF-të ofrojnë ekspozim ndaj aseteve të ndryshme, duke i bërë ato të përshtatshme për investime afatgjata.

A janë ETF-të të mira për fillestarët?

ETF-të mund të tregtohen edhe nga fillestarët, pasi janë të thjeshta në natyrë, të diversifikuara dhe fleksibile. ETF-të ofrojnë një mënyrë të lehtë për të hyrë në një gamë të gjerë të aseteve pa kompleksitetin e zgjedhjes individuale të aksioneve.