Tregtia e energjisë

Tregtia e energjisë përfshin blerjen dhe shitjen e mallrave të energjisë në tregjet financiare. Ngjashëm me metalet e çmuara, këto mallra ofrohen gjerësisht nga brokerët e Forex të njohur në formën e CFD-ve, duke e pasur parasysh popularitetin e tyre. Përmbledhur nga burime natyrore, mallrat luajnë një rol të rëndësishëm në fuqizimin e ekonomisë botërore. Mallrat e preferuara të energjisë përfshijnë naftën e brishtë (kryesisht Brent dhe WTI), gazin natyror, naftën për ngrohje, benzinën dhe karbonin. Përveç kësaj, disa mallra të rralla si etanol dhe biogazit ofrohen nga një numër i vogël i brokerëve. Kur zgjedhin brokerët e Forex për tregtinë e energjisë, marrni në konsideratë faktorë të rëndësishëm si rregullativa, kosto të ulëta, spred të ulët dhe shpejtësi ekzekutimi. Hulumtoni listën më poshtë për të gjetur brokerët më të mirë të Forex që ofrojnë energji.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Tregtarët dhe investitorët marrin pjesë në tregtinë e energjisë kryesisht për të spekulluar për lëvizjet e çmimeve dhe menaxhimin e rreziqeve të lidhura me volatilitetin e çmimeve të energjisë. Shumë kompani ndërkombëtare përdorin mallrat e energjisë si mburojë kundër fluktuacioneve të ardhshme të çmimeve të karburantit. Për tregtarët, CFD-ët në mallra ofrojnë një mundësi të këndshme për të fituar pa kujtuar drejtimin e tregut. Shumica e brokerëve të Forex me energji ofrojnë CFD-ë, duke i bërë ato instrumente ideale për spekulim. Leverazhi ndryshon nga broker në broker dhe zakonisht lëviz në mes 1:5 dhe 1:20, me vetëm disa brokerë që ofrojnë leverage mbi 1:20 për mallrat. Ndërsa disponueshmëria e produkteve specifike të energjisë mund të ndryshojë midis brokerëve të forex, nafta dhe gaz natyror dalin si dy mallrat më popullore. Për të arritur sukses, tregtarët duhet të zgjedhin brokerët e Forex të rregulluar mirë për tregtinë e energjisë dhe të bëjnë një analizë të thellë të tregut për të maksimizuar fitimet.

Pyetje të shpeshta për Energies

Çfarë janë energjitë në tregti?

Energjitë në tregti referohen në mallrat e energjisë si nafta e brishtë, gaz natyror, nafta për ngrohje, benzinë dhe karboni. Këto mallra blihen dhe shiten në tregjet financiare çdo ditë dhe shpesh ofrohen në formën e CFD-ve.

Si mund të filloj tregtinë me energji?

Për të filluar tregtinë e energjisë, filloni duke zgjedhur brokerët e mirëregulluar të Forex që ofrojnë energjinë si CFD me kosto të ulëta dhe spred të ulët për të përfituar. Do t'ju duhet të hapni një llogari tregtie dhe të depozitoni fonde për të filluar tregtinë.

Çfarë janë llojet kryesore të energjisë që tregtohen?

Llojet më të popullarizuara të energjisë që tregtohen në tregjet financiare janë nafta e brishtë (Brent dhe WTI), gaz natyror, nafta për ngrohje, benzinë dhe karboni. Disa brokerë mund të ofrojnë mallra të rralla si etanol dhe biogazit, por ato janë më pak të zakonshme.