Brokerët më të mirë të Forex për tregtinë me metale të çmuara

Tregtia e metaleve të çmuara si CFD (Kontrata për Diferencë) lejon spekullimin mbi lëvizjet e çmimeve pa e patur asetin fizik. Tregtarët me CFD mund të përfitojnë nga tregjet në rritje dhe në rënie, duke përdorur shitbjen e shkurtër. Shkalla dhe likuiditeti më i mirë janë avantazhet e CFD. Megjithatë, pasuritë reale përshtaten për investime afatgjata si rezultat i tarifave më të ulëta. Metalt e çmuara kategorizohen si mallra të fortë, të prekura nga furnizimi dhe kërkesa globale. Në këtë udhëzues, mund të shikoni brokerët kryesorë që ofrojnë metale të çmuara si CFD për tregtim.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Shumica e brokerëve të Forex ofrojnë metale të çmuara për tregtim, dhe zakonisht metalët tregtohen kundër dollarit USD. Duhet të përmendet se ari shpesh shihet si një mburojë kundër inflacionit, dhe metalt e çmuara, në përgjithësi, konsiderohen si vendet e sigurta për investitorë gjatë kohëve ekonomike të paqëndrueshme. Çiftet popullore të metaleve si CFD përfshijnë: XAU/USD (Ari/Dollar në SHBA) ku XAU paraqet çmimin e një unce troy të arit. XAG/USD (Argjendi/Dollar në SHBA): XAG paraqet çmimin e një unce troy të argjendit. XPT/USD (Platina/Dollar në SHBA): XPT paraqet çmimin e një unce troy të platinës. XPD/USD (Paladisi/Dollar në SHBA): XPD paraqet çmimin e një unce troy të paladisit. Tregtia e metaleve të çmuara si CFD ofron mundësinë përfitimin nga fluktuacionet e çmimeve pa nevojën për të patur fizikisht metalt. Është një zgjedhje popullore për ata që kërkojnë diversifikimin e portofolit të tyre dhe kapitalizimin e trendeve të tregut në sektorin e metaleve të çmuara.

Pyetje të shpeshta për Precious metals

Çfarë është dallimi midis investimit në ar dhe CFD ar?

CFD-të, ose Kontratat për Diferencë, lejojnë tregtarët të spekulojnë mbi çmimet e aseteve bazë pa patur asetin aktual. Ato ofrojnë avantazhe si tregtimi në të dy drejtimet dhe shkalla. CFD-të janë ideale për spekulimin në treg, por për investime afatgjata, asetet fizike janë më të përshtatshme.

Si të zgjidhni brokerët më të mirë të Forex që ofrojnë metale të çmuara?

Zgjedhja e brokerit të duhur që i plotëson nevojat tuaja mund të jetë sfiduese, duke marrë parasysh faktorë si tarifat, rregullatorët dhe platformat tregtare. Ju mund të kontrolloni listën tonë të më të mirë të brokerëve që ofrojnë metale për tregti.

Çfarë ndikon në çmimet e metaleve të çmuara?

Metalt e çmuara janë mallra, dhe çmimet e tyre ndikohen nga dinamikat globale të furnizimit dhe kërkesës. Për t'u përmendur, gjatë periudhave me inflacion të lartë, kërkesa për metale të çmuara ka tendencë të rritet, duke çuar në rritjen e çmimeve të tyre.